Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
да не знает некој дали е штетна таа справата за стомачни што е со тргање тегови?

викаа демек се зголемувале "спољерите" :)

Значи трчам секој ден и пијам л карнитин сега сакам да почнам и со тератана и ме интересире дали може додека го пијам л карнитинот да земам и некој протеин ?Нов сум во тие работи па немам појма што како делува.

Слободно земи некој Веј протеин.

шо протеини или како да ги речам сеа не сум упатен....за кондиција земате? ( и дали се штетни)

шо протеини или како да ги речам сеа не сум упатен....за кондиција земате? ( и дали се штетни)
Не се викаат протеини, кондицијата во бодибилдингот и не е толку потребна. Но јас би ти препорачал Amino Fuel од ProLab.

Прептоставувам дека сакаш Веј протеин. Од малку поскапите можеш да земеш 100% Gold Standard од Optimum или Isoflex од Allmax, други исто така добри протеини според мене се и Myofusion од Gaspari или Elite Whey од Dymatize кои се 2850 (2.3 килограми).

А ако сакаш амино зимај Xtend од Scivation (мојот омилен суплемент), најдобри се.

Прептоставувам дека сакаш Веј протеин. Од малку поскапите можеш да земеш 100% Gold Standard од Optimum или Isoflex од Allmax, други исто така добри протеини според мене се и Myofusion од Gaspari или Elite Whey од Dymatize кои се 2850 (2.3 килограми).

А ако сакаш амино зимај Xtend од Scivation (мојот омилен суплемент), најдобри се.

нема потреба да зима толку чист протеин, не се бави он професионално па нема потреба да си ги фрла парите на чист протеин, подобро да земе концентрат 80% и тој е одличен протеин.

ај кој не го мрзи или пак има на лагер нешто нека ми прати диети по пп или нека ги постира тука на форумов!... крвна група сум А+, имам 94кг висок сум 185 .и сакам да ослабам до кај 82-4 нормално и да ја задржам мускулната маса! и дали е препорачливо да земам одма стимуланс анимал катц или слично или тоа при крај на диетата!

Добро темава е за прашања и совети за бодибилдинг... не сфаќам зошто тука барате диети за слабеење.

Zdravo momci :) imam edno prasanje eden drugar saka da pocni da vezba ima 15 god tezok 50 kg visok skoro 170 dali e dobro da pocni ????? ili mozebi treba da poceka da ne ostani nizok ? ili toa nema vrska ? POMOS :)

Добро темава е за прашања и совети за бодибилдинг... не сфаќам зошто тука барате диети за слабеење.

па и затоа барам тука диета... ахахахха...иначе вежбам више 4 години, али до сеа не сум се чистел ни еднаш...у теретана ги прашувам ми викаат само стек и ориз да сум јадел...мада не ќе да е така...така да мислев ако има некој исхрана за чистење да пушти ако нема здравје....

па и затоа барам тука диета... ахахахха...иначе вежбам више 4 години, али до сеа не сум се чистел ни еднаш...у теретана ги прашувам ми викаат само стек и ориз да сум јадел...мада не ќе да е така...така да мислев ако има некој исхрана за чистење да пушти ако нема здравје....
Па така кажи, тоа е веќе друго.
А ако сакаш исхрана за чистење body fat тогаш ќe треба сам да си пресметаш колку маснотии и јаглерохидрати внесуваш дневно, и да ги намалиш.

Неможе да стопиш масти БЕЗ конзумирање на масти, колку и парадоксално да ти изгледа тоа. Треба да избегнувач застиени масни киселини и да јадеш незастиени HDL масти. За топење масти би ти препорачал да земеш сега кога е убаво времето велосипед по 30 км секој втор ден или во теретана секој тренинг започни го со 30 минутен кардио и заврши го со 30 минутен кардио (На велосипед)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom