Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
за тежина ли мислеш ?

Bench 15 x 50 kg , 12 x 70kg , 10 x 90 kg

Squads 15 x 50 kg , 12 x 60 kg , 10 x 70 kg

Deadlifts 15 x 30 kg , 12 x 40 kg , 10 x 50 kg
Да за тежина мислев. Зошто со толку мали килажи на чучањ и мртво? Мислев мали во споредба со бенчот твој.

Да за тежина мислев. Зошто со толку мали килажи на чучањ и мртво? Мислев мали во споредба со бенчот твој.

Имам двоен тренинг ( HIIT cardio ) што ми се поклопува со овој , некако многу напор ми иде на квадрицепсот па не го форсирам со тежина многу. А тежината за deadliftot е повеќе заради превенција :)

Од повреда , не сакам многу да форсирам посебно за половина со поголеми тежини
Ако имаш добра форма при изведување на вежбата не треба да се плашиш од повреди.

Ако имаш добра форма при изведување на вежбата не треба да се плашиш од повреди.

И форма и искуство и знаење и се , ама одам на сигурно , посебно за половината , и така си имам hyperextension за тој предел така да не му се мислам да додавам поголема тежина.

И форма и искуство и знаење и се , ама одам на сигурно , посебно за половината , и така си имам hyperextension за тој предел така да не му се мислам да додавам поголема тежина.
Да ама deadlift не ја работи само половината,туку и нозете,ромбоидите,трапезите,лептирите,раменскиот предел,стисокот.

Да ама deadlift не ја работи само половината,туку и нозете,ромбоидите,трапезите,лептирите,раменскиот предел,стисокот.

Знам знам , ама не е основна вежба за тие предели , си има изолациски вежби за тоа. Deadlift-oт е compound вежба :)

Знам знам , ама не е основна вежба за тие предели , си има изолациски вежби за тоа. Deadlift-oт е compound вежба :)
Да точно compound вежба е, ама бидејќи ти напиша нешто и за сила во тренинг програмата тогаш земи ојачај на compound вежбите, или сепак силата не ти е примарна цел?

Да точно compound вежба е, ама бидејќи ти напиша нешто и за сила во тренинг програмата тогаш земи ојачај на compound вежбите, или сепак силата не ти е примарна цел?

Комбинирам .. сега во овој период повеќе ударам на сила и дефиниција , зимно време на маса.

Дефиницијата ми се сега примарна цел

Јас на пример после теретана одма пијам еден шејк, а после 20 до 30 минути јадам храна мешана со протеини и јагленохидрати.
Пр. 150 грама бело месо или 4 белки или туна со варен компир, или со ориз, плус салата.

Шејкот, од што е составен?
--- надополнето: Jun 1, 2011 6:39 AM ---
господине гјороски, ваше мислење на комбинирање вратило и склекови, баш денес имав импровизиран тренинг во мојата населба каде што вежбав во игралиштето за деца, има добра шипка која се користи како вратило, значио направив еден експлозивен тренинг од 8 серии вратило по 5-8 повторувања... и потоа направив неколку серии склекови , кога се качив во станот и осетив предобра ,,pump'' дали е препорачливо да се комбинира вратило и склекови во еден тренинг или да се чуваат за одделни тренинзи, поздрав и фала на одговор однапред

Ме врати во детството. Не паметам ден а да не сум работел вратило и склекови како млад. Редовно, ако не секој ден, ама 5 пати во неделата задолжително. Тој период немав можност да одам во теретана.Теретаните беа привилигеија, а за деца од 10-тина години нешто недопирливо.
Немој воопшто да се плашиш што на еден тренинг работиш вратило и склекови. Сепак, не се тоа голем број на вежби и серии кои би те истоштиел и вратиле назад. Само, воколку би започнал со одење во теретанат, тогаш ќе мораш да си направиш план и поделба на начинот на вежбање. Но се до тогаш, уживај во тренинзите.

ја вака имам програма

пон. среда петок

склекови со раце раширени(3 серии-15)
склекови со раце паралелно(3 серии-10)
стомачни горни(3 серии-20)
стомачни долни(3 серии-15)
трицепс(3 серии-10)
чучњеви (2 серии-20)
исчекор(2 серии-15)

горе доле тоа,вторник и четврток трчање.

ја вака имам програма

пон. среда петок

склекови со раце раширени(3 серии-15)
склекови со раце паралелно(3 серии-10)
стомачни горни(3 серии-20)
стомачни долни(3 серии-15)
трицепс(3 серии-10)
чучњеви (2 серии-20)
исчекор(2 серии-15)

горе доле тоа,вторник и четврток трчање.
Ова дома вежбаш? Како вежбаш трицепс ?

Ова дома вежбаш? Како вежбаш трицепс ?
помеѓу 2 стола, нозете на едниот, и се потпираш со рацете на другиот, зад грбот, во ширина на рамена, и горе долу :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom