И пак ќе речам.Не е подигнат ни квалитетот на послабите екипи,колку што се мизерни и патетични појаките екипи.Па сфати како сакаш ти.
Дојде време Волвс и Сандерленд да го тепаат Челзи,дојде време ВБА да го тепа Арсенал,дојде време Ливерпул да губи од кого стигне....
Таа сезона посебно ме иритира коо некој има да каже нешто лошо за екипите шо играат со срце. Дојде време Сандерленд и ВБА да ги тепат Арсенал и Челзи? Па баш ме брига за името на клуубо, види ги играчето, види кој фудбал го играат. И лани и таа година Сандерленд ги клеца големите, сите до 1! А види на коо место завршува. Ливерпул е у некоја си криза и неможе да излезе, Арсенал е добар, поопасен од година у година, Челзи неможе 10 години да возе со тие играче, а Јунајтед не играа за публиката, туку за бодовите, почеки уште еден месец па ќе правеме маабет за Јунајтед. Другите екипи, види ги как играат Болтон, ВБА, па и Стоук, без респект спрема никој, се борат как кучина. Тука паднаа и Астон Вила и Евертон. Астон Вила е деформисана, имат и они некои проблеми, ама против големите се стандардно опасни. Мојс неможе цело време и он со исти играче да игра, на страна шо сите сезони оде со една иста стратегија, па таа година екипите как ВБА, Сандерленд, Болтон го зајбават. За разлика он нашата лига, шо има интересно у Шпанија, шо има толко квалитетно? Јесте, Барса е врв моментално у свето, ама у директен дуел со Јунајтед, Арсенал, па и Челзи неможам да кажам оти ќе растура. Кој е тој Реал? Ако гледаме по тва колку од Англиските екипи ке отпаднат, од кој, и на кој начин, кажи ми зашо Реал толко време нее поминал 1/8 финале? Шо е останало за другите шпански екипи? У Шпанија никој не гледа фудбал, ке оде Реал на госте кај Сарагоса (пази, тај Реал шо нее моќен у ЛШ) и сите знаат кој ке ги зема 3те бода. Единствено интересно и квалитето е (колку?) Барса-Реал, нели тука се решава шампионо у Шпанија. Барса на страна, посебна приказна, јаки се стварно, ама у другите шпански екипи јас не гледам ништо посебно. Да им ги пуштеме Сандерленд и ВБА, ке се борат со Реал за 2 место.
И шо е Јунајтед помизерен, од дека Јунајтед е слаб, по шо го гледаш ти тва? Шо ги тепа едвај ВБА со 2-1? Тва ли е мерило?
За разлика од лани, Јунајтед ништо нее ослабнен, само појачен, а за информации од лани, обрати се во фан клуб Mилан