Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Хаха, абе бедни сте ...Лигава не беше слаба кога победувате по 7-0, а?Или тогаш водечките екипи беа пресилни за послабите?Се сврте таркалото, вашиот дебел тренер ги истроши играчите, кога водеше по 3, 4 - 0 ги оставаше да играат, за да победи 7-0, се повредија 3-4ца, ви падна играта, мотивацијата, па губите од кој најдете, епа сега не е крива лигата ...Ете тоа е Манчетсер Јунајтед, т.е тоа е СЕР АЛЕКС ФЕРГУСОН ! Нас Валенсија ни се повреди уште на почеток, Нани не играше сега 3 утакмици, Сколс е повреден ( а ги паметите игрите на Сколс на почетокот, нели?), Руни е сега повреден, Рио се мачи со повреди, Овен и ај да не ги набројувам ...Но за среќа, кога Нани не играше, Валенсија не играше, од никаде се појаби Обертан и изигра сосема солидни 65-70 минути, Рафаел игра ко луд и пази играч вреден 7 милиона, има веќе 10 гола сезонава и тоа не кога се води, туку решава натпревари.Парк еј, за кого сите мислат дека не вреди, нема појма и едноставно Парк не е од рангот на подобрите крила од Премиер Лигава, Ферги знае кога да го пушти и да го извади максимумот од него ...

Жал ми е, но помирете се со фактот дека Јунајтед е најдобра екипа во ПЛ, а го има и најдобриот менаџер, колку и да ви пречи тоа :back:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.820
Поени од реакции
11.445
Не не, во право е Џену, масоните го држат светот и навиваат за Јунајтед, па секое нарушување - освојување на лигата од друг тим како што беше со Челзи лани, резултира со масовен геноцид по Азиските земји, како и тетконско поместување на земјината плоча! А кралицата се тапша со муварче по пи*е кога игра Манчестер Јунајтед.

Така да не се заебавајте...

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.744
Поени од реакции
43.913
Манчестер е појак од лани и никој неможе да ме убеди во спротивното.. Точно дека во 2008 и 2009 беше (многу) посилен.. Ама сега за сега е доволно силен за да ја освои Премиер Лигата.. За ЛШ има време, уште 2 месеци.. :)

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Зошто плачење?
Со кој сака ќе се кладам (аватар/потпис), дека не завршуваат во први 4.
Со мене. Ако завршат во топ 4 носиш аватар, потпис и тајтл по моја желба цело лето, а ако не завршат во топ 4 носам аватар,потпис и тајтл по твоја желба. Ок ?

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Со мене. Ако завршат во топ 4 носиш аватар, потпис и тајтл по моја желба цело лето, а ако не завршат во топ 4 носам аватар,потпис и тајтл по твоја желба. Ок ?
Не лети бе, тие јас што ќе ти ги дадам кога ќе ги носиш?

F

fantomX

Гостин
Да го скратам цитатот... Челзи даде над 100 гола лани. 2004та во Манчестер беа со ван Нистелрој, Форлан па и Роналдо во екипа. А кажи ми ти со што Белион покажал дека треба да се верува во него? Било кога? Или Џемба Џемба? Да биле добри, ќе останеле во Манчестер (освен ако не биле премногу добри, па да отидат во Реал). А иначе доминација е она на Барселона, кај шо дава по 3-4 гола на секоја утакмица, а не ова на Манчестер. Кога веќе толку инсистираш дека ние не знаеме за тешки моменти, можеби и си во право. Немаме играч кој при изведување на клучен пенал ќе се лизне. Ете и сам си призна дека не веруваш во ланскиот најдобар стрелец. Ама проблемот очигледно не е во екипата, туку подлабоко.
Баш ме боли мене и за Баерн, и за Арсенал, и за Интер, и за утакмиците меѓу Интер и Челзи... Ја може не киснам на нет за сите информации во врска со Челзи (и да се распушти, пак мирно ќе спијам), може и не гледам сезонава ПЛ пошо не ја даваат на ТВ, ама доволно пратев досега, за да знам дека проблемот е во клубот, а не во играчите.
А кога велам „што сме ние криви“, мислам на сите фанови на Манчестер, пошо вие генерализирате како „навивачите на Манчестер се лупаат у гради“ и сл. Го цитирав конкретно Даворчо заради тоа што пцуе и се расправа со сите, а не затоа што плаче, пошо не е единствен. Тебе никој не те спомна, само што твојот ограничен интелект не е способен да го сфати тоа. Склон си кон расправии и докажување на некои небулози. Фетиш ти се таквите работи, а јас не сакам со такви индивидуи да се замарам. Поздрав
Ланскиот најдобар стрлец се има посрано во секоја можна прилика во ЛШ кога тимот најмногу бараше од него. И според тоа пак ќе кажам: добар играч, но не светска класа, никогаш.
Точно, проблемот главен е во клубот. Проблемот е тој шо клубот со сиот ум потпишува астрономски договор со еден глуп дебил ко Никола Анелка на кој се треба да му е погодено за да изигра нешто, било што. Проблем е шо мистерот Кенион со сиот ум му даде 5 годишен договор на 31-годишниот Лампард вреден, исто така, астрономски суми на фунти. Не се криви играчите шо клубот им овозможува да бидат ретардирани примадони.
Треба некој да ме спомни за да поставам знак прашалник за неразбирливите напади кон Давор од твоја страна, Ззанчу и кој беше уште некој? Шо ви е битно вас шо тој искажува за овај тим на Челзи? Мене ми смета често таквото негово пишување, ама го разбирам, разочаран е од страшната лимитираност на оние кои моментално го бранат дресот на Челзи која не ја виде навреме иако трубев за то, зато многу не му замерувам. Ама „ твојот ограничен интелект не е способен да го сфати тоа. Склон си кон расправии и докажување на некои небулози. Фетиш ти се таквите работи, а јас не сакам со такви индивидуи да се замарам.“
Баш така.

На тва погооре, може само да се насмејам :) Браво за тва колко си реален. Ме потсетуваш на РЕАЛНИТЕ коментааре на Јохн Галт. :)

Роман мислеше дека со истите фудбалеере шо возеше Мурињо, ке може да возе додека ги држат нозете. Роман е еден обичен лангидар шо нема појма од фудбал. Он мисле фудбало е как сите бизнисе, вложуви, вложуви и после бери плоодове... хаха :) Од почетоко на сезоонта знаеех оти таа ке биде приказната на Челзи, бех убеден и на ного членови на форумо им го кажуваах тва. Најголема причина за тва мислење е шо Челзи нема играчки кадар. Челзи располага со едно 11-12 квалитетни играче (шо питање е и они колку се квалитетни) и сака да оде на титула. Челзи нема никаква клупа. А и тие шо ги има на клупа, пази Анчелоти, 1,2,3 коло коо тепаше по 5-6 разлика, на резлтат 3,4-0 не ги пушта тие деца по 19-20год да осетат как се игра фудбал, пушта Есиен, Калу, Рамиреш, тие шо треба да ги троше на крај сезона. А сега, ке ги пушта од прва мин. да играат со Астон Вила, Јунајтед, Арсенал... Според мене, Анчелоти е ного лош тренер, ги троше играчето коо не треба, нема никаква организираност, не планира. За разлика од него, Ферги до крај сезона знаа и има испланирано Гигс и компанијата на кои утакмици "смејат" и по колку минути ке играт, и нема да играл и на 30 и 10 години сјајно :) Ме нервира коо ке прочитам у весник, Челзи го отпушти тренерот. Роман сака инстант резултате, бутни прачка-пиј вино. Голема нестратегија. Остави тај тренер, остави го Грант, Сколари, дај му шанса. Не ми е јасно зашо ги склучуват тие договооре коо никој не ги почитува до крај. Глупости. Значи според мене, на Челзи му треба нов газда, нов тренер, и едно 5-6 нови играче. Сакам да кажам оти на Челзи му треба ремонт. :)
Со исклучок на зборојте за Роман, ова е исто ко да се читам јас од фебруари/март месец минатава година. Сега, искрено, и јас сериозно би ги разгледал ваквите зборој за Абрамович. :toe:

aјде чао пријатно за Анчелоти и за Хоџсон после ова коло нема шо да бараат повеќе искрено...
Нема пари за да се избрка Анчелоти.

Ти не си свесен сине колку твој Манчестер е слаб,заради тоа што останатите ко Челзи,Ливерпул и Арсенал се мизерни.
Не ме сфаќај погрешно,не го мислам ова злонамерно туку кажувам само реално.А,мојов муабет ќе дојде на виделина од крајот на Фебруари,кога ќе заиграат англиските екипи во Европа.Е тек тогаш ќе паѓаат една по една како круши.
Манчестер Јунајтед слаб? Беше слаб, едно време, пред некој месец. Доправа почнува циркусот.... А да се кладиме околу нивната непоразеност бре?

Со што не е Јунајтед во топ форма кажете ми?

Па гледате и самите дека се играат натпреварите со колку да се добијат, со ротирање на играчи. Па 6 натпревари треба да ги одиграме месецов плус два што се одиграа последната недела од месец декември. Едноставно не се замараат, такви инструкции добиваат. Од мечот против ВБА па на мечот со Стоук Ферги смени 6 фудбалери. Видовте на последниве два натпревари дека откако се постигна победничкиот гол се одеше на држење на топка. Рачунајте во фебруари дека доаѓа и Валенсија, можеме само на плус да добиеме.
Точно така.

И после, Шпанската лига била поквалитетна од Англиската :)
Jas zboruvam za najinteresna liga, a kvalitetot zosto e padnat obrazloziv pogore taka da dzabe da diskutirame ponatamu!
Тргнавте со најквалитетна, завршивте со најинтересна. Мислам дека јасна е разликата меѓу двете работи. :toe:

Таа сезона посебно ме иритира коо некој има да каже нешто лошо за екипите шо играат со срце. Дојде време Сандерленд и ВБА да ги тепат Арсенал и Челзи? Па баш ме брига за името на клуубо, види ги играчето, види кој фудбал го играат. И лани и таа година Сандерленд ги клеца големите, сите до 1! А види на коо место завршува. Ливерпул е у некоја си криза и неможе да излезе, Арсенал е добар, поопасен од година у година, Челзи неможе 10 години да возе со тие играче, а Јунајтед не играа за публиката, туку за бодовите, почеки уште еден месец па ќе правеме маабет за Јунајтед. Другите екипи, види ги как играат Болтон, ВБА, па и Стоук, без респект спрема никој, се борат как кучина. Тука паднаа и Астон Вила и Евертон. Астон Вила е деформисана, имат и они некои проблеми, ама против големите се стандардно опасни. Мојс неможе цело време и он со исти играче да игра, на страна шо сите сезони оде со една иста стратегија, па таа година екипите как ВБА, Сандерленд, Болтон го зајбават. За разлика он нашата лига, шо има интересно у Шпанија, шо има толко квалитетно? Јесте, Барса е врв моментално у свето, ама у директен дуел со Јунајтед, Арсенал, па и Челзи неможам да кажам оти ќе растура. Кој е тој Реал? Ако гледаме по тва колку од Англиските екипи ке отпаднат, од кој, и на кој начин, кажи ми зашо Реал толко време нее поминал 1/8 финале? Шо е останало за другите шпански екипи? У Шпанија никој не гледа фудбал, ке оде Реал на госте кај Сарагоса (пази, тај Реал шо нее моќен у ЛШ) и сите знаат кој ке ги зема 3те бода. Единствено интересно и квалитето е (колку?) Барса-Реал, нели тука се решава шампионо у Шпанија. Барса на страна, посебна приказна, јаки се стварно, ама у другите шпански екипи јас не гледам ништо посебно. Да им ги пуштеме Сандерленд и ВБА, ке се борат со Реал за 2 место. :)

И шо е Јунајтед помизерен, од дека Јунајтед е слаб, по шо го гледаш ти тва? Шо ги тепа едвај ВБА со 2-1? Тва ли е мерило? :) За разлика од лани, Јунајтед ништо нее ослабнен, само појачен, а за информации од лани, обрати се во фан клуб Mилан :)
Никој ништо не рече против „екипите кои играат со срце“. Но тоа не значи и квалитет.
И биди сигурен дека ВБА и Сандерленд ќе се бореле со Реал за второ место во Шпанија. :pos2:

Они се 5то место и Ливерпул тонат затоа што масоните и кралицата се умешани и сакаат Манчестер да е шампион, не зошто они биле слаби. Манчестер не е никако јак. Ни под точка разлог.
Ова не ти требаше, мислам дека си свесна за то.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не лети бе, тие јас што ќе ти ги дадам кога ќе ги носиш?
Шо ни беше кладбата, ај потсетиме, сум заборавил. Знам дека се кладевме,ама не се сеќавам што.

F

fantomX

Гостин
И заборајв една работа. Секоја чест за една од најнеомилените, но исто толку почитувани фигури за мене во фудбалов - Рио Фердинанд. Во некој весник прочитав дека на дуелот против Стоук првпат направил фаул на еден натпревар после април месец лани. Секоја чест, уште еднаш.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Со исклучок на зборојте за Роман, ова е исто ко да се читам јас од фебруари/март месец минатава година. Сега, искрено, и јас сериозно би ги разгледал ваквите зборој за Абрамович.

Тргнавте со најквалитетна, завршивте со најинтересна. Мислам дека јасна е разликата меѓу двете работи. :toe:

Никој ништо не рече против „екипите кои играат со срце“. Но тоа не значи и квалитет.
И биди сигурен дека ВБА и Сандерленд ќе се бореле со Реал за второ место во Шпанија. :pos2:
И пак ќе речам.Не е подигнат ни квалитетот на послабите екипи,колку што се мизерни и патетични појаките екипи.Па сфати како сакаш ти.

Дојде време Волвс и Сандерленд да го тепаат Челзи,дојде време ВБА да го тепа Арсенал,дојде време Ливерпул да губи од кого стигне....
Има такви газди и у Македонија. Шо не ги интересира ништо, освен нивнио тим да победува и да освојува титули, а појма немат как се иде до тва. Роман си зема ного за право да управува со екипата, би требало он да седне на клупата. Незнам зашо уствари си замина Мурињо од Челзи, ама мислам оти имаше несогласувања меѓу них, дури и за креирањето на тимо на утакмици, измени и слични глупости. Тренерите на Челзи не га имат таа слобода как шо га има Ферги у Јунајтед. Проблем...

Без разлика, веќе коо ги спомнуваме и двата поима, мислам оти е и најквалитетна и најинтересна Премиер Лигата.

У постот на Давор видех понижување и потценување на тие клуубове. Ако ги гледаш как играат они фудбал, ќе знааш дека не се само да пополнуват место у лигата. Точно дека нивнио квалитет нее на ниво как наште екипи, ама тимската игра и тимскио дух им се на високо ниво, повисоко дури и од тај тимски дух на Реал дека шо се играа индивидуален фудбал, а знааме фудбало каков спорт е, ништо изгубено за ВБА и Сандерленд.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
^ A ти имаш гледано утакмица некоја освен Манчестер последниве две години? Или само по нивје чушки собираш и тролаш овде.

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
^ A ти имаш гледано утакмица некоја освен Манчестер последниве две години? Или само по нивје чушки собираш и тролаш овде.
Христос се роди! :)

Немам телевизор дома, нема пласман за чушките, изгинасмо. А ти? :)

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.031
Поени од реакции
2.047
Шо ни беше кладбата, ај потсетиме, сум заборавил. Знам дека се кладевме,ама не се сеќавам што.
Дали повеќе голови ќе дадат Дрогба, Анелка и Калу или пак Бербатов, Руни и Чичарито. До сега 18:22. :)

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Дали повеќе голови ќе дадат Дрогба, Анелка и Калу или пак Бербатов, Руни и Чичарито. До сега 18:22. :)
Епа добро тогаш, нема да се кладам со уплаф, жал ми е да носите и двајцата аватари. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom