Boardwalk Empire

D

dystopian

Гостин

Нелсон ѕверот ќе го има во следната епизода, и тоа vs Ал Капоне. :D

Иначе епизодава беше ептен откачена, имаше еден куп психеделични моменти, од халуцинирањата на Наки до последната сцена со Џип (and his epic hat).

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208

Нелсон ѕверот ќе го има во следната епизода, и тоа vs Ал Капоне. :D
Хехе тоа ке биде добро,башка веке имаа една средба во цвекарата :D
Џип се запали сега генерал е,многу јак лик а во исто време и многу одвратен лик.
Where god keeps the rest of it...:pos:

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ех,Овен Слејтер отиде јабана,Лучијано и Маер конечно стартуваат со хероинската експанзија да им еам тастери но тоа е ништо лично стриктно бизнис :)
Ван Алден ке работи како тастер за Ал Капоне :pos:
Џип е дефинитивно комплексаш тежок и уште на крај му вика биди ми благодарен,кадее бее :)
Масерија не е човек to fuck with дефинитивно :)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ауу Капоне на крајот каков муабет опасен направи ке биде лудило наредната епизода,финалево ке биде најака епизода до сега во серијава 100%,мора да биде :D
Еди со студентата глава јак муабет кажа (y)
Ричард ке прави масакри наредната епизода влага во enrage mode,вака е добар but you dont want him when he is angry,ке ја осетат WW1 :D
Маер е генијалец и Чарли требаше да го слуша,јбг :D
Kој ке чека послем пауза до 4 сезона :place:

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
--- надополнето: 26 ноември 2012 во 14:32 ---
Го гледав до 13 секунда исклучив бегај ке видам нешто што не треба :D

D

dystopian

Гостин
Според официјалната BE страна на фејсбук 41% од фановите навиваат за Џип Розети, а го имаше само во 10 епизоди. Манијачиштево е стварно највпечатливиот лик сезонава. Штета што смртта му е неизбежна, би сакал да се случи некое чудо и да го преживее финалето. :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
3тава сезона рулз, чекав да се поднасобера епизоди па наеднаш да гледам, али не издржав, и ете 11 ги изгледав, и сеа пак чекање до утре... :(

GО GYP!
--- надополнето: 2 декември 2012 во 15:33 ---
Eпизодата кај што е пореметен Наки од експлозијата :pos:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Го гледавте финалево бе? :)

Ми текна нешто додека го гледав финалево, жалосно е ликови како Ал, Лаки и А.Р. да се толку во споредна улога, посебно сега кога секој ќе си растура во своите градови, нека направат 2-3 спинофи, бидејќи Наки не ми е ни во топ 3 од „мафијашиве“...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Одлично финале, со 100 пресврти во него кога ке помислиш дека ќе се случи нешто одма следнува изненадување. Сезонава како да беше во 2 дела, првите 5-6 епизоди премногу спори како да е вовед на серија (ме потсетија на првата сезона) наредните полни со акција, интриги, пресврти се на се одлична сезона.

Малки ми е криво за некои ликови кои нема да ги гледаме повеќе во серијата, веријатно највеќе за црвенокосата (прејак MILF)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Џилијан си умрее,damn,како и да е јас сеуште си се надевам дека е жива сепак не ја покажаа како цркна скроз :)
Наки испадна апсолутен победник без ништо да изгуби сите коцки му се наредија :)
Наки како го заеба А.Р на маестрален политички начин :)
E сеа не знам дали Мики Дојл го шитна Наки кога му кажа на А.Р за дистелиријата или беа договрени да го заебат на тој начин сепак муабетот на Наки ''big bait catches big rat'' ме тера да се замислам.

Лучијано и Ленски got screwed од страна на А.Р и не верувам дека ке има понатамошна соработка помегу него и А.Р па од наредната сезона ке гледаме највероатно независен Лучијано како си гради сам своја империја тоа ке биде врв а Ленски мислам дека ке продолжи да работи за А.Р.
Заседата во шумата коа искачаш од Атлантик сити беше врв и фацата на Капоне со пурата во уста додека пукаше од mashine gun-от беше priceless :D

Ричард Хароу ѕверот им ја донесе WW1 во куќата на голема врата,со неговиот легендарен снајпер ги реши сите и на крај како го спушти снајперот на перфектен агол и му даде headshot на мочкото што го држеше детете на gunpoint:cuc:
Штета што не се сретнаа Ричард и Наки во куќата да оформат алијанса очекувам да работи за Наки во четврта сезона.

Џип на плажата тотално полуде кога го имитараше Наки мислам дека беше на работ да добие нервен слом и си испи нож во грб од Тонино кој за да си го спаси неговиот живот мораше да го одземе на шефот :)
Toa e тоа,финалево е чиста 10-ка:cuc:

И штета што не видовме сцена со Ван Алден во финалево ке мора да чекаме до 4 сезона за да ја проследиме неговата сага :D

Ficc

Black & White
Член од
18 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
263
Жива е Gillian, продуцентот изјави во едно интервју.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Никад немаше ни на крај памет да ми падне дека Наки ќе го убие Џими Дармонди, само што помислив дека се смирија. Супер лик беше дечкото.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Одлична пилот епизода !

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Жива е Gillian, продуцентот изјави во едно интервју.
Тоа малку и нема логика, доколку имаше доволно дрога во шприцот да убие маж да речеме од преку 100 кг. не знам како би преживеала она ама ОК. Убав лик е за гледање ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom