Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е точно дека групата БАТ (Бебек, Ален и Тифа) на 25 октомври ќе настапуваат во Скопје????

Bijelo Dugme vredeshe dodeka vokalist beshe Zheljko Bebek,pomalce vredeshe dodeka vokalist bese Alen Islamovich a so Mladen Vojichich Tifa Bijelo Dugme SUCKS :nesvest:

Мене омилени песни од Бијело Дугме ми се: Sve ce to, o mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i sas; evo zaklecu se; kad zaboravis juli; ima neka tajna veza; ruzica si bila...
Уствари сите ми се омилени, стварно се легенди...

Да беа навистина добри, немаше сега нивните песни да се вртат на ЗОНА М1 радио и слични радија.
Своевремено, биле интересни, имале менаџери, композитори, текстописци и се она што е потребно за еден бенд да успее во СФРЈ.
Таа држава умре, целиот концепт се смени. Рок ен ролот еволуираше. Направија една повратничка турнеја за сите оние на кои им било кажувано дека Дугме е најбољи бенд на свет.

Рибља Чорба се подобри и покреативни

Не баш Бјело Дугме биле и ќе останат најдобра ех-ју група без разлика што ќе се случи, а за ова со БАТ мислам дека ништо не прават без Брегович

Јас одлепувам на ,,Не спавај мала моја,, леел колку ја обожавам песнаваа !!!!

Мојата најомилена екс ју група. Ми се допаѓаат песните: Ipak pozelim neko pismo, Lipe cvatu, Selma, Ima neka tajna veza, Nakon svih ovi godina, Ruzica si bila...:pipi:

Мојата најомилена екс ју група. Ми се допаѓаат песните: Ipak pozelim neko pismo, Lipe cvatu, Selma, Ima neka tajna veza, Nakon svih ovi godina, Ruzica si bila...:pipi:
допуна: Lose Vino :) прекрасна песна :)
иначе групава со секој состав звучи феноменално. многу ми е криво што во скопје ќе дојдат без брегович.

Znaci nemojte da me sfatite pogresno - gi obozavam. Ali sto gledate ubavo vo Selma? Tekstot e... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom