Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
Коа ке прочитам дека шпанската лига е слаба се посирам од смеа као да сум пушел ганџа од јамајка. :)
Као прво у Шпанија се игра отворен фудбал тоа им е у генот па оттаму следат заклучоците дека е слаба лигата. Таму не се размислуе на бранење на резултат против Барса, таму се напаѓа. Со прости зборови- се игра фудбал.
А во Англија шо имаме? Пример Сити вчера... Попрост пример амин.
Вратете се малце наназад Евертон коа заврши 4 место и им се падна Виљареал у квалификациите... ;)
Жан братко немој воа за Сандерленд и Вба да го чујам уше еднаш... :)

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Коа ке прочитам дека шпанската лига е слаба се посирам од смеа као да сум пушел ганџа од јамајка. :)
Као прво у Шпанија се игра отворен фудбал тоа им е у генот па оттаму следат заклучоците дека е слаба лигата. Таму не се размислуе на бранење на резултат против Барса, таму се напаѓа. Со прости зборови- се игра фудбал.
А во Англија шо имаме? Пример Сити вчера... Попрост пример амин.
Вратете се малце наназад Евертон коа заврши 4 место и им се падна Виљареал у квалификациите... ;)
Жан братко немој воа за Сандерленд и Вба да го чујам уше еднаш... :)
Кажи реално, колко ВБА и Сандерленд се бранат, барем против нас? :) Пази, против нас, а не против послабите противници. Има екипи шо играат и пичкарски, агресивен, фудбал со ќотек, арно го зема Сити за пример, па за тва против поискусни, поквалитетни и поагресивни екипи од них, неможат. И не станува збор за бранење резултат и играње фудбал туку за моќ и немоќ. Сити оде у Лондон да бране 0-0 од 1ва минута? И они не го сакат тва, ама се немоќни против Арсенал, едноставно ги набиват у нивна половина. Исто как и Реал против Барса (5 комада), Реал бранеа резултат или Барса ги набија? А камо ли други екипи, послаби. Нормално има и екипички шо знаат оти ќе изгубат, шо одат храбро (против Барса), едноставно знаат оти ќе изгубат, дали со 1 гол на сила или 5 нормални, играт фудбал-как шо викаш ти, па примат по 5-6 :) Не викам дека Шпанската е слаба, ама Англиската е поквалитетна :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Џабе се убедувате... сеа ќе дојде некој што гледа и што навива за тим од Серија А и ќе ви каже дека таа е најдобра... да да не се чудете имам двајца другари кои навиваат за Лацио и Интер и види жити се они се расправаат со мене дека Серија А била најбољи лига у европа...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Џабе се убедувате... сеа ќе дојде некој што гледа и што навива за тим од Серија А и ќе ви каже дека таа е најдобра... да да не се чудете имам двајца другари кои навиваат за Лацио и Интер и види жити се они се расправаат со мене дека Серија А била најбољи лига у европа...

Да. да и особено ќе си ги величат нивните дерби натпревари како биле незнам ти што свето во фудбалот, а уствари пола стадион празен :))

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Да. да и особено ќе си ги величат нивните дерби натпревари како биле незнам ти што свето во фудбалот, а уствари пола стадион празен :))
Реално гледано за мене во Италија има еден дерби натпревар Интер-Милан, во Шпанија има еден Барса-Реал, во Англија има 3 Челзи-Арсенал-МанУ
толку све друго е само добар и тврд натпревар помеѓу добри екипи, за мене Арсенал-Ливерпул никогаш не било дерби нити пак Интер-Рома нити пак Барса-Валенсија

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Кога ќе се врати Валенсија, онака поштено со Арсенал ќе се бориме за титулата...како во старите добри времиња :) Некако работите си дојдоа на свое во ПЛ...Со исклучок на Ливерпул, но мислам дека наскоро ќе се подигнат...Шити се готови, губат бодови, се тепаат меѓусебе...катастрофа.
И кај нас Вермален... Е тогаш ќе биди топ борба, како и секогаш до сега... Нашите дуели, не знам како да го опишам... Со никој досега, кога играме меусебен дуел не ми е толку „чудно“ како со Јунајтед... Едноставно неможам да го заборавам ривалството на Кин и Виеира, не можам да го заборавам нафрлувањето на Кион над Руд кога овој ни помогна да ја одржиме низата на непоразеност, не можам да заборам кога Мајк Рајли досуди пенал врз Руни, не можам да заборавам еден куп мегусебни дуели, како оној на Рио и Љунберг, Пирес и Невил, Симан и Шмајхел.. Не можам да ги заборавам и тепачките во тунелот на Хајбери, фрлањето со храна врз Сер Алекс, и скандирањето на Арсен Венгер на Олд Трафорд, не можам да ги заборавам нивните навреди преку интервјуа, не можам да заборавам искулувањата на Венгер над публиката на Олд Трафорд, мегусебните тепачки и непуштање рака..

Сега се се смени, има респект, нема ривалство толку големо, но сигурно има ист жар и иста желба за победа и кај двата тима.. Едноставно, Арсенал - Манчестер Јунајтед е меч со срце, со душа и со огромен респект... Манчестер Јунајтед - Арсенал е меч, во кој секој сака да победи ( иако на Јунајтед нешто му тргна:pos2:)... Но едно е сигурно, историјата е нешто наназад... Секој нареден меч мегу Арсенал и Јунајтед, станува историја..

Поздрав

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Реално гледано за мене во Италија има еден дерби натпревар Интер-Милан, во Шпанија има еден Барса-Реал, во Англија има 3 Челзи-Арсенал-МанУ
толку све друго е само добар и тврд натпревар помеѓу добри екипи, за мене Арсенал-Ливерпул никогаш не било дерби нити пак Интер-Рома нити пак Барса-Валенсија
Можно е за тебе да не било никогаш, со оглед дека денес најверојатно собра најмногу пари у маало од коледарење.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Аиии аха. Ашколсун за реалното гледиште мајсторе.

Ќе пишам за Ливерпул оти сум пристрасен, да, и тоа многу. Арно ама, ај кај што има многу повеќе дербија со традиција во лигите што ѓи спомна ама коа веќе вбројуваш „реални“ дербија и да не го наброиш Ливерпул - Манчестер Јунајтед или пак Ливерпул - Евертон треба да си страшно неписмен во поглед на премиер лигата.

--- надополнето ---

Уствари мене ми се чини дека не го разбираш баш поимот „дерби“ како што треба. Дерби не е само дуел меѓу две силни и звучни екипи. Барселона - Еспањол е дерби, на пример. Или пак десетици други низ Англија, вклучувајќи ги и премиер лигата, и 10те други лиги.

Ама пак, ако расправаме за тоа “што е за тебе дерби“ тогаш ќе се согласам со постот на колегата над мене.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.729
Поени од реакции
12.006
Изгледа разбираш ти!!!

--- надополнето ---

ајде да типуваме кој менаџер прв ќе лета!на ливерпул или на челзи???
јас мислам дека и двата до утре попладне ќе летнат!:pos2:
Aбе ти да не соработуваш со Баба Ванѓа и Нострадамус ?!!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Аиии аха. Ашколсун за реалното гледиште мајсторе.

Ќе пишам за Ливерпул оти сум пристрасен, да, и тоа многу. Арно ама, ај кај што има многу повеќе дербија со традиција во лигите што ѓи спомна ама коа веќе вбројуваш „реални“ дербија и да не го наброиш Ливерпул - Манчестер Јунајтед или пак Ливерпул - Евертон треба да си страшно неписмен во поглед на премиер лигата.

--- надополнето ---

Уствари мене ми се чини дека не го разбираш баш поимот „дерби“ како што треба. Дерби не е само дуел меѓу две силни и звучни екипи. Барселона - Еспањол е дерби, на пример. Или пак десетици други низ Англија, вклучувајќи ги и премиер лигата, и 10те други лиги.

Ама пак, ако расправаме за тоа “што е за тебе дерби“ тогаш ќе се согласам со постот на колегата над мене.
Ако гледаш така тогаш дерби е и Бирмингем - Астон Вила, и Норвич - Ипсвич?

Значи под дерби подразбирам натпревар што е гледан од милиони луѓе низ ЦЕЛ свет... не зборам за онакви градски дербија такви ги има милион во секоја лига еве и кај нас Шкендија - Тетекс е дерби па што?
Тие натпревари што ги споменав 100% собираат поголем број гледачи пред малите екрани од било кои други натпревари.

F

fantomX

Гостин
Има такви газди и у Македонија. Шо не ги интересира ништо, освен нивнио тим да победува и да освојува титули, а појма немат как се иде до тва. Роман си зема ного за право да управува со екипата, би требало он да седне на клупата. Незнам зашо уствари си замина Мурињо од Челзи, ама мислам оти имаше несогласувања меѓу них, дури и за креирањето на тимо на утакмици, измени и слични глупости. Тренерите на Челзи не га имат таа слобода как шо га има Ферги у Јунајтед. Проблем...

Без разлика, веќе коо ги спомнуваме и двата поима, мислам оти е и најквалитетна и најинтересна Премиер Лигата.

У постот на Давор видех понижување и потценување на тие клуубове. Ако ги гледаш как играат они фудбал, ќе знааш дека не се само да пополнуват место у лигата. Точно дека нивнио квалитет нее на ниво как наште екипи, ама тимската игра и тимскио дух им се на високо ниво, повисоко дури и од тај тимски дух на Реал дека шо се играа индивидуален фудбал, а знааме фудбало каков спорт е, ништо изгубено за ВБА и Сандерленд.
Нема тренерски лиценци.
Фергусон не е тренер, Фергусон е менаџер. Мислам дека сериозно ги мешаш тие два поими и дури не ја разбериш разликата меѓу нив, нема поента да продолжиме со тој муабет.
Па јас ко шо разбрав, Давор и за квалитет зборувше. Не е битно, во секој случај.

Епа добро тогаш, нема да се кладам со уплаф, жал ми е да носите и двајцата аватари. :)
Добро бе, со сиот ум се кладиш на Анелка и Калу?

Кажи реално, колко ВБА и Сандерленд се бранат, барем против нас? :) Пази, против нас, а не против послабите противници. Има екипи шо играат и пичкарски, агресивен, фудбал со ќотек, арно го зема Сити за пример, па за тва против поискусни, поквалитетни и поагресивни екипи од них, неможат. И не станува збор за бранење резултат и играње фудбал туку за моќ и немоќ. Сити оде у Лондон да бране 0-0 од 1ва минута? И они не го сакат тва, ама се немоќни против Арсенал, едноставно ги набиват у нивна половина. Исто как и Реал против Барса (5 комада), Реал бранеа резултат или Барса ги набија? А камо ли други екипи, послаби. Нормално има и екипички шо знаат оти ќе изгубат, шо одат храбро (против Барса), едноставно знаат оти ќе изгубат, дали со 1 гол на сила или 5 нормални, играт фудбал-как шо викаш ти, па примат по 5-6 :) Не викам дека Шпанската е слаба, ама Англиската е поквалитетна :)
Ова не се однесува конкретно само на цитираниов пост, тој е искористен само ко еден пример од целава дискусија.
Јас апсолутно го избегавам терминот најдобра. Пошто то „добро“ е многу релативно за мене.
Најквалитетна - многу чисто и јасно, лигата со најквалитетни фудбалери. А то е, уште појасно, шпанска Примера.
Најкомпетитивна - судир на различности во секој смисол. Се разбира, Премиер Лига. По овај критериум, ПЛ ја рамнам со Бундеслигата, ама Бундес бар сега засега заостанува на квалитет спрема ПЛ.
Мислам дека работите се многу јасни. :toe:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.729
Поени од реакции
12.006

Значи под дерби подразбирам натпревар што е гледан од милиони луѓе низ ЦЕЛ свет... не зборам за онакви градски дербија такви ги има милион во секоја лига еве и кај нас Шкендија - Тетекс е дерби па што?
Тие натпревари што ги споменав 99% собираат најголем број гледачи пред малите екрани све друго не.
Собираат секако!!! Ливерпул не собира!!!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Можно е за тебе да не било никогаш, со оглед дека денес најверојатно собра најмногу пари у маало од коледарење.
Да да друже во право си... Ливерпул последен пат зема титула 90та така да извини ама тогаш немаше фудбал на ТВ а и мал сум бил за да разберам нешто...
од кога јас гледам активно фудбал значи некои 12тина години уназад тоа се тие дербиња со тоа што би го додал и Јуве кај италијаните...
Ливерпул бил тим кој јас ЛИЧНО никогаш не сум го сметал за дерби натпревар против Челзи, Арсенал или Манчестер.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428

Тие натпревари што ги споменав 100% собираат поголем број гледачи пред малите екрани од било кои други натпревари.

Само ми потврди дека не го сваќаш концептот на дерби натпревар. Можеби така почна да се сваќа заради медиумската покриеност што се прошири низ времето.

Болдираните натпревари се дербија, да.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398

Брат , дерби е пример Ливерпул - Евертон , Ман сити - ман утд , и некои послаби екипи ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom