Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.700
Поени од реакции
34.232
wot ? овај wat ?
Тотално не си ми го сфатил постот.
Не ми беше саркастичен, сериозно го мислев тоа.

Ako taka, togas glupo naistina. Se ograduvaat za posle ako navistina imaat losa sezona da se vadat kao: paaa znaevme eve.. :icon_lol:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.951
Поени од реакции
67.706
Човек да не смее реално да размислува... Бог да чува... :)

По вашата логика, треба да викаме, први фаворити сме, со крила кои не се во форма, и еден креативен во среден ред, кој кога не игра, Манчестер личи на селска екипа и тешко држи средина...

Да не зборам дека се повлече човекот кој успеваше со просек играчи да владее низ Англија нешто над 2 децении...

Нема да ги споменуваме засилувањата кај Челси и Сити...

Пошто, нели, се е исто како лани, и зашто Манчестер да не ја земе лигата пак...
Никако да Ви се угоди со нашите размислувања...

Или, можеби на некого му е криво што не му се дава муниција за исмевање ако не земе Манчестер титула оваа година?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ај на една недела пред почеток на сезонава да пишам мислењa за сезонава.

Оваа како и претходниве сезони би требало да биде "најинтересна", "најнеизвесна" и се друго нај ама некако како да фали некој шмек за да баш биде нај како од почетокот на веков. Факт е дека Премиер лигава можеби го нема тој шмек од пред 10ина години ама сеуште лигава како таква ни носи многу возбудувања и изненадувања.

И оваа сезона според мене на хартија горниот дел ќе биде поприлично израмнет. Дали тоа стварно ќе биде така останува да видиме. Според мене било кој од Челзи,Сити,Јунајтед,Арсенал па дури и Тотенхем (со Бејл) да освојат титула не би било неочекувано. Според мене (а и како што гледам останатите) најдобар тим на хартија има шампионот од пред 2 сезони- Манчестер Сити. После Сити одат сите останати екипи. Реално не би можел да ја прогнозирам табелата за топ4 бидејќи се може да се случи па дури и Сити да заврши на 4тото место.
Од Челзи очекувам сигурен пласман во топ3 и зависи од ситуациите што ќе се случат во сезоната можеби и борба за титула. Ама сепак топ3 или вицешампионско место би ме задоволило од сезонава.
Арсенал некои ја сметаат за сериозна а некои за не баш сериозна екипа. Според мене Арсенал годинава ќе биде многу по константен од претходните сезони. Не изгубија ниеден играч ама сега за сега не ни добија некое посериозно засилување. Доколку го купат Суарез би можеле да се борат и тие за титула. Доколку останат без Суарез очекувам сигурен пласман во топ4 кој ќе биде загаратниран неколку кола пред последното. Од четириве екипи најмалку шанси за титула им давам за Јунајтед што не значи дека ќе завршат 4ти или дека нема да се борат за титула. Баш напротив. Доколку го задржат Руни и евентуално земат неккое солидно засилување до крајот на месецов Јунајтед би можеле да се борат за титула до последно коло. Не знам зошто некои гледаат со потсмевање на Мојс кога до сега има докажано дека е добар менаџер.
Тотенхем со Бејл би се борел за четврто место па доколку некоја од претходниве екипи разочара (или Тотенхем изигра баш добро) можеби и би освоиле место во топ4. Тотенхем без Бејл би завршиле 5ти или евентуални 6ти. Можат Спарси да бидат солидна екипа и без Бејл.
Од останативе екипи мислам дека ниедна нема да се бори за топ 5 пласман. Ливерпул со или без Суарез пак максимум 6то евентуално 5то место. Екипи како Евертон,Сандерленд,ВБА и слични би требало цела сезона да држат некое темпо во кое што се далеку од борба за опстанок ама и недоволно блиску во борба за Европа.
За отпаѓање главни фаворити ми се Хал и Кристал Палас, кои ќе бидат другите екипи што ќе се борат за опстанок не би можел да кажам бидејќи можат да се сменат некои нешта до крајот на преодниот рок.
Кој ќе биде најдобар стрелец,асистент и слично исто е тешко да се предвидува ама очекувам РВП да не постигне голем број на погодоци (22+).

Тоа е тоа, со среќа нека им е на сите екипи па нека подобриот а не би било лошо подобриот да биде Челзи.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.951
Поени од реакции
67.706
Од Челзи очекувам сигурен пласман во топ3 и зависи од ситуациите што ќе се случат во сезоната можеби и борба за титула. Ама сепак топ3 или вицешампионско место би ме задоволило од сезонава.

Истово кога ке го каже навивач на Јунајтед за Јунајтед, е барање изговор ако Мојс не ја освои ПЛ... :P

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Cardiff potpisale so ovoj Gary Medel koj poslednive 2 godini vo La Liga e igracot so najmnogu zolti i crveni kartoni ako e tocen faktot sto go najdov. Uste eden Pogatetz vo ligata :unsure:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.539
Поени од реакции
17.958
glupo e talent kako dzoi da skapuva u championship, ne znam sto ceka hjuz da go zeme u stouk:icon_lol:
Смејте се вие ама си лупна он голче од корнер:D,па многу појаки играчи не дале освен нели нашиот брат:icon_lol:.Е сеа за некој гадој како Тевез,Ибра,им треба еден ваков,до душа им одржа лекција на двајцата(y).

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Man Utd team to face Wigan: De Gea, Rafael, Vidic, Jones, Evra, Giggs, Carrick, Cleverley, Zaha, Van Persie, Welbeck.

Wigan team to face Man Utd: Carson, Boyce, Barnett, Perch, Crainey, Watson, McArthur, McCarthy, McClean, Holt, Maloney.

2

~2A

Гостин
Мојс не им давај на хејтериве сила после утакмица да не силуваат на форум, уништи ги тие McWigan!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom