Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
за мене најубаво ми е кога работам вторник, четврток сабота и недела.

Гради кога вежбам прам 20 серии, грб, трицепс, бицепс и рамо по 15 серии.
Пример имам 4 вежби за гради(незнам по име да ти ги кажам пошо врска неам како се викет) и за нив прам по 5 серии, значит 20 на крај идат.:) А за грб, трицепс, бицепс и рамо прам по 3 вежби по 5 серии т.е по 15 серии вкупно.
Тогаш не би требало толку бргу да ти помине тренингот. Прави ги по бавно сериите. Многу битна за мускулен раст е и негативата така да не ја занемарувај.

Дали може да се комбинира рамо и трицепс во еден тренинг ?

Завчера почнав со тренинзи, претходно немам идено во теретана, тренирав кошарка одредено време и заебав.
Состојбата ми е ужас, долги године се влечев со разни повреди и сега сум фит и планирам малку да зацрстам. Немам некоја посебна цел да се градам или слично, само малку од малку да се издефинирам.

Ми требаат некои совет за почетници, сега правам вежби за цело тело, почнувам полека полека, тренерот таму во теретана ми покажа кои вежби да не ги правам за да не ми успори растот или престане, и ми предложи исхрана, која е содржана од се и сешто освен леб. Можам да го замислам животот без леб и онака не сум го употребувал многу, ме интересира што треба повеќе да јадам, што не и така.

Значи ако има овде некој упатен околу совети за почетници, околу исхрана, тренинзи и слично нека пише ќе ми е од огромна помош, поздрав :)

Завчера почнав со тренинзи, претходно немам идено во теретана, тренирав кошарка одредено време и заебав.
Состојбата ми е ужас, долги године се влечев со разни повреди и сега сум фит и планирам малку да зацрстам. Немам некоја посебна цел да се градам или слично, само малку од малку да се издефинирам.

Ми требаат некои совет за почетници, сега правам вежби за цело тело, почнувам полека полека, тренерот таму во теретана ми покажа кои вежби да не ги правам за да не ми успори растот или престане, и ми предложи исхрана, која е содржана од се и сешто освен леб. Можам да го замислам животот без леб и онака не сум го употребувал многу, ме интересира што треба повеќе да јадам, што не и така.

Значи ако има овде некој упатен околу совети за почетници, околу исхрана, тренинзи и слично нека пише ќе ми е од огромна помош, поздрав :)
пролистај ја темава, има се и сешто пишано што за почетници што за понапредни вежбачи. па за било каква нејаснотија прашај.

здраво момци
сакам да одам втеретана, одев пред некое време но паузирав поради истегнат лигамент и сега после 4 месеци сакам пак да одам...
Ве молам некој да ми состави нова програма за вежбање, поради школо и сл обврски можам да одвојам 4 дена неделно... :)Инаку, сакам да зголемам маса и да намалам на стомак... за четири месеци пауза се здебелив нa стомак и не го имав истиот апетит за јадење и ослабнав на други делови од телото...каква/колку храна, суплемент(да не е скап) да земам и сл? поздрав фала однапред.

тренерот таму во теретана ми покажа кои вежби да не ги правам за да не ми успори растот или престане

:tapp: тие тренери... Јас откако почнав теретана правам мртво и чучњеви па осеќам сум се извишил.. некои 5-6 сантима сум повисок од таткоми што е добро..

Може да пазиш на форма да не се повредиш,а за раст неверувам дека некоја вежба ќе ти успори.. луѓето на село од мали нозе креваат железа,работат па мислиш сите се ниски? исто е со теговите.. ти вежбаш само 2-3 вежби во неделата кои "можеле" да ти го успорат растот.. МИТ

здраво момци
сакам да одам втеретана, одев пред некое време но паузирав поради истегнат лигамент и сега после 4 месеци сакам пак да одам...
Ве молам некој да ми состави нова програма за вежбање, поради школо и сл обврски можам да одвојам 4 дена неделно... :)Инаку, сакам да зголемам маса и да намалам на стомак... за четири месеци пауза се здебелив нa стомак и не го имав истиот апетит за јадење и ослабнав на други делови од телото...каква/колку храна, суплемент(да не е скап) да земам и сл? поздрав фала однапред.

Во 4 дена неделно можеш комотно целото тело да го извежбаш. Пример нешто вака:

1. гради + бицепс
2. грб + трицепс
3. нозе
4. раме + стомачни

за ослабнување од суплементи Л-карнитин и 30-40 минути секој тренинг кардио. Во врска со јадење не гладувај туку јади повеќе протеинска храна (јајца, стек, туна, сирење, урда, млеко) и комплексни јаглехидарти (овес, макарони, компир, леќа, грав...) 4-5 пати дневно. Побарај по темата има доста пишувано

да ве прашам некој да не користел анавар од SYDgroup 12mg.. најдов 150 апчиња за 100евра, се мислам да не се фејк некој... ги има ли некој користено и ако има нешто нека ми пише :)

да ве прашам некој да не користел анавар од SYDgroup 12mg.. најдов 150 апчиња за 100евра, се мислам да не се фејк некој... ги има ли некој користено и ако има нешто нека ми пише :)
Никој кој користел неможе да ти каже дали е фејк или е ок лек. Само лабораториско испитување.
Во секој случај кај лажњаците проблемот е во дозата.
--- надополнето: Dec 4, 2011 8:23 PM ---
Повелете на дружење и совети ;)

lokal 1.jpg

Пак јас :D

Пред некое време забележав дека стомаков ми е малце "подуен", значит неам сало ама кај долните стомачни како подуен ми гледат, значит не е рамен.
Иначе порано (пред 1-2 години) имав стомачни и бев физички активен(играв фудбал) ама поради повреда на коленото неможев да играм едно 6 месеци и од тогаш ми исчезнаја стомачните(:D) и како што кажав стомакот кај долните стомачни ми е како подуен, не е рамен.---се надевам дека ме развравте :)

Сеа сакам да го израмнам колку што е можно повеќе, дали можам да го постигнам тоа само со стомачни правење или треба нешто друго ?

Пак јас :D

Пред некое време забележав дека стомаков ми е малце "подуен", значит неам сало ама кај долните стомачни како подуен ми гледат, значит не е рамен.
Иначе порано (пред 1-2 години) имав стомачни и бев физички активен(играв фудбал) ама поради повреда на коленото неможев да играм едно 6 месеци и од тогаш ми исчезнаја стомачните:)D) и како што кажав стомакот кај долните стомачни ми е како подуен, не е рамен.---се надевам дека ме развравте :)

Сеа сакам да го израмнам колку што е можно повеќе, дали можам да го постигнам тоа само со стомачни правење или треба нешто друго ?

Намали со гравот и зелката ;D :pipi:

Туку подуван подолго време или сеа забележа ?
Иначе со правење стомачни не се рамни стомак , со кардио вежби се прави тоа , стомачните се да се зацврснат абдониналните мускули и да се направат плочките.

Намали со гравот и зелката ;D :pipi:

Туку подуван подолго време или сеа забележа ?
Иначе со правење стомачни не се рамни стомак , со кардио вежби се прави тоа , стомачните се да се зацврснат абдониналните мускули и да се направат плочките.

Абе јас го забележав летото, т.е откако 5-6 месеци не бев физички активен, т.е не играв фудбал.
Мислев дека е до то, ама од тогаш имат околу 5 месеци каде што играм фудбал повторно, на секој 3-4 дена ама не се промени изгледот на стомакот, значит си остана ист. -_-
Иначе сало скоро ич немат, и е цврст тој делот подуен.:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom