Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Колку би била реална естимација за килограми за месец дена ?
До 4 кг кај активни вежбачи кои добро знаат што прават со средена исхрана и завидна кондициона спремност....а некој што сега му текнало ај за месец да ослабам БАР 6 кг малку морген...

Колку би била реална естимација за килограми за месец дена ?

Јас почнав од мај со 67 и сега сум 65.5-65, значи по 1 месечно и ми е таман за да не губам многу мускул (200 - 300 калории дефицит). Е сега ако направиш 600 дефицит можеш и 2-3 кила месечно, јас би ти препорачал толку максимум.

Арно ама ако те мрзи да броиш калории, задржи ја истата исхрана како досега по можност подели ги оброците на 4-5 (пример имаш за ручек манџа и пола ја јадиш сега пола по 3 часа) и вметни 1-2 часа физичка активност 6/7 дена неделно. И со самото тоа што внесуваш исто колку претходно, а трошиш плус ќе почниш да ослабуваш, само не претерувај со гладување или долг тренинг. И трпение :D

Или нај просто-избаци џанк фуд,сокови секакви,чипсови грицки,благо,леб,намали на житарици,компир,тестенини,по можност зголеми на протеин ако целта ти е да задржиш мускул и по можност да накачиш на мускулна маса,и додади кардио тренинг и тежински тренинг.

Дечки,ослабев 21кг,од 116 сега имам околу 95кг(може и помалце се немам мерено 10-12 дена) па сега останувааат најтешките за чистење 7-8кг. Висок сум 184цм имам задоволителна мускулна маса(за мене)....e сега проблемот ми е околу струкот и бутовите. Таму највеќе ми се собира сало и некако најтешко ми е за топење,ма да искрено и не сум запнал асално и не сум се наоштрил доволно за да се средам,ама според досегашни информирања последните кила се најтешки за губење.Затоа би ве замолил за некој совет месецов да се дочистам и да заваршам со оваквово.

п.с. Теретана излага од игра

Јас почнав од мај со 67 и сега сум 65.5-65, значи по 1 месечно и ми е таман за да не губам многу мускул (200 - 300 калории дефицит). Е сега ако направиш 600 дефицит можеш и 2-3 кила месечно, јас би ти препорачал толку максимум.

Арно ама ако те мрзи да броиш калории, задржи ја истата исхрана како досега по можност подели ги оброците на 4-5 (пример имаш за ручек манџа и пола ја јадиш сега пола по 3 часа) и вметни 1-2 часа физичка активност 6/7 дена неделно. И со самото тоа што внесуваш исто колку претходно, а трошиш плус ќе почниш да ослабуваш, само не претерувај со гладување или долг тренинг. И трпение :D
Не сум вежбал редовно во последните 3 години, некој совет како да започнам со вежбање, дали директно на теретана + тегови или да почнам со кардио па после некое време кога ке имам доволно кондиција да почнам и со тегови ? Како би требало почетник да започне (не ми е целта да губам килажа многу, само да стопам сало, најмногу кај стомакот) ?

Не сум вежбал редовно во последните 3 години, некој совет како да започнам со вежбање, дали директно на теретана + тегови или да почнам со кардио па после некое време кога ке имам доволно кондиција да почнам и со тегови ? Како би требало почетник да започне (не ми е целта да губам килажа многу, само да стопам сало, најмногу кај стомакот) ?

Почни прво 1-2 недели со сопствена тежина и после оди в теретана. 3 дена вежбај, 2-3 дена кардио, точак/пешачење. И после оди в теретана.

Пример:

пон:
склекови (тесни, широки, со нозете на кревет) + стомачни
вто:
кардио
сре:
згибови (тесни, широки) + стомачни
чет:
кардио
пет:
чучањ, исчекор напред/назад и на прсти кревај се + стомачни

Најбитно е да си направиш план и да се држиш до него, немора да е мојов, прочепкај на интернет.

Ајде да прашам јас нешто и некој од поискусните детално да ми образложи,
Значи вака јас моментално сум 66кг бев 84 ослабев,значи сакам до летото некаде 20-25 јули да извадам стомачни по малце почнаа да ми се формираат колку ќе ги извадам толку тоа не е толку битно прашањето ми беше,што после тоа? Колку што разбрав потоа следува bulk период или ставање маса,ќе најдам програма некоја на интернет,ама не ми е јасно од кога е најдобро да се почни со тоа.И друго еве јас со моите 66 кг ако почнам да ставам маса колку би било најдобро да ставам,и после коа ќе дојди негде мај-јуни месец треба да почниш да се чистиш од масата?Дали чистењето е природно,се држи диета или се земаат некој суплементи за побрзо чистење,Благодарам.

Теретана со разумна цена во Охрид во близина на центар? Немора да е ништо фенси доволно е да има само слободни тежини и клупи и да може да се плаќа по тренинг

Теретана со разумна цена во Охрид во близина на центар? Немора да е ништо фенси доволно е да има само слободни тежини и клупи и да може да се плаќа по тренинг
Кај Понацот, позади Макси Д кај што беше, се што наброја - има.

Ни на одмор, нема одмор за тебе :)

Kade moze da se kupi human growth hormone ?

Zdravo, dali moze nekoj da mi kaze pocetnicki soveti za oformuvanje na gorniot del na teloto ? Nozete mi se tamam od vezbanje, ama sakam definicija i masa na gorniot del na teloto. Vezbam doma so tegovi (7-8 kg na raka), visok sum 175 i tezok 65, kakva ishrana treba da imam za posakuvanata cel ? I kako da go sogoram saloto na stomakot, sekakvi korisni soveti/linkovi se dobredojdeni (i dali da zemam hgh za rast, bidejki sakam da bidam povisok ili so nekoi vezbi da go doteram maksimumot na teloto ?)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom