Безбедносните служби ќе може да прислушуваат секого?

Подршка за новиот начин на прислушување и следење

• Вкупно гласачи
    122
Аха...
Значи сеа демек оти е официјално, треба среќни и весели да бидеме.

Уште бројчиња на грб ни фалат, па за да биде преофицијално :)

Ги имаме од поодамна,провери да не си го загубил.:smir:

Нема бројчиња да ти стават туку ќе имаш вграден микрочип испод кожа. Технологијата е тука, проверена е и функционира и се чека само политичка воља да се спроведе. Прво во Америка но неминовно ќе се рашири и во другите земји. За 20-30 години очекувам помасовна примена.

Ова сега ништо не е :wink:.

Застарена технологија,тоа со микрочиповите беше пред 20 години во тренд.:toe:

vrabotenite vo bezbednosnite sluzbi se kako bogovi sega

Не се баш,тие се како слуги на оние кој им служат на “боговите“.:toe:

Look on the bright side:

Увек коа ти е досадно, ќе можеш да кренеш телефон и да си свртиш муабет со оној што те прислушкува.

Мислам дека Груевски неколку пати ја има прочитано книгата “ 1984“ од Џорџ Орвел. Изгледа дека книгата му се допаднала.

Ај па и ние што сме запнале толку со тој закон...еве сега баш ја слушав изјавата дадена за сител на демек министерката за внатрешни дека лицата кои што ќе биле прислушувани и следени ќе бидат известени...додуша после завршување на постапката ама ете колку да си знаете...сето ова помалку заличува на еден скеч на К-15...:tapp::tapp::tapp:

Ај па и ние што сме запнале толку со тој закон...еве сега баш ја слушав изјавата дадена за сител на демек министерката за внатрешни дека лицата кои што ќе биле прислушувани и следени ќе бидат известени...додуша после завршување на постапката ама ете колку да си знаете...сето ова помалку заличува на еден скеч на К-15...:tapp::tapp::tapp:

па бар ќе кажат. до сега се прислушкуваше и се одеше во тајни досиеа!

[acko]®;1652725 напиша:

Сега досиеата ќе бидат јавни?Не сум знаел бе,е ова е стварно “транспарентен“ закон.:pos2:

Доста беееееееееее... :pos2: иначе веќе постои тој систем за прислушкување и е во функција од 2006 год... - од сигурни извори...

Кој се плаши од прислушкување???

Тој што има нешто да скрие. Значи некој се плаши тука :wink:

Зошто јас не се плашам. Па нека ме прислушкувааат и онака ништо битно нема да дознаат

Зошто АБЦ?Се плашиш?Имаш лежено апс а?:wink:

И апсот е за луѓе бе,или не е?

Кој се плаши од прислушкување???
Тој што има нешто да скрие. Значи некој се плаши тука :wink:
Зошто јас не се плашам. Па нека ме прислушкувааат и онака ништо битно нема да дознаат

Тие што се плашат од прислушкување всушност прислушкуваат.:toe:

[acko]®;1652725 напиша:
Ти навистина мислиш дека стварно така ќе биде...??? Не заебавај...да бе можеби ќе не викаат да ги прегледаме и преслушаме материјалите, па можеби дури и мислење ќе ни побараат дали се согласуваме снименото да ни биде приложено во персоналното досие...онака за секој случај...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom