Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
тренирам вторник, четврток, сабота... би било ли добро да трчам во природа со шушкавец во деновите кога не тренирам... недела, понеделник, среда, петок...?
Би било добро да трчаш без шушкавец во деновите кога не тренираш.

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Зашо ви е тоа верување дека со шушкавец ако трчаш/тренираш побрзо ќе слабееш ?!

Не е точно , може само премор да добиете поради overheating , не давате топлината да излегува , ниту телото да дише правилно ...

Член од
28 декември 2008
Мислења
99
Поени од реакции
3
Може ли некој да ми препорача некој суплемент за согорување масти...вежбам на мускули ама имам сало...па сакам да го мајнам!
??????

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
176 висина, 81кг, вежбам повеќе од 2 години. иначе и глава ме болеше вчера. слики афтер бифор немам сликано :)

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Зашо ви е тоа верување дека со шушкавец ако трчаш/тренираш побрзо ќе слабееш ?!

Не е точно , може само премор да добиете поради overheating , не давате топлината да излегува , ниту телото да дише правилно ...
Уште еден од глупавите митови за вежбањето. Ќе изгубат само повеќе вода, која ќе ја вратат одма. Плус како што напомена може и да добијат топлотен удар.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
тренирам вторник, четврток, сабота... би било ли добро да трчам во природа со шушкавец во деновите кога не тренирам... недела, понеделник, среда, петок...?
Ако слабееш, да :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Уште еден од глупавите митови за вежбањето. Ќе изгубат само повеќе вода, која ќе ја вратат одма. Плус како што напомена може и да добијат топлотен удар.
Ако губиш повеќе вода губиш и повеќе калории

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Шо мислите за производов, некое искуство да напише некој ..сакам да земам да пробам. 3 месеци вежбам па мислам редно време е да земам нешто :)
Иначе 173 сум висок, 70,5 кг ..па сакам уште 2-3 кг мускул да ставам :DD

http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Водата нема, ама организмот троши калории да ја исфрли
Да, но недостаток на вода ти треба само ако си на бодибилдинг натпреварување.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
ме мрзеше да читам страни назад, да не има случајно нешто за тегови за нозе. Па ај ако некој не го мрзи да ми објасни повеќе во врска со нив.. Дали е добро да се вежба со нив? Може и по ПП
поздрав

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
ме мрзеше да читам страни назад, да не има случајно нешто за тегови за нозе. Па ај ако некој не го мрзи да ми објасни повеќе во врска со нив.. Дали е добро да се вежба со нив? Може и по ПП
поздрав
Тегови за нозе користи при скокови и кратки дистанци на трчање. Јас трчав еден период со тегови за нозе и почнаа проблеми со колената да ми прават. Можно е да се трча со нив, но на песок и некоја таква мека подлога.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.800
Поени од реакции
49.853
aј и тука да прашам.

Дали е можно да се најде кај нас вакво нешто и шо пари е отприлика

ми треба да го акнам дома и да почнам вежбам грб под итно, а нејќам да шетам со бормашина ко сериски убица да бушам ѕидови. :D

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
врло битен фактор
--- надополнето: Jun 12, 2011 7:29 PM ---
Шо мислите за производов, некое искуство да напише некој ..сакам да земам да пробам. 3 месеци вежбам па мислам редно време е да земам нешто :)
Иначе 173 сум висок, 70,5 кг ..па сакам уште 2-3 кг мускул да ставам :DD

http://www.napumpajse.com/shop/proteini/allwhey-908-g.aspx
неможеш да стаиш 2-3 кила мускул

Kajgana Shop

На врв Bottom