Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи од целта и времето кое го имаш пред тренинг. Ако имаш 2 часа, најади се. Е сега тоа добро, значи оброк како што треба. Ако немаш толку време, не е препорачано да се најадеш и со полн стомак да почнеш да вежбаш. Во тој случај, одличен протеински додаток или бцаа+глутамин, ќе бидат сосема доволно за да направиш одличен тренинг, а притоа да сочуваш мускули.
Првиот оброк е од огромно значење, затоа внимавај да не заминеш на тренинг гладен како куче. Дури и во период кога имате за цел намалување на телесна тежина, убаво ќе дојде соодветен додаток на амино пред тренинг.
санувам во 8 часот и нешто многу малце ќе подкаснам и во 8 и 30 одам во теретана ??

Во кое јадење подобро е да ги тргнам јајцата и да ставам стек, во доручекот или во јадењето веднаш после тренинг? Вака многу јајца ми се фаќаат за да исполнам по 32 грама протеин на јадење, 9 јајца и 4 белки вкупно. Ем финансиски ем калориски ми е повеќе. Иначе не користам протеин, така да немам шејк после вежбање.

Во кое јадење подобро е да ги тргнам јајцата и да ставам стек, во доручекот или во јадењето веднаш после тренинг? Вака многу јајца ми се фаќаат за да исполнам по 32 грама протеин на јадење, 9 јајца и 4 белки вкупно. Ем финансиски ем калориски ми е повеќе. Иначе не користам протеин, така да немам шејк после вежбање.
Стек после тренинг, незнам како можете да јадете такви тешки работи уште од сабајле...

Стек после тренинг, незнам како можете да јадете такви тешки работи уште од сабајле...

Не можам, ама морам финансиски да намалам, а и многу жолчки се тоа, а ако фатам да јадам само белки па ќе испаднат уште повеќе јајца.

Ја прочитав цела темата за исхрана, 247 страни, па видов од поискусните дека ако нема шејк после тренинг, стекот е добар во оброците после првиот оброк по тренингот, а ако има шејк може и во првиот оброк после тренингот. Затоа сакам да слушнам повеќе мислења како да кратам.

Ако кратиш на нешто нема да постигнеш ефект.
Затоа следи калории и јади колку што ти дозволува калкулаторот.

Ако те интересира за после тренинг,
белки од јајце > стек > цели јајца ти е одговорот

Ако те интересира за после тренинг,
белки од јајце > стек > цели јајца ти е одговорот

И за доручек исто така? Ако морам во еден оброк да ги исфрлам белките и јајцата, тогаш во кој оброк од овие два тоа да го направам?

Ако добро те разбрав 9јајца цели јадиш дневно, од кои 5 цели и 4 само белки?
Ако е така тогаш 9х8ден за 9х6гр протеин сума сумарум околу 70денари за 55 грама протеин.
Јас за навечер и за после тренинг веднаш користам протеин 2.3кг купен 2500денари, 1 дозерка од 48грама има околу 40гр протеин (веј концентрат) и ме чини околу 50денари и ако се тргне струјата што ќе ја потрошиш за готвење на јајцата и времето пак иди поскапо јајцето (додуша со тоа си најаден, а со ова гладен ако имаш проблем со контрола на гладот).

Ако добро те разбрав 9јајца цели јадиш дневно, од кои 5 цели и 4 само белки?
Ако е така тогаш 9х8ден за 9х6гр протеин сума сумарум околу 70денари за 55 грама протеин.
Јас за навечер и за после тренинг веднаш користам протеин 2.3кг купен 2500денари, 1 дозерка од 48грама има околу 40гр протеин (веј концентрат) и ме чини околу 50денари и ако се тргне струјата што ќе ја потрошиш за готвење на јајцата и времето пак иди поскапо јајцето (додуша со тоа си најаден, а со ова гладен ако имаш проблем со контрола на гладот).

13 јајца, 9 цели и 4 белки. :) Некогаш 14, 8 цели и 6 белки. Каков протеин користиш?

Внесуваш 900 калории од масти...
Не дека се лоши но не ти требаат толку масти.

13 јајца, 9 цели и 4 белки. :) Некогаш 14, 8 цели и 6 белки. Каков протеин користиш?
Пред некој ден на блек фрајдеј го купив овај http://pbc.mk/proizvodi/cisti-proteini/100-profesional-whey-protein-2270-gr-detail за 2500, али и да не е блек фрајдеј даваат стрепс како поклон и пак ти доаѓа 2500 ако ги пресметаш нив како 300ки :)

http://pbc.mk/proizvodi/cisti-proteini/multy-phase-whey-5-detail
Od ovoj ako zemes 40gr doza ke vneses 30gr protein I ke te kosta samo 42denari I 1minuta podgotivka.
Za posle trening da go odrzis muskulot isto ti e bitno da napravis recovery so jagleni hidrati. I isto preporaclivo ti e da zemes omega3 za da ne go zamastis mnogu stomakot I plusdrugi benefiti od niv. :-)

Има истражувања што ги поткрепува моите тврдења.
Се прашувам кој од тука чита истражувања и се посветува на учење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom