Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
И тие од 4U се правеа демек не разбираат...Не дека генерализирам, секако има исклучоци, ама во глобала голем е процентот. Браво за Даниел што и покрај тоа што сигурно знае српски бидејќи подолг период е во Белград и е во контакт со срби, а говори македонски при секој контакт колку и да не му се свиѓа тоа што филозофира многу.

Абе од кај знаеш дека се преправаат, може прости се и навистина не разбираат.

Само мене ми стана Емина одвратна, од љигавењето и пристрасноста кон нејзините кандидати а посебно према Чато? Или има и некој друг...

Ама добро нејзини кандидати се, не знам што очекувате. Мене баш ми се допаѓа што толку ги форсира, она ако не ги форсира, кој друг. Ете и на емисија некаква кај што била гостинка со неа ги зела, реклама им прави.

Абе Алекса од кај е?

Не ми се верува дека заспав и не го гледав лигавењето на бебето. За жирито немам коментар, одамна реков дека таму вредат само Кристина и Кики (иако на Кики сите му се супер и не секогаш е објективен). Чим Емина дреме на твитер, твитерџии кажете и што мислите за неа, лигава и одвратна е, а и не знае да прифати критика одма се лути. Цела вечер превртуваше очи кога Кристина требаше да каже нешто. И одвај чекаше да искоментира нешто против неа.
За Маид се докажува дека не знае да пее странски, затоа само Чолиќ му го даваат, само за тие има глас. Нема Х фактор дечкото.
Илма испеа предобро, прв пат после аудицијата ми се допадна и песната и како ја испеа. Малце имаше грешки во текстот ама нема врска.
Од Доктори треба да престане да се форсира Армин, Кристина тука многу греши.
Брковиќ не ми се допадна вчера, некако не ми е за овој тип на песни она.
За Харис ќе кажам дека одвај чекам да испадне, не заслужува покрај вакви луѓе да биде.
Не знам во Лукијан што гледаат луѓето ама мене ми е грд и не ми се свиѓа како пее странски песни, нека си се задржи на песни од Тропико бенд, може ќе успее по кафани да пее, со Емина заедно.
Алекса лошо испеа, лошо почна и затоа Емина му рече уште еднаш почетокот како божем да покаже дека не било до него. За балади добар би бил, ама друго тешко да пее.
Даниел иако пееше песна што не ми се допаѓа одличен беше, само стварно треба да престане да се глупира.
4U минатата емисија беа добри, оваа не баш и мислам дека гласините дека се караат се точни и затоа и испаднаа, сега ќе видите сите по својот пат ќе си тргнат, освен ако нема некаков договор со продукцијата па да мора да останат заедно уште некое време.
За Тамара не знам што да кажам, вчера не испеа лошо ама нема некој глас и не би можела секакви песни да пее.

Гледам коментари за Емина, не знаела да пее. Луѓе, никој не ја викнал тука за да пее. Таа е тука како критичар. Никој не бара од критичарите на јадења да умеат да направат подобро јадење од она кое го оценуваат. Истото важи и за филм, за книга, и во случајов за музика.

ах бре Чато жуто пиленцее многу си мало и нека те однесат дома
девојките беа добри (n)

А Емина многу ја сакав порано но со шоуво ми стана :facepalm: И се плаче по публицитет,ќе напраи се за да биде центар пажнња ,лигавешки ,лутења,неконтролирани фаци бљак

Секако не му требаат вакви изјави, не пример планирав да гласам за него вечер, и сега нема да гласам. Ние сме негова најголема поддршка, не србите. Ако не изгуби нас ќе се врати тука, ама не како пејач туку ќе работи на Скопје 2014.

Sekoj tret komentar na FB i Youtube i drugi mesta e od ovoj stil i najcesto se Makedonci. Kolku i da ima fanovi od Makedonija tolku i ima lugje koj go hejtaat, Makedonci. Pored mene, neka se vozdrzi od kontri ama ponataka sto podaleku da sedi od Makedonija. Iks-pati probal vo Makedonija da uspee, ne uspea. Ok toa, ama sega site izlagaat so izjavi demek uste togas go prepoznale kako odlicen pejac i mu nudat sega nekoj aranzmani, sanki sega mu treba od niv.

Мене најмногу Емина ме изнервира кога ја прашаа после двобојот водителката што мисли и она онака како што и беше наведната главата само ја подигна и некако како со чинична насмевка одговори “а ти шта мислиш“. Во стилот што прашуваш кога се знае ама со убиствен поглед. Прво се држи за глава надолу наведната и а дига и од смуртена фаца цинична насмевка.

Гледам коментари за Емина, не знаела да пее. Луѓе, никој не ја викнал тука за да пее. Таа е тука како критичар. Никој не бара од критичарите на јадења да умеат да направат подобро јадење од она кое го оценуваат. Истото важи и за филм, за книга, и во случајов за музика.
Pa za da kritikuvas nesto treba da se razbiras vo toa,a ona pojma si nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa za da kritikuvas nesto treba da se razbiras vo toa,a ona pojma si nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Па кариера и е тоа, како може појма да си нема? Искуството си го прави своето, плус и сопругот и е музичар, музиката е огромен дел од нејзиниот секојдневен живот, сигурно се разбира повеќе од мене и тебе.

Мене најмногу Емина ме изнервира кога ја прашаа после двобојот водителката што мисли и она онака како што и беше наведната главата само ја подигна и некако како со чинична насмевка одговори “а ти шта мислиш“. Во стилот што прашуваш кога се знае ама со убиствен поглед. Прво се држи за глава надолу наведната и а дига и од смуртена фаца цинична насмевка.

Мене па баш симпатично ми беше тоа.

Сами си се криви бе овие од 4ју...
Убаво таа плавата само отвараше уста како риба, ама неееее, они сакаат да експериментираат и и дадоа сама да испее 2-3 збора...
Епа сеа глеајте х-фактор од дома, ебаве тоа глупачите :icon_lol:

Него нешто читам у Блиц пишувале дека многу се користел македонскиот јазик во „шоуво“ и дека као им сметало тоа...
Ја иам предлог и Даниел да си собере парталите и сам да си отиде, нека ги исфрли он нив, а не да чека обратно.

Ах колку сакам Даниел да победи само зашо преку кур ми е веќе да читам коментари од типот "sto vi e na vas daniel nema da pbedi nema sansa na makedonec da mu dadat dve e toa mestenooo :mad:@@@@".

А јас и искрено му посакувам да направи кариера на Балканот, а не да се враќа локално и да го земе некој ко Џеј Џеј, па да го поебе со крадени песни. А не тука “патриотишта“ се бунеле што сакал да остане во Белград. Не, треба да остане тука и да си ја упропасти секоја шанса за кариера само за да биде “патриот“.

Инаку да, малку е филозоф, ама немаше ништо смешно во тоа што го кажа дека во Виена се игра во дискотеките, пошто во 90 посто од македонските дискотеки, 99 посто од машките (а во последно и 80+% од женските) стојат како укотвени во едно место и најголем подвиг во играњето им е чашата/шишето во една рака и мрдањето на едниот прст на другата рака. Поголема е шансата да начекаш рис, отколку машко што танцува во дискотека. Ама пошто секоја изјава мора да биде исмејана, затоа што едноставно нели, мора да се најде некоја мана, па јасно ми е дека дури и да е во право за тоа што го збори (а тука беше) ќе биде исмејуван.

Абе луѓе детето не е ништо криво. Крива е продукцијата, како прво условите што ги имаат ставено за пријавување, нема старосна граница. Тоа е дете се пријавило. Да бидеш во центарот на вниманието сите овие месеци, на него сето тоа влијае, храбрењето од страна како е огромен талент и заслужува и понатаму да се натпреварува, сето тоа влијае врз него и дете како дете сака да се бори и го прави среќно ако продолжи понатаму. Не е чудно ни тоа што плаче. Детето е заведено од сите овие случувања, кој знае што му се чини. Значи не е тој крив, крива е продукцијата. Ова шоу во споредба со сите останати е мизерија. Единствени вокали кои вредат таму се Илма, Александра, Лукијан и Маид. Но не е се ни до вокалот. Х фактор има ли некој? Нема никој. Јада и беда е шоуво и се повеќе ми отпаѓа интересот да го гледам, а уште помалку да гласам. Некако не ме интересира веќе ни кој ќе испадне ни кој ќе победи. Ко што кажа татко ми синоќа : "Плачете, тепајте се, море јас да бев таму сите ќе ве пуштев да одите понатака да се испоколите, да видите што ќе добиете од овие глупости". Хари Мата Хари убаво кажа, не можеш да градиш кариера и да се прославуваш врз туѓи песни, дајте им нивни песни па да видиме кој го има Х факторот, ако воопшто некој го има.

Не е чудно ни тоа што плаче. Детето е заведено од сите овие случувања, кој знае што му се чини. Значи не е тој крив, крива е продукцијата. .

Виновни се неговите родители што му дозволиле да се пријави.
Виновно е жирито што му кажа ДА.
Виновна е Емина што го пушти у живите настапи.
Виновен е и тој што со солзи фаќа на сентименталност. Не може бе твојата песна да си ја испееш ок и одма кога ќе почнат соперничките да почнеш да плачеш. Ама у иста секунда. Фаќање на сентименталност.

Не верувам дека Жељко го пушти поради солзите. Жељко го мрази музичкиот вкус на Кристина. Следен пат ако се најдат Докторите со било кој во дуел, пример Алекса, нив ќе ги исфрли.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom