Barclays Premier League Season 2013 - 2014

Кој ќе ја освои Премиер Лигата?

• Вкупно гласачи
    289
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
@Mondonico постојат победи од 1-0, а постојат и победи со гол во 90+. Така многу поени има освоено, ама ете како што освои некои поени така и ќе губи сега тоа е тоа фудбал е :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да не знаете кога ќе се врати Вилијамс од Свонси?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Даунинг изигра одлично, на моменти Клиши делуваше како 4то лигашки бек.

Права штета што играчи како Ноубл цела кариера ќе ја поминат во просечни тимови како Вест Хем, а заслужуваат многу повеќе, и после се чудат Англичаните, зошто нивните играчи не биле технички потковани. Тие се добри техничари, ама ваквите (хинт Ноубл), ги фрлаат веднаш на едно скалило подолу, веројатно поради тоа што не се физички многу јаки, е кога тоа ќе го сватат менаџерите ширум Англија, тогаш Англија ќе може да се надева на технички фудбал. Сега сум уверен и талентите како Морисон ќе пропаднат, поради овие глупости кои ги прават, се надевам дека конечно ќе сватат каде грешат.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.219
Поени од реакции
18.358
@Mondonico постојат победи од 1-0, а постојат и победи со гол во 90+. Така многу поени има освоено, ама ете како што освои некои поени така и ќе губи сега тоа е тоа фудбал е :)
Не го негирам тоа никаде, ама некои извадија премногу заклучоци од денешниот натпревар, што според мене е неправилно. Единствениот заклучок е нешто што сите го знаеме, а тоа е дека ова не е Јунајтед на Фергусон. Затоа реков дека до лани овие натпревари ги добиваа 2-0 наместо 1-1 да заврши.

Сепак ве разбирам, толку години овие натпревари и слични ним ги добиваше Јунајтед и освојуваше титули, па сега малку ремет :icon_mrgr:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не го негирам тоа никаде, ама некои извадија премногу заклучоци од денешниот натпревар, што според мене е неправилно. Единствениот заклучок е нешто што сите го знаеме, а тоа е дека ова не е Јунајтед на Фергусон. Затоа реков дека до лани овие натпревари ги добиваа 2-0 наместо 1-1 да заврши.

Сепак ве разбирам, толку години овие натпревари и слични ним ги добиваше Јунајтед и освојуваше титули, па сега малку ремет :icon_mrgr:
Па и не е ремет т.е. барем јас не видов ремет, пред се имаше коментари како Јунајтед е слаб сезонава нешто што е реално а не ремет (и дури го кажуваат и фанови на Јунајтед) :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Даунинг изигра одлично, на моменти Клиши делуваше како 4то лигашки бек.

Права штета што играчи како Ноубл цела кариера ќе ја поминат во просечни тимови како Вест Хем, а заслужуваат многу повеќе, и после се чудат Англичаните, зошто нивните играчи не биле технички потковани. Тие се добри техничари, ама ваквите (хинт Ноубл), ги фрлаат веднаш на едно скалило подолу, веројатно поради тоа што не се физички многу јаки, е кога тоа ќе го сватат менаџерите ширум Англија, тогаш Англија ќе може да се надева на технички фудбал. Сега сум уверен и талентите како Морисон ќе пропаднат, поради овие глупости кои ги прават, се надевам дека конечно ќе сватат каде грешат.
Мене ми остана во сеќавање една статија што ја читав, интервју со Чаби Алонсо од Марка кое многу говори за ова. Кога бил суспендиран поради жолти картони и седнал на трибината, ја зел дневната програма од клубот (оние книгичињана што идат со картата секој натпревар) и имало интервју со некое од децата од младинците на Ливерпул и кај квалитети, детево си одговорило I am robust and I can tackle а се работело за АМ. И Чаби откако прочитал си рекол што е проблемов со ова, зошто одземање на топка (штом збориме за Англија тоа е копачење) си го става како квалитет? Се знае што се неговите квалитети. А тој е од мал научен дека квалитети се лактање и копачење а не додавање на топката, key passes, создавање шанси..

Така е со Англичаниве. Сите им кажуваат дека изумре тоа нивното овие не и не. Па Ламберт едвај влезе во репрезентација :icon_lol:

Еве, кога сме на таа тема почна моето омилено „шоу“

Capture546546546.PNG

Capture232323232.PNG
:icon_lol:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Мене ми остана во сеќавање една статија што ја читав, интервју со Чаби Алонсо од Марка кое многу говори за ова. Кога бил суспендиран поради жолти картони и седнал на трибината, ја зел дневната програма од клубот (оние книгичињана што идат со картата секој натпревар) и имало интервју со некое од децата од младинците на Ливерпул и кај квалитети, детево си одговорило I am robust and I can tackle а се работело за АМ. И Чаби откако прочитал си рекол што е проблемов со ова, зошто одземање на топка (штом збориме за Англија тоа е копачење) си го става како квалитет? Се знае што се неговите квалитети. А тој е од мал научен дека квалитети се лактање и копачење а не додавање на топката, key passes, создавање шанси..

Така е со Англичаниве. Сите им кажуваат дека изумре тоа нивното овие не и не. Па Ламберт едвај влезе во репрезентација :icon_lol:

Еве, кога сме на таа тема почна моето омилено „шоу“

Прегледај го приврзокот 74891

Прегледај го приврзокот 74894
:icon_lol:
Баш. Па тука дури и офанзивен среден, мора да знае и во дефанзива, Мурињо не го играл Мата оти незнаел во одбрана. Ало бре, па тој е офанзивец, затоа имаш 4ца дефанзивци + 2 дефанзивни везни, 6 играчи кои констатно се во дефанзива и малку му биле. Па срамота е Мата да не го ставаш да игра, можи нема да изигра одбрана, ама ќе створи 3-4 шанси повеќе отколку на пример Рамирес (пошто Челзи нема доволно крила, па некогаш Мата не игра, а Рамирес игра десно крило"за да се враќал назад")

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Баш. Па тука дури и офанзивен среден, мора да знае и во дефанзива, Мурињо не го играл Мата оти незнаел во одбрана. Ало бре, па тој е офанзивец, затоа имаш 4ца дефанзивци + 2 дефанзивни везни, 6 играчи кои констатно се во дефанзива и малку му биле. Па срамота е Мата да не го ставаш да игра, можи нема да изигра одбрана, ама ќе створи 3-4 шанси повеќе отколку на пример Рамирес (пошто Челзи нема доволно крила, па некогаш Мата не игра, а Рамирес игра десно крило"за да се враќал назад")
Еве ја најдов статијата преведена

Former Liverpool central-midfielder and Spanish international Xabi Alonso disagrees, as he stated in an interview with the Daily Mail last year…

'Tackling is not really a quality, it's more something you are forced to resort to when you don't have the ball,'

'You would come across an interview with a lad from the youth team and they've asked him his age, his heroes as a kid, and his strong points. And he would say things like shooting and tackling. I can't get into my head that footballing development would educate tackling as a quality.’’

But surely we haven’t been doing it all wrong, I mean Frank Lampard and Steven Gerrard fly into tackles sometimes, it is part of what makes them ‘English’ players. Yet Alonso elaborated, saying players such as Michael Carrick and Paul Scholes have been under-rated in England because they don’t know how to tackle. Instead of a breed of tacklers young British footballers should aspire for something else…

'What players should aspire to is that understanding of the game. We have players like Sergio Busquets, Xavi, Santi Cazorla, Silva and Mata. They can play in tight spaces and they know how to interpret the pattern of a game. They know when to dribble and when to play a short pass. And for me that intelligence is fundamental and needs to be developed from the kids' level.'

So does Alonso have a point, is the cultural obsession with ‘getting stuck in’ in the UK a significant problem? I mean what does he know? He has only won two European Championships and a World Cup Winners medal.
Треба да им се даде на играчи како Нобл шанса. Еве на Осман пролетоска му дадоа два натревара и супер изигра не знам дали го повикаа за изминативе две, ништо не го кошта Рој, патетичари како Ешли Јанг, Герет Бери, Милнер не му бегаат, тука си се. Еве и Саутемптон имаат доста добри Англичани, не е само едни исти да си имаат загарантиран статус пошо ова сигурно ќе е последно за Џерард, Лампард а може и Керик и Ешли Кол, мора да се бараат алтернативи.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Еве ја најдов статијата преведена

Треба да им се даде на играчи како Нобл шанса. Еве на Осман пролетоска му дадоа два натревара и супер изигра не знам дали го повикаа за изминативе две, ништо не го кошта Рој, патетичари како Ешли Јанг, Герет Бери, Милнер не му бегаат, тука си се. Еве и Саутемптон имаат доста добри Англичани, не е само едни исти да си имаат загарантиран статус пошо ова сигурно ќе е последно за Џерард, Лампард а може и Керик и Ешли Кол, мора да се бараат алтернативи.
Да те надополнам: Лалана, Џеј Родригез, Стив Дејвис (ако не беше Североирец), Рејвел Морисон, Хадлстоун, играчи кои не добиле, а заслужуваат да добијат шанса, посебно Лалана, човекот располага со страшен потенцијал, ама не, незнае да клиза.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Да те надополнам: Лалана, Џеј Родригез, Стив Дејвис (ако не беше Североирец), Рејвел Морисон, Хадлстоун, играчи кои не добиле, а заслужуваат да добијат шанса, посебно Лалана, човекот располага со страшен потенцијал, ама не, незнае да клиза.
Наброј уште некој бош играч..
Единствено нешто што им фали на Енглезиве е плејмејкер и уште еден класа напаѓач пошто Руни е единствен.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Не ги бранам воопшто, ама и вие претерувате на моменти. Мондонико си кажа се на место што е. Руни требаше да излезе уште на полувреме, ама знаеме зашто игра, му се лижат да потпише нов договор (ваљда) и да не почне пак со плачењето. Да беше Фергусон ќе стартуваше од клупа. Е затоа Кагава не игра, зошто Руни мора да игра иначе ќе фати да плаче.
Дај кажи нешто за Велбек твој? Да беше тој играч на ниво на Јунајтед сега ќе имавме +3 бода, а и Руни ќе имаше гол постигнато вечерва. Руни и пречка погоди да те потсетам. Ама неееее тој беше најслаб од сите. Па уште да го извадел на полувреме, да не играл воопшто... Не Цацко ќе игра, сето играчишта е еве се гледа сега најубаво. Го вади Руни, го става Велбек... И после Руни се лутел?! И тоа како е во право што се лути!!!! Руни 10% да игра - 100% е подобар од Велбек, а и од Перси и Чичарито заедно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom