Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки треба ми совет ама навистина совет што и како да направам ..
Одев веќе една година во теретана со фулл искрана и постигнав тој резултат што го посакував (дефиниција повеќе) но како дојде месец јуни престанав со исхрана овие 5 дена јадев како ненормален многу а со теретана продолжив. Ми здосади од исхраната сакам се да си јадам но веднаш почнав после 5тиот ден да набацувам килограми стомачните не се исти како што беа многу е поразлично. Сега сакам совет јас воедно сакам да се вратам на старата исхрана заради телото , но во дилема сум сакам да си појадувам се иде лето и така и неможам цел живот јас да се исхранувам така кога тогаш ке се престане па би сакал да ме посаветувате како што да правам ??

Епа види вака не бива да имаш и стомачни и исхрана каква што ти сакаш.Или сакаш стомачни или сакаш нездрава храна,и двете не може.
Ако одбериш храна ги губиш стомачните,бираш стомачни ја губиш храната која ја сакаш.Добиваш едно губиш друго.Јинг & Jанг. :cool: :)

Епа види вака не бива да имаш и стомачни и исхрана каква што ти сакаш.Или сакаш стомачни или сакаш нездрава храна,и двете не може.
Ако одбериш храна ги губиш стомачните,бираш стомачни ја губиш храната која ја сакаш.Добиваш едно губиш друго.Јинг & Jанг. :cool: :)

А што план би ми предложил пример сега да се вратам на таква исхрана ама што да правам кој план да се водам за да после кога престанам со исхраната да не се толку бргу накачуваат килограмите да го "излечам" огранизмот на некој начин... ?

А што план би ми предложил пример сега да се вратам на таква исхрана ама што да правам кој план да се водам за да после кога престанам со исхраната да не се толку бргу накачуваат килограмите да го "излечам" огранизмот на некој начин... ?

Да го сечеш со нож кога ќе порасне салото.Тоа е начин на живот,стил на живот,а не период во живот.Ако ссакаш да бидеш од тие кои вежбаат периодично,односно водат здрав живот периодично,а здрав живот не е само да извежбаш 1 саат,тогаш 1 месец пред лето ќе јадеш здраво и ќе вежбаш,коа ќе заврши лето ќе се угојиш пак и тоа е тоа.

Нема мускули,добро тело,здраво тело,ниту стомачни ако се храниш како сакаш,или некакво си глупаво лечење,така сме створени и така функционира нашето тело.Се храниш здраво+вежбаш правилно+спиеш доволно=резултати.Не се храниш здраво+вежбал или не,,не битно,нема резултати.Мада ќе има некој напредок повеќе отколку воопшто да не вежбаш,ама тоа е минимално.

Ти реши кој тип на живот ќе го водиш :)

IIFYM. Јади 80% здраво и останатите 20% јади нешто што неможеш да се воздржиш како сладолед и сл.

И целосно објаснување.
http://karas4training.com/mk/nutrition/general/prirachnik-za-stanuvanje-dzver

decki ja samo sho pocnav u teretana pa dali moze nekoj da mi pomogne sakam da go izgubam dolniot stomak nema nesho mn ali mi preci i sakam da stegnam gradi i da zajaknam biceps triceps.moze nekoj da mi pomogne da napraam programa.vo teretana idam 3pati nedelno

decki ja samo sho pocnav u teretana pa dali moze nekoj da mi pomogne sakam da go izgubam dolniot stomak nema nesho mn ali mi preci i sakam da stegnam gradi i da zajaknam biceps triceps.moze nekoj da mi pomogne da napraam programa.vo teretana idam 3pati nedelno
Гради бицепс. Грб Трицепс, Рамо Нозе (овој тренинг би ти бил многу тежок најубаво е да додадеш уште еден ден да ги раздвоиш овие две)
пс: "малце гради, бицепс и стомачни да направам за плажа" ке ти треба време барем 3 месеци.

sea malce se zbuniv ... aaa denes ke idam pa sho da vmetnam u treningot ? t.e sho da izrabotam

Да не изгубам мускулна маса (бидејќи правам многу кардио деновиве, помалце тежински тренинзи) подобро е протеин и креатин или протеин и амино? Или пак некоја друга комбинација ?

ty

Да не изгубам мускулна маса (бидејќи правам многу кардио деновиве, помалце тежински тренинзи) подобро е протеин и креатин или протеин и амино? Или пак некоја друга комбинација ?

ty

Ако ги имаш,трите.

Drop серии со по некој суперсет и HIIT кардио после тоа, чуда праве.
И едвај стоеш на нози после тоа.
Али no pain, no gain.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom