Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тогаш не би требало толку бргу да ти помине тренингот. Прави ги по бавно сериите. Многу битна за мускулен раст е и негативата така да не ја занемарувај.Гради кога вежбам прам 20 серии, грб, трицепс, бицепс и рамо по 15 серии.
Пример имам 4 вежби за гради(незнам по име да ти ги кажам пошо врска неам како се викет) и за нив прам по 5 серии, значит 20 на крај идат.А за грб, трицепс, бицепс и рамо прам по 3 вежби по 5 серии т.е по 15 серии вкупно.
пролистај ја темава, има се и сешто пишано што за почетници што за понапредни вежбачи. па за било каква нејаснотија прашај.Завчера почнав со тренинзи, претходно немам идено во теретана, тренирав кошарка одредено време и заебав.
Состојбата ми е ужас, долги године се влечев со разни повреди и сега сум фит и планирам малку да зацрстам. Немам некоја посебна цел да се градам или слично, само малку од малку да се издефинирам.
Ми требаат некои совет за почетници, сега правам вежби за цело тело, почнувам полека полека, тренерот таму во теретана ми покажа кои вежби да не ги правам за да не ми успори растот или престане, и ми предложи исхрана, која е содржана од се и сешто освен леб. Можам да го замислам животот без леб и онака не сум го употребувал многу, ме интересира што треба повеќе да јадам, што не и така.
Значи ако има овде некој упатен околу совети за почетници, околу исхрана, тренинзи и слично нека пише ќе ми е од огромна помош, поздрав![]()
Зашто да не? Има некое правило кое вели поинаку?Дали може да се комбинира рамо и трицепс во еден тренинг ?
тренерот таму во теретана ми покажа кои вежби да не ги правам за да не ми успори растот или престане
здраво момци
сакам да одам втеретана, одев пред некое време но паузирав поради истегнат лигамент и сега после 4 месеци сакам пак да одам...
Ве молам некој да ми состави нова програма за вежбање, поради школо и сл обврски можам да одвојам 4 дена неделно...Инаку, сакам да зголемам маса и да намалам на стомак... за четири месеци пауза се здебелив нa стомак и не го имав истиот апетит за јадење и ослабнав на други делови од телото...каква/колку храна, суплемент(да не е скап) да земам и сл? поздрав фала однапред.
Никој кој користел неможе да ти каже дали е фејк или е ок лек. Само лабораториско испитување.да ве прашам некој да не користел анавар од SYDgroup 12mg.. најдов 150 апчиња за 100евра, се мислам да не се фејк некој... ги има ли некој користено и ако има нешто нека ми пише![]()
Пак јас
Пред некое време забележав дека стомаков ми е малце "подуен", значит неам сало ама кај долните стомачни како подуен ми гледат, значит не е рамен.
Иначе порано (пред 1-2 години) имав стомачни и бев физички активен(играв фудбал) ама поради повреда на коленото неможев да играм едно 6 месеци и од тогаш ми исчезнаја стомачнитеD) и како што кажав стомакот кај долните стомачни ми е како подуен, не е рамен.---се надевам дека ме развравте
Сеа сакам да го израмнам колку што е можно повеќе, дали можам да го постигнам тоа само со стомачни правење или треба нешто друго ?
Намали со гравот и зелката ;D
Туку подуван подолго време или сеа забележа ?
Иначе со правење стомачни не се рамни стомак , со кардио вежби се прави тоа , стомачните се да се зацврснат абдониналните мускули и да се направат плочките.