Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Некој од вас дали користел human growth hormone?

Ај едно прашање ако некој може да ми каже совет што да правам.:)
Почнав да одам во теретана веќе една недела и ми се појави проблем со десната рака.Раката ја скршив пред 4 години и деснучар сум, немам никаква тежина кревано од тогаш.Сега кога кревам некоја тежина, веќе кај 3/4 серија многу ми се заморува, ако со лева тегот го кревам 12 пати со десна едвај 7 можам.Да ми даде некој совет дали десната рака да ја вежбам повеќе, да ја одмарам, некој да ми помага при крајот?Исто и мускулите кај надлактицата на десната рака за нијанса по обем се помали од на левата.

п.с: ќе ве молам без оние шегине "слабо го дркаш" или слични...

Вака, мене ме интересира каде може да се направи целосен преглед во Скопје на приватно: EKG, Vo2 max, % на масти и др., крв..., и колку е цената?

Некој од вас дали користел human growth hormone?
Да, луѓето во светот го користат тој хормон, но прашање е со каква дијагноза и која цел. Меси може да ти каже дека го користел, но тешко дека неговиот начин на користење би се совпаднал со целта за која ти би го искористил.

Затоа што е забранета дискусија за анаболици и хормони.
Јас кога би користел,би му пишал ПП.Би му објаснил убаво,па би го оставил сам да реши што ќе прави.Тоа забрането е ?

Јас кога би користел,би му пишал ПП.Би му објаснил убаво,па би го оставил сам да реши што ќе прави.Тоа забрането е ?

Никој (освен во одредени случаеви) нема пристап до приватните пораки освен самите учесници во коверзацијата, така да никој и нема преглед што се дискутира во нив.

Меѓутоа не охрабрувам никој да дели совети доколку не е стручен на тоа поле.

Zdravo imam 17 godini visina okolu 2.00 m..Odsekogas sum vezbal sklekovi,a pred edna nedela pocnav i doma so tegovi od 3,5 kg do 6 kg - vezbi za biceps,ramo,triceps, plus onoa spravite so se streetworkout..E sega deka sakam a mislam i vozmozno e da stavam uste 3-4 cm, dali postojat vezbi koi sprecuvaat rast i koi se tie...Kazete koj den so da vezbam serii i sl.
PS.Kosarkar sum igram vo mzt zatoa mi se bitni tie nekolku cm, ne sum rekreativec :-D

Zdravo imam 17 godini visina okolu 2.00 m..Odsekogas sum vezbal sklekovi,a pred edna nedela pocnav i doma so tegovi od 3,5 kg do 6 kg - vezbi za biceps,ramo,triceps, plus onoa spravite so se streetworkout..E sega deka sakam a mislam i vozmozno e da stavam uste 3-4 cm, dali postojat vezbi koi sprecuvaat rast i koi se tie...Kazete koj den so da vezbam serii i sl.
PS.Kosarkar sum igram vo mzt zatoa mi se bitni tie nekolku cm, ne sum rekreativec :-D

Тоа е мит,дека теговите спречуваат раст.Но,доколку НЕ правилно изведуваш некои вежби,како џуџањ,мртво,можно е да наштети на растот бидејќи ќе искривиш колено,кичма,но и тоа мислам не е научно докажано.Но без тие вежби-нема напредок.Така да,ако ги правиш,гледај да те гледа некој што стварно се разбира,не се ослонувај на "личните тренери" по теретаниве,пошто сум бил сведок на буквално кршење на кичми на луѓе и деца по теретаните,а тие викат топ е,супер е.Најубаво и сам да се едуцираш по нет имаш се и свашта за како правилно да ги изведуваш вежбите.

за почеток,можеш вака
пон-гради и трицепс
среда-грб и бицепс
петок-рамо и нозе

по 3-4 серии,8-12 повторувања.

каде можам да најдам белки во прав и сирутка во прав и колку е цената на нив.. и дали би било добро да измешам белките и сирутката за да пием преку ден нешто слично као протеин/гејнер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom