Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Кој Кристијан Голубович бе,цел свет вежба на такви гуми,не го измислил он тоа.[DOUBLEPOST=1401660619][/DOUBLEPOST]

И да,ќе има поголем ефект од сабајле,помалце дува ветер па нема толку да те гура у грб ветерот,повеќе ќе работат нозете,и така повеќе ќе ги развиеш и поголема кондиција ќе набиеш:tapp:
Ај не се прај глуп со сила жити мене, чоечки прашав, ако знаеш нешто паметно пиши ако не не ми треси зелени, не глуми сељак.. прашав дали има повеќе ефект во врска со исхраната дали е поубо од сабајле во 7,8 на гладно, или после оброците т.е кон 8 сатот приквечер или па нема врска кога, ако знаеш одговори ако не летај.

Ај не се прај глуп со сила жити мене, чоечки прашав, ако знаеш нешто паметно пиши ако не не ми треси зелени, не глуми сељак.. прашав дали има повеќе ефект во врска со исхраната дали е поубо од сабајле на гладно, или после оброците т.е кон 8 сатот приквечер или па нема врска кога, ако знаеш одговори ако не летај.

Се виде кој е глуп,ебати сељакот.

Ај не се прај глуп со сила жити мене, чоечки прашав, ако знаеш нешто паметно пиши ако не не ми треси зелени, не глуми сељак.. прашав дали има повеќе ефект во врска со исхраната дали е поубо од сабајле во 7,8 на гладно, или после оброците т.е кон 8 сатот приквечер или па нема врска кога, ако знаеш одговори ако не летај.
Од сабајле ама на јадено е подобро од навечер на јадено.
А од сабајле на гладно (според мене) е полошо од навечер на јадено (ама уморно)

Се виде кој е глуп,ебати сељакот.
да бев доволно информиран немаше да пишам овде, професор по физичко ми кажа дека поубо било од сабајле на гладно, инструктор ми кажа дека немало врска затоа и прашвам да видам ваше мислење, а по тоа дека сељак си се виде по тоа шо бараш гуми тракторски, на толку теретани, паркови , и др ти гуми од камион и од трактор бараш, .. ама те разбирам всело немате теретана, па мора и ти да вежбаш некако :)) мора некако ко ке дојдиш вград да се курчиш ама шо сакаш прај пак СОС си :) ако не знаеш шо знaчи пиши :)

да бев доволно информиран немаше да пишам овде, професор по физичко ми кажа дека поубо било од сабајле на гладно, инструктор ми кажа дека немало врска затоа и прашвам да видам ваше мислење, а по тоа дека сељак се виде по тоа шо бараш гуми тракторски, на толку теретани, паркови , и др.. ама те разбирам всело немате теретана мора некако ко ке дојш вград да се курчиш ама шо сакаш прај пак СОС си :) ако не знаеш шо знaчи пиши :)

Хахаха,се гледа кој е сељак по пишувањево.

И баш дека си не информиран и си тракторска гума,ради тоа и ти пишав така,пошто ти сакаше да се напраиш паметен,ама ете испадна глупак.Тракторски гуми се користат секаде низ светот,кретену кретенски,посебно во Крос Фит салите.Ама што знаеш ти од лопата подалеку.

и нема никаква разлика кога ќе трчаш,освен дека од сабајле после прв оброк си по свеж и по енергичен,од самото сонце и од самата светлина,а навечер си по уморен и слично.Постои еден мит дека на гладен стомак од сабајле се топат повеќе калории,ама тоа не е точно.

Хахаха,се гледа кој е сељак по пишувањево.

И баш дека си не информиран и си тракторска гума,ради тоа и ти пишав така,пошто ти сакаше да се напраиш паметен,ама ете испадна глупак.Тракторски гуми се користат секаде низ светот,кретену кретенски,посебно во Крос Фит салите.Ама што знаеш ти од лопата подалеку.

и нема никаква разлика кога ќе трчаш,освен дека од сабајле после прв оброк си по свеж и по енергичен,од самото сонце и од самата светлина,а навечер си по уморен и слично.Постои еден мит дека на гладен стомак од сабајле се топат повеќе калории,ама тоа не е точно.
Пишам на охридско/ресенски. , а да го напишиште прејге само то долу шо го напиша сеа ,шо ке ти се стореше?

Пишам на охридско/ресенски. , а да го напишиште прејге само то долу шо го напиша сеа ,шо ке ти се стореше?

Затоа што сакаше да испаднеш паметен и да заебеш Скопјанишче,затоа.

Ако целта на трчањето ти е да стопиш масти тогаш најдобро ти е да трчаш во термин кога гликогенските резерви ти се на минимум а тоа е после тежински тренинг или наутро пред доручек ;)

Ако целта на трчањето ти е да стопиш масти тогаш најдобро ти е да трчаш во термин кога гликогенските резерви ти се на минимум а тоа е после тежински тренинг или наутро пред доручек ;)
Иако е точно тоа разликата не е огромна а трчање после 8+ саата не јадење (маратонско трчање) само ќе направи да има намалени перформанси и не дај боже да премор кој ќе го истошти и ќе има негативни ефекти.

Иако е точно тоа разликата не е огромна а трчање после 8+ саата не јадење (маратонско трчање) само ќе направи да има намалени перформанси и не дај боже да премор кој ќе го истошти и ќе има негативни ефекти.
Значи баш затоа напомнав "ако целта е топење масни наслаги" ако дечкото се сптема за маратон тогаш е др приказна во која не сум компетентен да навлегувам.

Дали има некој што ја има користено AIR ALERT програмата за зголемување на силата на мускулите на нозете и секако за одразот ? незнам дали на вистинско место го поставувам ова прашање ама како и да е споделете искуство ако сте ја користеле оваа програма,дали е ефективна дали вреди и тн.

air alert.jpg

Незнам дали некој има поставено вакно прашање но еве јас да си прашам,некој да ми објасни како правилно да дишам за време на вежбање,и зошто е важно правилно да се дише?? :)

Незнам дали некој има поставено вакно прашање но еве јас да си прашам,некој да ми објасни како правилно да дишам за време на вежбање,и зошто е важно правилно да се дише?? :)

Некои викаат дека е добро додека спушташ да вдишиш-додека буткаш нагоре да издишиш.НИКАКО не задршувај воздух,пошто ќе паднеш у несвест :D

Според мене,најубаво да не мислиш на тоа,но НИКАКО да не задржуваш воздух во себе.Диши нормално,а многу побитно,кога ќе завршиш,диши преку нос длабоко-издиши преку уста,така се опоравува телото и се одмара,се враќа в нормала.

Просто правило на секоја вежба е : при напор издишуваш при "залет" вдишуваш

Дали после релативно тежок deadlift (мртво кревање) некој друг му се десило да има чуство како да ќе се онесвести :)?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom