Бунт против Бога !

• Креатор на темата Креатор на темата HrOni..
  • Време на започнување Време на започнување
Муабетов ти е грешка од старт. Мислам дека сфаќаш дека зборуваме за БОГ.
Се ова што го кажа нема смисла.
Прво и соновно Бог во таа мудрост и памет што ни ги дарил, не верувам дека би ни дал повеќе од него, па со тоа да сфатиме дека тој е всушност манијак :pos2:

Што што??? Тој твој бог ни дал мудрост и памет? WTF Да не си го создаваме ние сами тоа случајно? Не ми е јасно како можеш толку слепо да веруваш во некоја книга, на кого како му одговарало така ја пишувал таа "света" книга, за ти сега да се чукаш во гради и да викаш аааа ја верувам во господ! Друже гледај го Zeitgeist, христијанството е таа религија што успеала да се пробие и до ден денес, а пред нејзе имало доста религии, христијанството е само копија на истите, и за наша несреќа постои до ден денес

Што што??? Тој твој бог ни дал мудрост и памет? WTF Да не си го создаваме ние сами тоа случајно? Не ми е јасно како можеш толку слепо да веруваш во некоја книга, на кого како му одговарало така ја пишувал таа "света" книга, за ти сега да се чукаш во гради и да викаш аааа ја верувам во господ! Друже гледај го Zeitgeist, христијанството е таа религија што успеала да се пробие и до ден денес, а пред нејзе имало доста религии, христијанството е само копија на истите, и за наша несреќа постои до ден денес
Членов кој го цитираше не е христијанин, муслиман е. :smir:

На некој начин Zeitgeist е светата книга на атеистите,сакале нејќеле и тие се доктринизираа...жално.
А арен народ си беа.

Зошто била создадена инквизицијата ?
Tемпларите кога се вратиле од блиски исток(Ерусалим) донеле знаење, доказ е ренесансата .
Катедралите се очигледен пример за напредното знаење кое го собрале од таму.FULCANELLI- The Mystery Of The Cathedrals
Проблемот што се јавил е што станале премногу јаки, папата и францускиот крал се договориле да ги истребат.
На петок 13 1307 почнал походот.
Ова е одприлика што се десило. http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar
Јас убаво викам прогуглајте малку

--- надополнето ---

офтопик е ама во интерес на вистината

Зошто била создадена инквизицијата ?
Tемпларите кога се вратиле од блиски исток(Ерусалим) донеле знаење, доказ е ренесансата .
Катедралите се очигледен пример за напредното знаење кое го собрале од таму.FULCANELLI- The Mystery Of The Cathedrals
Проблемот што се јавил е што станале премногу јаки, папата и францускиот крал се договориле да ги истребат.
На петок 13 1307 почнал походот.
Ова е одприлика што се десило. http://en.wikipedia.org/wiki/Knights_Templar
Јас убаво викам прогуглајте малку

--- надополнето ---

офтопик е ама во интерес на вистината
Ама пак тоа не го менува фактот што црквата преку инквизицијата палела жени под обвинение дека се вештерки и ја замолчувала секоја прогресивна и научна мисла која ќе се појавела. А јас тука баш негледам во кој контекст темпларите би имале врска, тоест негледам како поради нив се е лага.:toe:

Ама пак тоа не го менува фактот што црквата преку инквизицијата палела жени под обвинение дека се вештерки и ја замолчувала секоја прогресивна и научна мисла која ќе се појавела. А јас тука баш негледам во кој контекст темпларите би имале врска, тоест негледам како поради нив се е лага.:toe:
Целата работа е у владеењето со планетава земја.
Ако биле опасност темпларите тогаш тие биле требени, под кои обвиненија не е битно.
Истата работа ја имаш денеска ама завиено у форма на демократија.
Еве ти пример со Асанж.
Треба да се знае точно историјата за да знаеш што се случува денеска.

Целата работа е у владеењето со планетава земја.
Ако биле опасност темпларите тогаш тие биле требени, под кои обвиненија не е битно.
Истата работа ја имаш денеска ама завиено у форма на демократија.
Еве ти пример со Асанж.
Треба да се знае точно историјата за да знаеш што се случува денеска.
Мешаш баби и жаби, историјата не негира дека црквата и инквизицијата вршеле злосторства, а дали некој тајно владее или не со светот е друга тема.

Мешаш баби и жаби, историјата не негира дека црквата и инквизицијата вршеле злосторства, а дали некој тајно владее или не со светот е друга тема.
Хахахах абе штом спомнам Илуминати те боде у срце нешто.
Ослободи се више еднаш, тури им пепел на догмите.

Хахахах абе штом спомнам Илуминати те боде у срце нешто.
Ослободи се више еднаш, тури им пепел на догмите.
Па ти си до коска убеден во завери, тајни влади....и што ли уште не, а не јас! :) Кој се тие догми од кој треба да се ослободам?

Па ти си до коска убеден во завери, тајни влади....и што ли уште не, а не јас! :) Кој се тие догми од кој треба да се ослободам?
Tие што те поврзуваат тебе, окото на аватарот и Лавеј

Како ќе бунтувате?

Со оружје ебаго. Ќе се собериме, организираме и ќе земиме кој шо има, сачмарки, пиштоли, вили, сабји, ножеви и се останато од ладно и топло оружје и ќе се бунтуваме. Не бива вака, ништо овој Господ не не слуша, ниедна желба не ни исполнува, џабе молиме... :):):)

Со оружје ебаго. Ќе се собериме, организираме и ќе земиме кој шо има, сачмарки, пиштоли, вили, сабји, ножеви и се останато од ладно и топло оружје и ќе се бунтуваме. Не бива вака, ништо овој Господ не не слуша, ниедна желба не ни исполнува, џабе молиме... :):):)

Па то треба одма да се убие бре!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom