Bin bir gece - Илјада и една ноќ

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
На почетокот се смеев кога слушнав дека ќе е уште една така нарешена шпанска серија-сапуница
Ама сега скоро цел клас ја гледа скоро сите комшии и пријатели а и професорите ја гледаат :icon_bigg

Hija de la luna

my life is the love
Член од
28 октомври 2009
Мислења
29
Поени од реакции
1
Попрво би се самоубил отколку да почнам турски шпански серии да гледам.

па оди гледај шпански серии(сапуници) што секоја е иста по исти терк е правена ако нејкеш турски :toe:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Што се правете толку дигнати не ми е јасно бе? Што се правите големи форумџии, да плукате по филмот, и да викате дека не го бива, дека поарно ке се самоубил, па иди убиј се. Ако не ти се гледа не гледај и не пишуви веке тука ја гнасиш темата, од вакви постови и коментари за филмот ми се СЕРЕ. Одете гледете си некоја фантазија, можеби ке дојдете и ке пишате дека филмот бил фантастичен.

Филмот е прекрасен за тие што обожават вакви филмови (приказна), еве јас се трудам да најдам време за да може да го гледам, навистина ми се допаѓа само ме нервира ова музиката што ја пуштат ми иде на нерви, другото се е одлично. Не сум со тек со епизодите ама еве сега ке гледам реприза на а1.

Поздрав.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јас сум многу пријатно изненаден од турците со оваа серија. Приказната е феноменална, има огромни разлики од шпанските сапуници, а и музиката е многу добра.
Чиста десетка :smir:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
серијата е супер, се заразив хахаха
само којзнае колку време ќе трае.. колку што разбрав скоро 3 години ќе фатело

M

miss Lebedica

Гостин
а зашто воопшто и ја синхронизирале гледам и уште една шпанска серија е синхронизирана глупости како да неможеме да читаме!

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
серијата е супер, се заразив хахаха
само којзнае колку време ќе трае.. колку што разбрав скоро 3 години ќе фатело
Серијата има 90 епизоди по две епизоди неделно така да пресметај колку е тоа ме мрзи сега да пресметувам али далеку е од тоа дека ке трае 3 години :helou:

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Е, да за ова преводот што го дават многу е глупо, болје доле да стои превод, тука не се во право тие. Како што кажа еден член поназад неколку страни Турскиот говор е доста интересен и мелодичен добар за слушање, и пирмер некој кога писка или се дере или плаче или нешто тажно говори тоа го нема глума од страна на преведувачите ...

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Е, да за ова преводот што го дават многу е глупо, болје доле да стои превод, тука не се во право тие. Како што кажа еден член поназад неколку страни Турскиот говор е доста интересен и мелодичен добар за слушање, и пирмер некој кога писка или се дере или плаче или нешто тажно говори тоа го нема глума од страна на преведувачите ...
Не се согласувам со тебе ... да е американски или шпански во ред но на турки мора да се синхронизира за да не звучи глупо ( тоа е моето мислење ) :)

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Не се согласувам со тебе ... да е американски или шпански во ред но на турки мора да се синхронизира за да не звучи глупо ( тоа е моето мислење ) :)
И кинески да е, ништо не може да ја замени оригиналната глума(зборам општо, не за 1001 ноќ, не ја гледам, глупа ми е).

Како ќе се врекне глумецот или како ќе плаче, оној што синхронизира не може истото да го долови.

А за тоа дали е глуп јазикот или не, тоа зависи од секого посебно.На некои глуп им е бугарскиот, на некои шпанскиот...:smir:

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Aбе од тука неќе да симне, некој Ерор.

ERROR

This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.

This limit is reached.

To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information.

Ако има друг некој друг линк нека ми прати.

Naj ubo e preku LimeWire,pisuvaj Kirac-Binbir Gece i gotovo ke downloadiras bez problemi..:toe: Nemora da se maltretiras so rapidshare.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
многу патетична приказна а животот не е таков туку суров и безмилосен, добра серија едино не им требало синхронизација, толку серии се без зашто ја направија така без врска!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Серијата има 90 епизоди по две епизоди неделно така да пресметај колку е тоа ме мрзи сега да пресметувам али далеку е од тоа дека ке трае 3 години :helou:
годишно имаш 52 недели, така да ти иди дека околу 1 година ќе ја даваат.

Инаку почнав да го гледам филмот, но најмногу што ме иритираше во него е плачењето. Сите плачат без или со причина и 50% од тематиката е плачење. Така да по втората епизода се откажав.

Kajgana Shop

На врв Bottom