Безбедносните служби ќе може да прислушуваат секого?

Подршка за новиот начин на прислушување и следење

• Вкупно гласачи
    122
Се зезам бе, сакав контроверзност на муабетот да додадам :)))

Него, дали мислиш дека нешто во државата како прислушкување би се одвивало без знаење на водечките луѓе во неа? Премиер, Претседател...ет цетера.

Па тоа и ми е муабетот.
Сите прислушкувале аминувано од нивните претпоставени.
Е сеа мож некое чиновниче си ја прислушкувало жена му дома да види дал му е верна...али мање битно.
У главном сите прислушкуват, ама никогаш целта не ја погодуваат.
Да беа на прво место државните, а не партиските интереси, ќе можеја да причујат што и се спрема на Македонија 2001 година.
Ама они си прислушкуваа партиски и бизнис опоненти.
А и денес не мислам дека нешто попаметно прават.

Не не не...

Не. Не. Не.

Ајде бе...

Ја озбилно од инат гласав :kesa:

А френкли... се воздржував од гласање бидејќи ми е поделен впечатокот.

1. Поддржувам силна безбедносна служба која ќе работи само за државните интереси, меѓудругото и прислушкувањето е една од мерките.

2. Знаејќи ја нашата природа и ситно профитерските карактери постои сомневање дека може да се случи и злоупотреба.

:toe:

Верувам дека законов ќе направи тајната полиција да ги прислушкува муабетите на секој Македонец поединечно, и да примени репресија, насилство и слични стwашни waботи врз било кој што ќе го извалка името Грујово (макар и преку виц).
Затоа препорачувам секој да почне да ја практикува оваа игра преку телефон: http://en.wikipedia.org/wiki/Language_game

Ок...Гласав за законов и го подржувам.
Навистина не гледам дека ме загрозува сериозно мене и било кој друг просечен граѓанин. А, од друга страна, гледам дека може да ја унапреди безбедноста.

Впрочем, ако некого решат да прислушкуваат, ќе го направат тоа вака или онака (како што досега правеле).
Сега, преку законов, барем ти кажуваат апла.

Злоупотреба...Секако дека е можна. Ама, можна е и без законов.
А, демократски права, слободи, бла, бла...Верувајте нема да бидат ништо поразлични од оние досега.

Навистина не гледам дека ме загрозува сериозно мене и било кој друг просечен граѓанин. А, од друга страна, гледам дека може да ја унапреди безбедноста.
Ни мене лично не ме задира. Но, проблематично е на власт да и дадеш толкава слобода. Зборам за било која власт. А јас, ти и уште неколкумина знаеме дека кога законов би бил донесен од друга владејачка гарнитура од особите А Б и Ц кои гласаа на анкетава наша ЗА законов, ќе бидат првите мрчатори. Партијата не ослепе.
Законов е глуп и ќе падне, ако не на уставен, од ЕУ ќе побараат да се укине.

Сеуште, не ми се верува :)

Lugeto pocnuvaat da se plasat,sekoj svojot stav si go cuva za sebe.Nema veke nevrzani muabeti za politika.Kogo i da prasam za nekoe slucuvanje,site kako da gi polevas so vrela voda.Porano ne sum se plasela da go kazam svojot stav,no sega veke nemozam da si dozvolam takov luksuz,iako nemam sto da krijam ili izgubam ako nekoj me proglasi za neistomislenik.
Na mnogumina im se zagrozeni funkciite i pokraj poseduvanjeto na strucnost i umeenje.Zivi luge sme,pa se slucuva i nesakajki da upatime nekoja kritika,zosto navistina nekoi raboti ne cinat.

Синока нешто набрзнина прочитав еврокомесарот побарал објаснување и толкување
од ЕУ дали со тој закон не се повредува правото на приватност... ке падне на уставен Гарант ,само што ми е мило дека конечно грујо кога зборев дека е диктатор си го покажа вистинското ЛИЦЕ.... абре КОЈ ЗДРАВ донесува ваков закон ти се молам СО УСНА НАРЕДБА:tapp::tapp::tapp::tapp:

уште пооштро
ова ништо не е
треба повеќе институции за рехабилитација исто и повеќе затвори
оти во минатите години се испраа премногу мозоци
Македонија не го заслужува ова
заслужува многу повеќе
прво да се средат лјочките кај нас
да научат во која држава живеат и кое знаме треба да го веат
второ ние Македонците да бидеме сложни
трето нема ако не се средат претходните две

Ма каков закон за прилушкување, до сега се прислушкуваше и без закон, така да исто се фаќа.

Теба да земат да купат безпилотни летала па да испоснимаат све живо и диво. Безпилотните летала се добри средства кои и се потребни на Македонија за безбедноста.

Изгледа почнаа. преѓе ко зборував со Хасан Либанецот среде муабет ни се умеша еден глас и рече “Ај повторете што рековте, не ни беше притснато црвеното дугме за снимање“

Изгледа почнаа. преѓе ко зборував со Хасан Либанецот среде муабет ни се умеша еден глас и рече “Ај повторете што рековте, не ни беше притснато црвеното дугме за снимање“

ЕЕти со хасан од либија ја со мустава од Авганистан зборев и цело време како некој у позадина да дишеше. Едно време и ми кивна па затоа почнавме да му стенкаме на телефон и се изгаси. :pos:

Lugeto pocnuvaat da se plasat,sekoj svojot stav si go cuva za sebe.Nema veke nevrzani muabeti za politika.Kogo i da prasam za nekoe slucuvanje,site kako da gi polevas so vrela voda.Porano ne sum se plasela da go kazam svojot stav,no sega veke nemozam da si dozvolam takov luksuz,iako nemam sto da krijam ili izgubam ako nekoj me proglasi za neistomislenik.
Na mnogumina im se zagrozeni funkciite i pokraj poseduvanjeto na strucnost i umeenje.Zivi luge sme,pa se slucuva i nesakajki da upatime nekoja kritika,zosto navistina nekoi raboti ne cinat.

Sirota ti. Mnogu si isplasena i represirana :pos2:
Zatoa najmnogu drobis na forumov i sto treba, i sto ne treba.

Почнавте ли да вежбате кодирани јазици?

Не се заебавајте, почнете...Целата тајна полиција едвај чека да слушне што сте јаделе денес, кај искочивте вчера, зошто се искаравте со партнерот итд.

Луѓе, THE
BigBrother.jpg

Is watching you!:music5:

Sirota ti. Mnogu si isplasena i represirana :pos2:
Zatoa najmnogu drobis na forumov i sto treba, i sto ne treba.

Ете и битуше се соживеа со законот.
Почна веќе да команди што треба да се зборува на форумов, а што не.

Кажи битуше, за што да збориме, за што да ќутиме...да не случајно ја утнеме работава. :)

Почнавте ли да вежбате кодирани јазици?

Не се заебавајте, почнете...Целата тајна полиција едвај чека да слушне што сте јаделе денес, кај искочивте вчера, зошто се искаравте со партнерот итд.

Луѓе, THE
BigBrother.jpg

Is watching you!:music5:
Де де, шо напрај.
Да беше законот донесен во некое друго време, од некои други политичари.....имаше крокодилски да ги рониш.
Ама овој дека од грујо е, посебно ти прај задоволство....нели ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom