Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Dali nekoj si ja ima skrseno rakata i se ima vrateno na vezbanje ili pak znaj nekoj takov (:? Ili pak mozebi ima iskustvo da mi kazi?
Ja imaf skrseno rakata pred 5 meseci i pred nekoj den bev na kontrola i na snimanje i me pusti doktorkata da vezbam se razbira so ne mnogu golemi tezini, ama mnogu mi e strav pak ko ke vezbam celo vreme mislam na rakata deka mozi da mi se sluci nesto . Nekoj sovet nesto ako ima nekoj da mi kazi bi bilo dobro (: . Fala odnapred

Bi gi zamolil poiskusnite ovde na forumov sto imale iskustvo so dianabol(metan) i go zemale oralno a so nego isto taka zemale i zastita dali ima nekoi nus pojavi i kako vlijae na vnatresnite organi a osobeno na crniot drob zatoa sto kolku sto procitav najveke na nego vlijael.Aj ve molam nekoj sto go zemal ova neka mi dade malce poopsiren odgovor ako ne e problem.Pozdrav i fala vi odnapred!

знам еден што го зимал у теретана...ништо посебно не му е али рипна од 63 на 90кг за помалце од 4 месеца во релативно мускулна маса....али брат сепак топло не би ти го препорачал, ако сакаш више да се шириш и растеш имаш триста чуда у денешно време, поскапо али и поасално....али на крај ти си одлучуеш...нано рипер ти е ептен јак у комбо со протеин...фрки немаш...

шеми да праиш не би те советувал у никој случај, јес да јас и секаков вид на суплементи избегавам освен глутамин и чат пат протеин :D

Логиката ти е катастрофа.

Иначе се снајдов.

хах... абе и салама и у паштета има протеини ама... то не е то има 3 пати поише токсини и коа ке размислиш исто како да нема протеини

Не знам дали е ова баш за овде .. ама ај ке пишам ! Значи одев во теретана 2.5 гедине и одев до пред 1 месец .. арно ама си ја искрсив левата рака и тоа на лактот .. ми беше во гипс раката 20 дена .. и сеа мускулот на подлактицата ми е неактивен .. идев на физикална ама не помага не мозам сеа да ја свиткам раката целосно .. а сакам пад а одам во теретана .. ама не можам да вежбам бицепс заради раката .. и тоа мн ме нервира .. дали некој би можел да ми каже што да направам за да го размрдам мукулот .. некои вежби, некој друг лек ... има ли некој некое решение ! Фала ви :))

Bi gi zamolil poiskusnite ovde na forumov sto imale iskustvo so dianabol(metan) i go zemale oralno a so nego isto taka zemale i zastita dali ima nekoi nus pojavi i kako vlijae na vnatresnite organi a osobeno na crniot drob zatoa sto kolku sto procitav najveke na nego vlijael.Aj ve molam nekoj sto go zemal ova neka mi dade malce poopsiren odgovor ako ne e problem.Pozdrav i fala vi odnapred!

ќе земеш лиф-52, во аптека имаш тоа го користат претежно како заштита од метанот, иначе штетен е но се наоѓа после анадролот. додека го конзумираш метанот строго припази да не конзумираш алкохол оти премногу се оштетува црниот дроб од метанот па не му треба дополнителна мака. мора да сватиш дека што и да земеш допинг е штетно, но веќе ако си решил да зимаш припази на тоа горе што ти го наведов.

--- надополнето ---

ништо посебно на 20 години, сите тие стероиди го зголемуваат ризикот од рак на црн дроб. значи наведов дека анадролот и метанот се едни од најштетните стероиди. на 20 години сигурно дека нема ништо да осеќаш, но ако ги користиш неправилно и без надзор од искусен може еден ден да се каеш!

неам лично искуство со хемија но од тоа што иам слушано мислам дека метанот е најштетен од сите врсти на хемии и може да ти го напраи џигерот партал , а како што знаеш џигерот е најголемиот и еден од поважните органи.... а пак дека Дека Дик-от бил еден од стероидите со најмалку side effects да не речам ич, освен , ОСВЕН тоа што може да не ти се дига додека го зимаш , или пак одкако ке престанеш!! :) али јебига мораш се
жртвуеш, а не ко она пичка од Брус Лија што шикао кокс и јебео свако вечер, то није спортиста!! :)

шала на страна чим си стигнал овде на форум да прашуваш за шеми мислам дека баш и не треба да зимаш, размисли два пати :smir:

Fala ti iako najgolemiot del od ova go znam poso se utepav od citanje na netov ali ipak mi trebase nekoj so ima iskustvo ili sto znae nekoj so konzumiral.A inace samo rpasav za ova ne sum premn zainteresiran za da go konzumiram zatoa sto sportska medecina pominuvanje tesko so metanot :)

@fearless

I jas ne bi zemal nisto koga ne bi moral ama rabotata e sto genetikava moja ne mi dozvoluva da napravam muskulna masa.Koga pocnav na moja visina (190cm) imav "duri" 65 kg.Toa bese pred godina ipol.Sega momentalno blagodarenie na protein i kreatin najcesto vo kombinacija imam 85 kg.E sea i mene nekoj da mi kaze deka ima 85 kg na 190 ke mu recam deka si e top.AMA frkava e sto masata mi ide vo stomak :/ Dodusa da ne se zalam se mi e ok na teloto osven toa sto imam mnogu slabi race.Vo obem mi se 35 36 cm sto e dosta malku za nekoj sto vezba eve veke godina ipol.I radi toa razmisluvav za vakvo nesto.Posledno nesto sto piev bese horse i hi-protein gainer od dymatize.I mi pomogna da stavam nikoj si 4 5 kg ali i dosta salo na stomak.Eve sea veke 2 meseci ne pijam nisto i padnav od 89 (tolku imav koga go piev gainerot i horsot) na 85 ali se zacistiv malce na stomak.Sepak ke povtoram racete mi se problem:(
I da napomenam deka pazam na ishrana kolku sto mozam.Nemozam da pazam skroz poradi toa so e taka skapicko a i na fax sum po cel den...
Sepak fala vi na sovetite :) Sega i definitivno nema da go zemam ova govnovo!

Fala ti iako najgolemiot del od ova go znam poso se utepav od citanje na netov ali ipak mi trebase nekoj so ima iskustvo ili sto znae nekoj so konzumiral.A inace samo rpasav za ova ne sum premn zainteresiran za da go konzumiram zatoa sto sportska medecina pominuvanje tesko so metanot :)

@fearless

I jas ne bi zemal nisto koga ne bi moral ama rabotata e sto genetikava moja ne mi dozvoluva da napravam muskulna masa.Koga pocnav na moja visina (190cm) imav "duri" 65 kg.Toa bese pred godina ipol.Sega momentalno blagodarenie na protein i kreatin najcesto vo kombinacija imam 85 kg.E sea i mene nekoj da mi kaze deka ima 85 kg na 190 ke mu recam deka si e top.AMA frkava e sto masata mi ide vo stomak :/ Dodusa da ne se zalam se mi e ok na teloto osven toa sto imam mnogu slabi race.Vo obem mi se 35 36 cm sto e dosta malku za nekoj sto vezba eve veke godina ipol.I radi toa razmisluvav za vakvo nesto.Posledno nesto sto piev bese horse i hi-protein gainer od dymatize.I mi pomogna da stavam nikoj si 4 5 kg ali i dosta salo na stomak.Eve sea veke 2 meseci ne pijam nisto i padnav od 89 (tolku imav koga go piev gainerot i horsot) na 85 ali se zacistiv malce na stomak.Sepak ke povtoram racete mi se problem:(
I da napomenam deka pazam na ishrana kolku sto mozam.Nemozam da pazam skroz poradi toa so e taka skapicko a i na fax sum po cel den...
Sepak fala vi na sovetite :) Sega i definitivno nema da go zemam ova govnovo!

јас идам едно 4-5 години али не зимав 4 год ништо, последнава година земав протеин само ради градите малце... инаку ако сакаш раце, барем тоа е лесно... обично зимно време, коа ставаш маса...вежбај со големи килажи малку повторувања, и не иди у теретана ден пред и после...

пр целта ти се рацете.... пон не иди во теретана одмарај дома...јади протеинчиња, вторник прави раце хард кор пример 8 пати со 10ки, 6 пати со 15, 4 пати со 20ки, и 1-2 со 30ки и испумпај колку можеш со 10ки, прави 2-3 различни вежби и после трицепс исто 2-3.... наредниот ден одмарај пукај протеини... па да видиш рака за 2 месеца!!!

јас така праев со градите.... и успеа горе доле! види пробај :D

Логиката ти е катастрофа.

Иначе се снајдов.

Нема врска ова бидејќи секоја фабрика за виршли ги прави од различни ствари така да доста можат да варират во квалитет. Во глобала имаат многу повеќе нитрати, сол и штетни конзерванси како и остатоци од пилиња (кожа, рскавица, коски...) плус додатоци за вкус, мирис и боја и најверојатно ефтина соја како замена така да месо од пиле не е ни 10%. Во глобала ѓубре храна подобро пола кило чист стек отоклку кило џанк виршли

Виршлите како такви се едни од најштетните месни производи.
Накрај што фактот не содржат протеини (едвај 2-3 грама на 100гр виршли), имаат и највеќе адитиви и конзерванси.
Општо познато е дека чистото месо е најдобро и корисни за јадење, а виршлата е остатокот од една кокошка - буквално.
Со моево досегашно искуство, сеуште не сум запознал бодибилдер кој јаде виршли како замена за пилешко, ниту пак да ја вметне во исхраната.

Типов е подвижна мотивација :)

Каде у Скопје можам да најдам вакви Hand_Grip__4aed7e7cd889f.jpg

Да прашам од поискусните , вежбам 6-7 месеци , пробувам да накачам маса .
И сега на гради и раце имав голем прогрес во рок од 2-3 месеца , меѓутоа грб тие 2-3 месеца со иста килажа неможам повеќе да кренам колку и да се трудам.
Инаку имам 65 кила и кревам 45 на грб (на влечење справата) и незнам одприлика колку треба да успеам да кренам , ама мора да можам бар иста килажа.
Совети?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom