Се ок ова со нозете али теориски. Реално не да имам големи нозе туку да не претерам али над 60 % од телото ми се нозе. На нив дигам големи тежини и ми растат и со помалку вежбање. Па кое фајде од нив? Не изгледаат добро особено ако си понизок како мене!!! Ако сака да гради („секси тело“), верувајте дека освен билдерите тешко дека постои некој друг кој сака големи нозе. А ова дека се дига полесно горен дел ако имаш големи нозе има некоја вистина и во тоа но не да се свати здраво за готово. Гледајте да имате симетрија на телото, а не да се форсира сега ќе ги направам нозете големи па после горе или пак горе горило а во нозете чепкалки за заби. Се си бара време, труд и дисциплина. Овој спорт не е денеска вежбам, утре ми е мака, или денеска јадам вака утре ми е кеф да мавнам 300 грама слатки или пак да се напрајш труп пијан и ајде. Се си бара дисциплина и време.
--- надополнето: 23 ноември 2012 во 23:56 ---
Ај сега мислење од вас, во последната недела дена прекинав со диети, со низок калориски внес, почнав да јадам. На (174 цм висина, 76 кг, 20 години) внесувам по 3400 калории отприлика. Пред некој ден ја пишав програмата тука. Али едно нешто ме мачи, застанав на вага и вагата вика 77кг за недела дена. Ок си е дека го имав истрошено гликогенот од телото али некако на делови каде ми се знаеја вени и бев исчистен доста, сега ми се познаваат многу малку. Дали да намалам на калориски внес, или да почнам да терам 4 пати неделно по 30 минути кардио, + 5 дена тежински (по една мускулна група на ден) со ротации( Гради-Стомачни, Грб, Нозе-Стомачни, Одмор, Рамена, Раце-стомачни, Одмор). Или пак да почнам да вежбам (голема и мала мускулна група)(гради-бицепс, грб трицепс, рамо-нозе, пауза)со што ќе ми дојде да вежбам по 2 пати иста мусклулна група неделно. Ај совет оти ко да почнав да чувствувам страв да не се засалам пак да личам ко порано