Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сербиан Кафе е форум на кој се собираат сите српски националисти.Таму немаат толеранција кон никого.Мразат се не-српско.
Баш ме интересира што правела гејскава ТВ кога нашиве го ваѓаа големото знаме???
химната на една држава е најсвето нешто, точно .... исто како што е и знамето пријателу мој ..... хммммм... што ли се случи со нашето знаме, култеш....:lud: .... кога тие немаа почит кон македонските чувсвта а и се уште немаат и никогаш нема да имаат, дали ја заслужуваат мојата? Не, ништо освен едно бедно исвиркување на нивната уште победна химна. Нарекувај ме како сакаш, но својот народ не смееш да го нарекуваш примитивец, едноставно погледај ги работите подлабоко и пробај да ја видиш маката на својот народ па да сфатиш зошто муе потребно тоа што го прави.. И - некогаш за жал е невозможно да не се смешаат политиката и спортот, но тоа е.
Лично, остар противник сум на свиркање на било која химна, со еден исклучок. Грција не заслужува НИКАКВА почит.
А фактот што знамето не ти предизвикало никакви чувтсва, that, pretty much says it all :kesa:
Хм, муабетот се врти во круг. Можеби тоа е Примитивизам, но примитивизам е и негирање на Македонија и македонците, бришење име од екран, бришење име од меѓународни мисии, состаноци...целосно бришење на се наше. Нема помал и поголем примитивизам, има привремен и траен. Е примитивен, но се едуцира, учи, прифаќа...се качува по скалилото на "културата и цивилизацијата". Само што ова со химната , како и со фишистичкото дивеење на грчкиот марш, како и лудото дивеење на конференцијата на македонците (кога влегоа неколкумина брадати табаџии)...ќе мине со време. А она со нашиот идентитет, име, презиме...никогаш нема да мине.Прашањето е, освен евидентниот зијан, што имаме ние ќар, во борбата со нив, со тоа што покажуваме јавно примитивизам?
И да, примитивизам е исвиркување на туѓа химна. Па била таа и грчка.
Ние од се имаме зијан и од убаво и од лошо однесување.Еве ти кажи како да постапевме.Можеби требаше да побараме и без име да играме на првенствово онака со бела ознака.Сега не ги напаѓаш Грците што направиле дека играат со безимена репрезентација туку затоа што нашите свиреле.Примитивизам или не воопшто не е важно еден ден на народов ќе му стемни од ќутење и добро однесување.Значи факт е дека во борбата со Грците, таквото однесување ни носи зијан. А нема се уште одговор дали имаме барем некаков ќар.
Не знам кај прочита дека бев против знамето од Кутлеш и дека не чуствував ништо, јасно пишува дека гадење ми предизвика знамето хел-ес и односот на навивачите за време на химната кој бај д веј не заборавија да ги спомнат клетите Албанци во мечот ако тоа не е привитивизам тогаш перцепциите ни се разминуваат.
Ние од се имаме зијан и од убаво и од лошо однесување.Еве ти кажи како да постапевме.Можеби требаше да побараме и без име да играме на првенствово онака со бела ознака.Сега не ги напаѓаш Грците што направиле дека играат со безимена репрезентација туку затоа што нашите свиреле.Примитивизам или не воопшто не е важно еден ден на народов ќе му стемни од ќутење и добро однесување.
И јас мислам дека тоа клетите Албанци е глупо , ама немој да ми кажуваш дека ако не скандираа вие сите ќе бевте на утакмица први за Македонија.Ние што да кажиме кога Балистите од Тетово на утакмицата Албанија-Македонија беа со транспарент United states of Albania.Секоја приказна има две верзии.И нека ме праша некој пак зашто нејќу да навивам за репрезентации ...
Истото се случи и во Хрватска, а ме правеа луд, не бе, не скандираа клети Албанци...
И јас мислам дека тоа клетите Албанци е глупо , ама немој да ми кажуваш дека ако не скандираа вие сите ќе бевте на утакмица први за Македонија.Ние што да кажиме кога Балистите од Тетово на утакмицата Албанија-Македонија беа со транспарент United states of Albania.Секоја приказна има две верзии.
Јас ќе цитирам еден коментар од наведениот форум:
-Usput mi smo jedna od retkih zemalja koja je BJRM priznali kao R.Makedonija,a oni su nama lepo vratili priznanjem KiM!
Немам повеќе за кажување.
![]()