Брука

• Креатор на темата Креатор на темата 123456
  • Време на започнување Време на започнување
Мали мозоци... Закржљавени... :))) Они се ко еден кит... Ама у еден гоооолееееем океан... :pos2:

можам да замислам што би било овде доколку наша телевизија ова го направи....
а тоа србуленцата од тој форумот...па добро....не би биле и они тоа што се без глава во врат пикната у грчки гз.

Сербиан Кафе е форум на кој се собираат сите српски националисти.Таму немаат толеранција кон никого.Мразат се не-српско.
Баш ме интересира што правела гејскава ТВ кога нашиве го ваѓаа големото знаме???

Greska si brat site srbi se isti.Ne gledaat tie nas od povisoko i sekojpat tie se ponapredni podobri popametni od nas. Imam licno iskustvo od eden drugar od srbija koj idese na odmor kaj edni moi rodnini so koj mnogu si zivevme i stvarno bese dobar covek ama go primetiv nonstop mani nesto naoga ova ne mu se dopagalo vo makedonija ona i plus toj bese ubeden deka Alexandar Macedonian e grcki.Ni pravat samo lice a ne ne cenat ni pola denar.

химната на една држава е најсвето нешто, точно .... исто како што е и знамето пријателу мој ..... хммммм... што ли се случи со нашето знаме, култеш....:lud: .... кога тие немаа почит кон македонските чувсвта а и се уште немаат и никогаш нема да имаат, дали ја заслужуваат мојата? Не, ништо освен едно бедно исвиркување на нивната уште победна химна. Нарекувај ме како сакаш, но својот народ не смееш да го нарекуваш примитивец, едноставно погледај ги работите подлабоко и пробај да ја видиш маката на својот народ па да сфатиш зошто муе потребно тоа што го прави.. И - некогаш за жал е невозможно да не се смешаат политиката и спортот, но тоа е.
Лично, остар противник сум на свиркање на било која химна, со еден исклучок. Грција не заслужува НИКАКВА почит.
А фактот што знамето не ти предизвикало никакви чувтсва, that, pretty much says it all :kesa:

Лиана ти изгледа прочита што напишав јас ама ништо не разбра ајде ќе разјаснам јас само напишав како изгледаме во очите на светската јавност.

Како второ илјадниците Грци што требаше да дојдат на утакмицата не беа тука ние овдека вежбавме кати значи имаше провокација само од наша страна и не изгледаше ниту убаво ниту културно.

Не знам кај прочита дека бев против знамето од Кутлеш и дека не чуствував ништо, јасно пишува дека гадење ми предизвика знамето хел-ес и односот на навивачите за време на химната кој бај д веј не заборавија да ги спомнат клетите Албанци во мечот ако тоа не е привитивизам тогаш перцепциите ни се разминуваат.

Имаше некој лични квалификации и лаги па и јас си земам за право реципроцитет друг пат кога цитираш текст те молам прочитај го убаво јас не сум виновен дека имаш кариес на шестка можеби Грците се по малце.

Пошто гледам со романтичарскиот цитат навредувај ме мене но не мојот народ се глорифицираш дека ти се некој/а жртва како Андонис Совичанис и ги крепиш моите вербални ластегарки на твојот грб за да го заштитиш овој напатен народ условно кажано треба да имаш некој авторитет вака сме на исто ниво Brothers in arms со окинувач Enter .

Абе, Грците се овакви, Грците се такви. Знаеме какви се. Не ни треба уште една тема за да знаеме какви се Грците.

Прашањето е, освен евидентниот зијан, што имаме ние ќар, во борбата со нив, со тоа што покажуваме јавно примитивизам?
И да, примитивизам е исвиркување на туѓа химна. Па била таа и грчка.

Или некој да ми каже, во борбата да издржиме под секојдневните притисоци на Албанците, каде е ќарот во тоа што ги нарекуваме Албанци?

Прашањето е, освен евидентниот зијан, што имаме ние ќар, во борбата со нив, со тоа што покажуваме јавно примитивизам?
И да, примитивизам е исвиркување на туѓа химна. Па била таа и грчка.
Хм, муабетот се врти во круг. Можеби тоа е Примитивизам, но примитивизам е и негирање на Македонија и македонците, бришење име од екран, бришење име од меѓународни мисии, состаноци...целосно бришење на се наше. Нема помал и поголем примитивизам, има привремен и траен. Е примитивен, но се едуцира, учи, прифаќа...се качува по скалилото на "културата и цивилизацијата". Само што ова со химната , како и со фишистичкото дивеење на грчкиот марш, како и лудото дивеење на конференцијата на македонците (кога влегоа неколкумина брадати табаџии)...ќе мине со време. А она со нашиот идентитет, име, презиме...никогаш нема да мине.

Да не беше проблемот кој ни го прават, дали нашите ќе свиркаа и плукаа од дно на душата? Се прашал некој тоа?

Значи факт е дека во борбата со Грците, таквото однесување ни носи зијан. А нема се уште одговор дали имаме барем некаков ќар.

Ниедна промена, ниеден компромис, ниту свиркање не менува ништо. Политиката на некои големи сили кои ги подржуваат грците како и политиката на самите грци не зависи од нашето свиркање или кинење знаме. Скоро на секоја утакмица низ европа се свиркаат меѓу себе, посебно традиционално ривалски тимови, како и држави. Ова не е ни чудно ни изнимка. Уште помалку разлог за непризнавањето на Македонија веќе 15 години :toe: Зијан немаме од ништо, тоа е цртано, цртано...та сега сигурно ради свиркање химна или од нивна страна бришење име на семафор...ништо не менува.
Но самите ние вадиме претпоставки и муабети дека се во предност ради нашиот однос, што нема некоја допирна точка со реалноста. Налик на колумните на еден професор од правен или еден новинар, сега уредник на едно списание...не иде луѓе постојано сами да се обвинуваме, кога ниту постои реална основа за тоа.

Ако беше, зошто досега не не признаваа кога немаме свирено на нивна химна?
И еве пак да прашам, дали, доколку бевме признати од нив, дали вака нашите ќе се однесуваа? На утакмици и воопшто по форуми?

Значи факт е дека во борбата со Грците, таквото однесување ни носи зијан. А нема се уште одговор дали имаме барем некаков ќар.
Ние од се имаме зијан и од убаво и од лошо однесување.Еве ти кажи како да постапевме.Можеби требаше да побараме и без име да играме на првенствово онака со бела ознака.Сега не ги напаѓаш Грците што направиле дека играат со безимена репрезентација туку затоа што нашите свиреле.Примитивизам или не воопшто не е важно еден ден на народов ќе му стемни од ќутење и добро однесување.

Не знам кај прочита дека бев против знамето од Кутлеш и дека не чуствував ништо, јасно пишува дека гадење ми предизвика знамето хел-ес и односот на навивачите за време на химната кој бај д веј не заборавија да ги спомнат клетите Албанци во мечот ако тоа не е привитивизам тогаш перцепциите ни се разминуваат.

И нека ме праша некој пак зашто нејќу да навивам за репрезентации ...

Истото се случи и во Хрватска, а ме правеа луд, не бе, не скандираа клети Албанци...

Ние од се имаме зијан и од убаво и од лошо однесување.Еве ти кажи како да постапевме.Можеби требаше да побараме и без име да играме на првенствово онака со бела ознака.Сега не ги напаѓаш Грците што направиле дека играат со безимена репрезентација туку затоа што нашите свиреле.Примитивизам или не воопшто не е важно еден ден на народов ќе му стемни од ќутење и добро однесување.

Види, да бевме ние цвеќе за мирисање, ќе плачевме "чиче, чиче, види грците ни бришат име од екран..."

Сега не можеме, дека ќе ни кажат епа извини, вие ХелАСС, вие вриштите на интонирање на химна, вие сте тие кои што први ги провоциравте...

Така да ќе се вртиме во круг засекогаш..

И нека ме праша некој пак зашто нејќу да навивам за репрезентации ...

Истото се случи и во Хрватска, а ме правеа луд, не бе, не скандираа клети Албанци...
И јас мислам дека тоа клетите Албанци е глупо , ама немој да ми кажуваш дека ако не скандираа вие сите ќе бевте на утакмица први за Македонија.Ние што да кажиме кога Балистите од Тетово на утакмицата Албанија-Македонија беа со транспарент United states of Albania.Секоја приказна има две верзии.

И јас мислам дека тоа клетите Албанци е глупо , ама немој да ми кажуваш дека ако не скандираа вие сите ќе бевте на утакмица први за Македонија.Ние што да кажиме кога Балистите од Тетово на утакмицата Албанија-Македонија беа со транспарент United states of Albania.Секоја приказна има две верзии.

Глеј, ме боли стојко за Кире, Митре, Африм, Скендер или Јонуз..

Јас, идев на репрезентации.
И седам, викам, се дерам, навивам. Овој до мене почнува да замишља како ќе ме праи сапун и како ќе ми ебе сестра. ...
Ти не идеш на нешто каде не се осеќаш добро, и јас не идам таму кај што не се осеќам добро...

Јас ќе цитирам еден коментар од наведениот форум:
-Usput mi smo jedna od retkih zemalja koja je BJRM priznali kao R.Makedonija,a oni su nama lepo vratili priznanjem KiM!

Немам повеќе за кажување.
:toe:

Јас ќе цитирам еден коментар од наведениот форум:
-Usput mi smo jedna od retkih zemalja koja je BJRM priznali kao R.Makedonija,a oni su nama lepo vratili priznanjem KiM!

Немам повеќе за кажување.
:toe:

Со вчерашното, 126. Реткост за мерак :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom