Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака.

Ми треба помош околу купување на додаток на исхрана.Вежбам активно некои 9-10 месеци,се хранам здраво,спијам доволно и во добра кондициона форма сум.Имав 15 кг вишок и лоша дефиниција а сега имам само 3-4 кг вишок и колку толку подобра дефиниција.Проблемот е во тоа што како ја губам килажата рацете и телото ми се оформува но ми губи премногу маса.Како што сам приметив и што прочитав викаат дека тоа е поради тоа што симнувам килажа и било нормално да губам и мускул.

Е сега вие како поискусни да ми кажете што да си купам за да ги симнам тие 3-4 кг и да се издефинирам уште подобро.Не би било проблем и вагата ако ги покажува тие 3-4 кг па и да бидат повеќе ако изгледам подобро.Ве молам неколку души да ми одговорат и да ми дадат што да купам со линкови од производите,никогаш не сум купувал вакви работи и не сум многу запознаен.

Фала однапред.

Значи вака.

Ми треба помош околу купување на додаток на исхрана.Вежбам активно некои 9-10 месеци,се хранам здраво,спијам доволно и во добра кондициона форма сум.Имав 15 кг вишок и лоша дефиниција а сега имам само 3-4 кг вишок и колку толку подобра дефиниција.Проблемот е во тоа што како ја губам килажата рацете и телото ми се оформува но ми губи премногу маса.Како што сам приметив и што прочитав викаат дека тоа е поради тоа што симнувам килажа и било нормално да губам и мускул.

Е сега вие како поискусни да ми кажете што да си купам за да ги симнам тие 3-4 кг и да се издефинирам уште подобро.Не би било проблем и вагата ако ги покажува тие 3-4 кг па и да бидат повеќе ако изгледам подобро.Ве молам неколку души да ми одговорат и да ми дадат што да купам со линкови од производите,никогаш не сум купувал вакви работи и не сум многу запознаен.

Фала однапред.
Треба да следиш калории.Тренингот да ти биде за издржливост.500 калории дефицит од нормалата што сега ја држиш maintenance ниво.Секоја недела почни кардио да додаваш 5 мин со среден интензитет и 60-70 од нормалниот срцев пулс.Земи следи се што јадеш и ќе видиш каде ти недостига.Секој суплемент што е на пазарот помага а не стопува магично.Ништо не е магично без да си го загрееш газот убаво.

Треба да следиш калории.Тренингот да ти биде за издржливост.500 калории дефицит од нормалата што сега ја држиш maintenance ниво.Секоја недела почни кардио да додаваш 5 мин со среден интензитет и 60-70 од нормалниот срцев пулс.Земи следи се што јадеш и ќе видиш каде ти недостига.Секој суплемент што е на пазарот помага а не стопува магично.Ништо не е магично без да си го загрееш газот убаво.
Стеф не очекував мислење од тебе,но еве чим пиша.Газот е испотен убаво,храната јасно ми е дека внесувам нешто повеќе од потребното за да топам.Тоа ми е јасно но ми треба нешто што ке ми помогне да ја вратам масата на рацете а воедно ке го стопам салото на стомакот(кое не е многу)
Не планирав дека ке го добијам овој одговор ко демек 500 калории помалце.Не сум до толку неписмен,јасно ми е дека со смалување на калориите и зголемување на кардиото ке го стопам тоа но ке се стопат и рацете и другите делови од телото.

Прочитај го пак претходниот пост и види што те прашувам.

Стеф не очекував мислење од тебе,но еве чим пиша.Газот е испотен убаво,храната јасно ми е дека внесувам нешто повеќе од потребното за да топам.Тоа ми е јасно но ми треба нешто што ке ми помогне да ја вратам масата на рацете а воедно ке го стопам салото на стомакот(кое не е многу)
Не планирав дека ке го добијам овој одговор ко демек 500 калории помалце.Не сум до толку неписмен,јасно ми е дека со смалување на калориите и зголемување на кардиото ке го стопам тоа но ке се стопат и рацете и другите делови од телото.

Епа пробај carb cycling или високо протеинска диета.

У суштина откажи се од тоа дека ќе можеш да останеш иста килажа а да се издефинираш. Дефинитивно ако сакаш да се издефинираш ќе мора да паднеш на килажа а и релативно и на мускул (околу 20% од симнатата тежина со паметна исхрана/кардио). Ако ти е основата за слабеење средена како што треба, а сепак имаш достигнато плато во симнување тежина веројатно или метаболизмот ти е успорен поради диетата или имаш потреба уште да скратиш од калориите / да додадеш уште една сесија кардио поради нова хомеостаза на телото. Суплемент од кој доста луѓе се задоволни е Rapidcuts, пробај ако можеш да го најдеш.

Одкако ќе ја постигнам целта во чистењето, има начин да се задржи чистотата а да се качува мускулна маса максимално? Во ред е и да се замастам 1кг +/- ама тоа да биде ептен минимално, не планирам целиот труд последниве 3-4 месеци да го фрлам во вода.

Целта ми е одкако ќе завршам со чистење, најверојатно од јануар натака да стекнам рутина што ќе ме држи во нормала со мастите а ќе се качува мускулна маса.

Одкако ќе ја постигнам целта во чистењето, има начин да се задржи чистотата а да се качува мускулна маса максимално? Во ред е и да се замастам 1кг +/- ама тоа да биде ептен минимално, не планирам целиот труд последниве 3-4 месеци да го фрлам во вода.

Целта ми е одкако ќе завршам со чистење, најверојатно од јануар натака да стекнам рутина што ќе ме држи во нормала со мастите а ќе се качува мускулна маса.
250 калории повеќе од maintance и да пазиш на секоја калорија да доаѓа од сирова храна.Нема junk food.

Има некој експериментирано со carb backloading?

Има некој експериментирано со carb backloading?
На некој начин е исто како Ultimate diet 2.0
Но незнам како ќе издржиш 10 дена и колку време ќе бидеш дали на високопротеинска или високомаслена диета.Не ги знам макро хранливите вредности.Но јас дур бев на 4 дена високопротеинска исхрана 50% од maintance и 4 ден после вежбањето ми беше јади што сакаш можам да кажам, дека јадев како говедо и ништо не ми се фати.Но бев истрошен немав енергија и нормално на таква диета нема шанси многу да издржиш и да не се храниш со јх.

Значи вака, планирам да почнам со теретана многу озбилно. Ако може некој поискусен да ми помогне што и како за почеток. Со каква храна да се хранам, каков протеин или било што ми препорачете за почеток. Значи сакам само добра дефиниција на мускулите, не да се пумпам во маса. Да напоменам дека немам вишок килограми и немам никаков стомак. Би бил многу благодарен доколку некој одвои малку од своето време. :)

Значи вака, планирам да почнам со теретана многу озбилно. Ако може некој поискусен да ми помогне што и како за почеток. Со каква храна да се хранам, каков протеин или било што ми препорачете за почеток. Значи сакам само добра дефиниција на мускулите, не да се пумпам во маса. Да напоменам дека немам вишок килограми и немам никаков стомак. Би бил многу благодарен доколку некој одвои малку од своето време. :)
Абе едно 10тина странички (БИЛО КОИ од овие 658) да ги прочиташе ќе ја олеснеше работата и нас и тебе.

Ова јас го јадам не мора да си стриктен како мене но сепак што е посирова храната толку подобро е за тебе и за здравје и за добивање нешто.

Ова јас го јадам не мора да си стриктен како мене но сепак што е посирова храната толку подобро е за тебе и за здравје и за добивање нешто.

Супер ама не спомна нигде овошје и зеленчук, исто и риба, компир..

За почеток почни да одиш редовно на тренинг, па многу работи ќе ти станат јасни. Храната горе доле во видеото погоре е кажана, што посирова тоа подобро, избегавај џанк фуд, мрсно, зачини.. Иако пошто викаш дека немаш проблеми со дебелина, можеш и да јадеш по опуштено, еве јас на пример многу често јадам мајонез и сувомеснати, па немам проблем. За повеќе прашај во темата за исхрана, да не одиме офтопик.

За тренинг, основно правило е дека мускулите растат додека се одмараат, значи иста мускулна група се вежба преку еден ден, никако секој ден. Ако сакаш вежби за дефиниција, дигај помали тежини а прави повеќе повторувања (пример 12-15). Стандардна шема за почетници е 3 пати неделно, понеделник гради и трицепс, среда грб и бицепс, петок нозе и рамо. Суплементи не би ти препорачал на почеток, вежбај прво бар еден месец дур да осетиш што-како, после можеш да почнеш да експериментираш со вежби, исхрана итн..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom