Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
По тренинг 3 мерилици во вода.

аха благодарам на информацијата, зашто гледам другиве гејнери се по неколку пати треба да се пијат, а овој само еднаш на ден значи...

аха благодарам на информацијата, зашто гледам другиве гејнери се по неколку пати треба да се пијат, а овој само еднаш на ден значи...
Не е еднаш на ден туку ако имаш потреба можеш и 2-3 пати на ден. Зависи се од твојот калориски дневен внес и колкава потреба имаш од плус калории да внесеш што во случајов ќе го направиш тоа со гејнерот.

POF тренинг

гради (12серии)
кос бенч 3 серии х 8
контра кос 2 серии х 8
летања на кос 3 серии х 10-12
пек-дек 2 серии х 10-12
сајли 2 серии х 15 (пауза 30 сек)

Пауза 90-120 секунди.

рамо (12серии)
потисок со еднорачни 3 серии х10
30-степени коса клупа потисок со еднорачен 2 серии х 10-12
француска шипка влечење 3серии х 8
летања со сајли 2 серии х 10-12
задно рамо машина 2 серии х 10-12

Пауза 90-120 секунди.

Ај ако можеш само пиши и колку серии правиш за бицепс,трицепс,нозе,и грб пошто ја некои си 5 месеци вежбам и за грб правам 16серии,трицепс-13 серии,нозе-18серии,и бицепс-12 серии...некои ми викаат многу ти е некои така требало и на крај пепел...

Ај ако можеш само пиши и колку серии правиш за бицепс,трицепс,нозе,и грб пошто ја некои си 5 месеци вежбам и за грб правам 16серии,трицепс-13 серии,нозе-18серии,и бицепс-12 серии...некои ми викаат многу ти е некои така требало и на крај пепел...
Zavisi koja cel muskhlna masa 6-10 povtoruvanja so 70-85 1RM ili ako si krenal na bench 100 kh 70 85 kg krevaj so 2-3 seta 3 compound vezbi za golemite muskuli grb,gradi,noze,2 vezbi za malite muskuli listovi,race,ramo,trapezi so 1 min odmor do 1 30 min pomegu set 2 min pomegu vezbi e najdobro za muskulna masa Mozes da probas dropsetovi ili negativni da dodades vo nekoj set no ke ti treba partner.
Za slabeenje superserii so 60 1RM 12-15 povtoruvanja 2-3 seta so 20-30 sekundi odmor pomegu setovi 1 min pomegu vezbi.
Za mene i za klientot kojbe na muskulna masa najdobro taka funkcionira,ishranata e mnogu vazna i 2 gr protein na sekoj kg za muskjlna masa 5-6 grama jh na sekoj kg i 1 gr mast na sekoj kg.
Topenje masti 50-100 grama jh,2.5 grama protein na sekoj kg,1-1.5 gr masti na sekoj kg i aeroben trening 30-60 min nizok-sreden intenzitet.
Uspeh

За бицепс правам, 5 серии за трицепс 7 серии. За грб правам 12 серии со тоа што долен дел од грб вежбам со нозе така да семетај грб 15 серии.

Имај на ум дека рацете ги вежбам деновите кога веќе индиректно ги активирам пример гради и трицепс, грб и бицепс. Обично ги вежбам 2 пати неделно кога имам енергија.

Значи:
1.горен дел од грб+бицепс+подлакт
2.раме+трицепс+листови
3.горен дел од нозе+долен дел од грб+јадро
4.гради+трицепс+листови

Каде има Анимал ракавици со стегач што се и по која цена?
Порано пред неколку години такви користев и сакам пак да ги купам бидејќи некој идиот ми ги украде на времето...

Не е за бодибилдинг, али нема на друго место кај да се обратам.
Кај има да се најде на интернет вежби и совети за правење шпага? И како побогу се вика шпага на англиски o_O?

Ај совет, дали деновите кои ми се за одмор ( Два се такви неделно) можи да правам на нив по 30 минути кардио, за да не мора да го правам по 15 тина минути другите денови кога правам тежински тренинг. Или подобро е после тежински да го правам, бидејќи иако сакам да дигнам маса целта ми е да не се засалам премногу.

Најбољи серија е 12, 10 , 8 , 6 според мене :)
Ја практикувам скоро на секоја справа.

Ај совет, дали деновите кои ми се за одмор ( Два се такви неделно) можи да правам на нив по 30 минути кардио, за да не мора да го правам по 15 тина минути другите денови кога правам тежински тренинг. Или подобро е после тежински да го правам, бидејќи иако сакам да дигнам маса целта ми е да не се засалам премногу.
2 дена ти е многу одвоено мислам , искористи го едниот за кардио, пешачење на водно или возење точак во парк . Не е битно дали пред или потоа , шо се замарате толку ја незнам..секоја активност е добредојдена само да не се претерува не сме ние професионалци ебаго :D

Мое мислење, не губи време и калории на кардио ако си на маса, ако се засалиш (што не би требало ако се храниш правилно) после ќе се исчистиш. Глеј да трошиш што помалце калории во текот на денот, а тие што ќе ги трошиш да бидат истрошени на тежински тренинг. Исто така остај еден ден за целосен одмор, не прај ништо физички захтевно тој ден.

Ај предлог за некој протеин до кај 1700 денари мало паковање. Гледав некаде оглас дека имаат мали паковања од овој http://www.fitnessline.ee/proteins/mammut-protein-1kg/ али незнам некако сумлив ми е плус повеќе сакам протеин од сурутка Мамутот мислам дека е мешавина од 4, сурутка, јајце, млечен и соја. Ај ако знаете некој подобар со прифатлива цена да не шетам за џабе по продавници.

Ај предлог за некој протеин до кај 1700 денари мало паковање. Гледав некаде оглас дека имаат мали паковања од овој http://www.fitnessline.ee/proteins/mammut-protein-1kg/ али незнам некако сумлив ми е плус повеќе сакам протеин од сурутка Мамутот мислам дека е мешавина од 4, сурутка, јајце, млечен и соја. Ај ако знаете некој подобар со прифатлива цена да не шетам за џабе по продавници.
Supreme WHEY Concentrate можеби, или собери уште некој денар и земи Мутант веј од 2500 големо пакување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom