Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
тренирам вторник, четврток, сабота... би било ли добро да трчам во природа со шушкавец во деновите кога не тренирам... недела, понеделник, среда, петок...?
Би било добро да трчаш без шушкавец во деновите кога не тренираш.

Зашо ви е тоа верување дека со шушкавец ако трчаш/тренираш побрзо ќе слабееш ?!

Не е точно , може само премор да добиете поради overheating , не давате топлината да излегува , ниту телото да дише правилно ...

Може ли некој да ми препорача некој суплемент за согорување масти...вежбам на мускули ама имам сало...па сакам да го мајнам!
??????

176 висина, 81кг, вежбам повеќе од 2 години. иначе и глава ме болеше вчера. слики афтер бифор немам сликано :)

Зашо ви е тоа верување дека со шушкавец ако трчаш/тренираш побрзо ќе слабееш ?!

Не е точно , може само премор да добиете поради overheating , не давате топлината да излегува , ниту телото да дише правилно ...
Уште еден од глупавите митови за вежбањето. Ќе изгубат само повеќе вода, која ќе ја вратат одма. Плус како што напомена може и да добијат топлотен удар.

тренирам вторник, четврток, сабота... би било ли добро да трчам во природа со шушкавец во деновите кога не тренирам... недела, понеделник, среда, петок...?

Ако слабееш, да :)

Уште еден од глупавите митови за вежбањето. Ќе изгубат само повеќе вода, која ќе ја вратат одма. Плус како што напомена може и да добијат топлотен удар.
Ако губиш повеќе вода губиш и повеќе калории

Шо мислите за производов, некое искуство да напише некој ..сакам да земам да пробам. 3 месеци вежбам па мислам редно време е да земам нешто :)
Иначе 173 сум висок, 70,5 кг ..па сакам уште 2-3 кг мускул да ставам :DD

http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx

Водата нема, ама организмот троши калории да ја исфрли
Да, но недостаток на вода ти треба само ако си на бодибилдинг натпреварување.

ме мрзеше да читам страни назад, да не има случајно нешто за тегови за нозе. Па ај ако некој не го мрзи да ми објасни повеќе во врска со нив.. Дали е добро да се вежба со нив? Може и по ПП
поздрав

ме мрзеше да читам страни назад, да не има случајно нешто за тегови за нозе. Па ај ако некој не го мрзи да ми објасни повеќе во врска со нив.. Дали е добро да се вежба со нив? Може и по ПП
поздрав
Тегови за нозе користи при скокови и кратки дистанци на трчање. Јас трчав еден период со тегови за нозе и почнаа проблеми со колената да ми прават. Можно е да се трча со нив, но на песок и некоја таква мека подлога.

aј и тука да прашам.

Дали е можно да се најде кај нас вакво нешто и шо пари е отприлика
p90x%20chin-up%20bar.jpg

ми треба да го акнам дома и да почнам вежбам грб под итно, а нејќам да шетам со бормашина ко сериски убица да бушам ѕидови. :D

врло битен фактор
--- надополнето: Jun 12, 2011 7:29 PM ---
Шо мислите за производов, некое искуство да напише некој ..сакам да земам да пробам. 3 месеци вежбам па мислам редно време е да земам нешто :)
Иначе 173 сум висок, 70,5 кг ..па сакам уште 2-3 кг мускул да ставам :DD

http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx

неможеш да стаиш 2-3 кила мускул

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom