Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ја стварно незнам ти каде излагаш чим не си видела машки како играат, демек сите сте биле во Виена па знаете како е во дискотеките и клубовите тамо.
Знам дека ти е миленик како што и самата кажа, и дека приоѓаш одбранбено кога ќе се спомне лош збор за него.. никој не го оспорува неговото пеење, али дечкото е глуп ко сатар се гледа. Колку сакаш брани го, не сме слепи и глуви. Такво лигавење од негова страна не е потребно. Минатата емисија Снеже го прашува "Даниел имаш ли девојка?" и овој и одговара во стил "Немам девојка, али добро, ако Господ ми дае ќе имам девојка, ако не здравје". Мислам каде со ова?

Не велам дека не е филозоф, ама тврдам дека е во право. По дискотеките кај нас, обично машките не играат, освен на начинот кој го опишав погоре. И јас истото би го кажала. И девојките повеќе не играат, туку се шетаат низ дискотека за да бидат видени, а машките стојат и не мрдаат. Речиси секаде, во секоја дискотека каде сум била. Не реков сите нели, реков обично и скоро сите.
Не можеш да кажеш дека е глуп, тоа што понекогаш знае да каже нешто зелено е производ и од фактот дека е на телевизија. Сите во животот сме треснале по некоја глупост, али немало камери за да ни го фати тоа.
“Ако Господ даде“ е израз кој често се користи, не знам што не е јасно. Сигурно не мисли дека Господ ќе се симне на земја и лично ќе му даде девојка.
И јас мислам дека некад не треба толку да развлекува со зборење, ама не го напаѓам, ниту мислам дека е лигав.

Да, Тоше последните години работеше надвор.
Не знам шо гледаат сите во таа Србија. Демек кај нас не чини и одма сите у Србија се селат зошто таму мед и млеко тече...
Нашиве „пејачи“ уште македонски не прозбореле, а више почнале на српски да пеат, зошто нели Србија ќе ги направи популарни...
Ако му се укаже на некој да соработува со добар автор/композитор, нормално дека нема да го одбие, не ни ми беше мене тоа поентата, туку дека секогаш се потценува нашава држава. Па мајку му тука почнаа кариера Тоше, Каролина, Тијана, Тамара,а некој уше не сме го виделе и одма во Србија отишол пејач да станува...
И да, за мене се „непатриоти“ сите што ја потценуваат Македонија ;)
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 12:48 ---

Можеш и тука да успееш, не знам зошто сите мислат дека надвор е се розево...
А тоа шо би одбрал зависи од ситуацијата, ама не верувам дека лесно би си отишол од државава.
Kariera vo Makedonija ? :)
Eden Tose so caruvase na balkanot praese ednas koncert vo Mak i celo vreme patuvase Mak-Bosna-Hrvatska relacija da pecali pari.Ete i Fifi ke vi izbega :):)
Mala zemja sme,malku narod od koj golem del i zloben.
Trkni po portalite,polosi komentari ke vidis od nasive nego od sosedive.Ako ne bea fanovite na Daniel od Srbija i drugite komsii ke go papavme nie moze od porano so ogled na visokata cena na SMS-ot a i voljata na povozrasnite da glasaat.Toj i da zivee nadvor od Mak,pak ke prai nasi albumi i pee vo Mak.Ednostavno,tamu moze da naide na podobra sorabotka i porazvien pazar od nasiot.Vo sprotivno,ke go setaat od Makfest do Skopjefest i obratno a poseduva redok talent i ne smee da se zapostavi
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 15:52 ---
Ја стварно незнам ти каде излагаш чим не си видела машки како играат, демек сите сте биле во Виена па знаете како е во дискотеките и клубовите тамо.
Знам дека ти е миленик како што и самата кажа, и дека приоѓаш одбранбено кога ќе се спомне лош збор за него.. никој не го оспорува неговото пеење, али дечкото е глуп ко сатар се гледа. Колку сакаш брани го, не сме слепи и глуви. Такво лигавење од негова страна не е потребно. Минатата емисија Снеже го прашува "Даниел имаш ли девојка?" и овој и одговара во стил "Немам девојка, али добро, ако Господ ми дае ќе имам девојка, ако не здравје". Мислам каде со ова?

Znaci toa ne kazuva deka e glup ami skromen/ponizen. Toj pesni pee i pisuva znaci nemoze da bide glupav. Se glea deka e detinjast,opusten no ne i glup
Jasno e deka e premnogu ponizen i radi toa mnogu raboti mu izleguvaat od usta zatoa so trgnuvajki od sebe si i negoata poniznost toj i ne misli deka toa bi bilo interpretirano loso od strana ama ete nie od sto sme site taka " iziveani" i cool u ponasanje odma znaeme deka toa mu e los nacin na izrazuvanje

I ne kaza bas taka "Немам девојка, али добро, ако Господ ми дае ќе имам девојка, ако не здравје"
Gledas kako loso interpretirame nie odma?
No i tocno e deka treba da se kontrolira i da ne zbori poeke od toa so treba.I skromnosta ne sekogas e taka dobra.
Toj moze bil u Struga u disko nekoe ili kade sto i normalno e da maskite ne igraat tamu
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 16:05 ---
Не тече мед и млеко, ама поголем е пазарот. ;)
Единствените кои направија кариера надвор од Македонија, Тоше, Каролина, Калиопи и до некаде Владо Јаневски, се единствените кои имаа(т) концерти. Се останато пее по дискотеки за 100 евра настап. Ако тоа за тебе е задоволително, ондак браво на амбициозноста.
Нормално прво се почнува со околните држави, па потоа се обидуваш и пошироко.
Кој бре ја потценува Македонија? Тоа што имаме композитори што прават преработки на Ако је до мене и добиваат 20.000 евра како награда, тоа е супер, а?
А каде бе бевте сите вие “ПАТРИОТИ“ кога Даниел во 2009та пееше на Охридски фестивал? Или каде беше македонскиот пазар да го препознае талентот на Даниел и на уште којзнае колку други неоткриени таленти кои допрва треба да излагаат?

Не бе, тоа е Македончето, дефиниција за патриотизам - нека седи у мизерија, нека не се обиде надвор - тоа е единствениот показател за патриотизам. А тоа што со неговиот евентуален успех сите ќе пишуваат за талентот од МАКЕДОНИЈА; тоа ич не е битно.

Гарант си му лут и на Перо Антиќ, нели?
СРАМ ДА МУ Е НА ПЕРО ШТО ОТИДЕ У НБА, ТРЕБАШЕ ДА ГИ ОДБИЕ И ДА ОСТАНЕ ТУКА!
Не е патриот!!!! Треба да прифати да игра во последна кошаркарска лига во некој полупрофесионален клуб за да ја докаже својата верност!
Кире Лазаров исто!! Срамота, ќе игра за Барселона, не е патриот!!!!
Vo Sred Belgrad Tose Tanec im gi odvede.Peese Makedonski pesni so taa Bilja.Go reklamirase Sinalco i taka natamu. Znaci ako si dobar Makedonec i treba dobro da primetuvas koga nekoj ubavo ja promovira zemjata ni.
A eve hienite na FB stranatamu go ispobunia.Kakov Makedonec bil,ne trebalo da i zbori srpski ami samo makedonski.Ne latinica ami kirilica.Ne vrat ami brat a za glasovi skapo i bese na site :)
Ete go se osvesti i se trgna od facebook.Pametno! Dojdi pozdravi si gi fancinjata i ciao.Poeke i ne treba od toa

Чато треба да си ги спакува куферите реално предмлад е уште
Доктори а.к.а фегети и 4ју немаат иднина за некаква кариера тука така да икс и кај нив
Маид таман е за кафански пејач, евентуално и пар концерти на балканот - ништо повеќе
Илма одлична е, уште млада ама кога ќе порасне дефинитивно има иднина
Бркович и Алекса не се лоши ама ништо посебно, немаат големи шанси да успеат според мене
Лукијан за балкански услови добар е, може да испадне пејач од него

Даниел и Тамара ми изгледаат за најкомплетни, од нив некој ќе победи на икс фактор а и двајцата мислам ќе имаат успешна музичка кариера :)

Во право сте дека во Македонија е мал пазарот, арно ама нашиве народњаци што пејат вистинска македонска народна музика (не зборам за турбо фолк) никогаш и никаде немаат препеано песна на српски јазик, а највеќе пари имаат од сите. Ако не овде, подобро иди за дијаспора пеј ама пеј на македонски и на крај повеќе пари ќе направиш, дури некој и типс ќе ти даде можеби.

Настрана X-Фактор и Кајмакоски, општо сум против кога македонски пејачи не само што пејат туку и форсираат српски јазик, па после ќе дојде Јоксимовиќ и ќе ти вика дека си испеал на матерни језик само затоа што пееш песна од Македонец.
И они заработуаат од нас, не дека не, Бора Чорба на пример е секој втор петок по селава низ Тетово ама никој, ниеднаш од нив не препеал албум на македонски иако им се полни џебот и од овде, тоа е.

На Лукијан не сум му обрнал мнгоу внимание досега и ги изгледав сите од почеток наваму песни што ги пеел и заклучив дека едноставно чоекот е мн потценет и дека Емина му ѓи љуфка сите песни досега тотално освен Sve Moje Zore - Tropico Band таму ми испеа неверојатно оргиналот неможи да се спореди со тоа како ја испеа ова.

Се согласвам дека Тамара и Даниел се она вистинското за финале ама и Александра Бркович ми останва како онака dark horse за мене мн убо ми пеј и таја смао и неа и ги љуфкат песните.

Кој е бе тој шо плачел вчера? извинете вака шо ви идам ко од друга планета....
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 17:30 ---
Neznam zosto ali Brkovic me potsekja na hatchet face od cry baby :)

hatchet-face11.jpg
Леле многу ми е морбидна и мене, и таков има вештерски глас..

Ке ја личи да пеј блек метал некогаш.

Не ми се верува дека почнав и јас вакво нешто да гледам.

Лукијан ми еден од најслабите тука. Ограничен вокал во некоја средина, неможе да пее ниско и длабоко, а високо "пее" со тешкотии и болни гримаси на лицето. Не реков дека нема глас, туку онака, просек. Харизма или такозван X Фактор, за мене има 2 од 5.
За Чато да не ни коментирам, уплашено дете на кое ненадејно му испаднала во пресрет оваа голема работа. Дефинитивно е еден од најслабите таму, ако не и најслаб.
Тамара има харизма, но не и глас кој ќе остави впечаток. Измеѓу нејзе и Александра С, дефинитивно би гласал Тамара да излезе. Многу е скромна, конфузна и изгубена, а првото ми се допаѓа.
Брковиќ мене ми има некој посебен шмек. Специфичен глас за рок, но не и за педерски шлагарајки. Кој што сака нека каже, ама девојкава има многу добар глас. Но, нема никаква харизма, ни некоја лепота, таа е една од следните кои ќе испаднат. А и самата си го знае тоа.
Илма дефинитивно е најдобра од СИТЕ, само е претерано мала и незрела, а тоа е единствената причина зошто сакам да испадне. Нејзе и следи огромна кариера, и вистински и го посакувам тоа. Штета ќе биде да се испушти таков квалитет.
Алекса ми е нај одвратното створење таму. Глас 0. Не знам кој би гласал за него освен напалените 6то одделенки. Ваљда и самиот си знае дека не го бива и самиот си знае дека се вади на лепота. Реално, и глупичок е. Би го жртвувал и Чато само за лигушов да испадне.
Доктори не ги ни пратам, рандом пендраци ми се мотаат низ бина. Ама од вас гледам дека се добри, така да нив нема да ги коментирам.
Маид изгледа на дигнат тип. Глас има прилично добар и е еден од подобрите.
Даниел, не дека е Македонец, реално е најдобриот таму. Глас има феноменален за нови хитчиња/тралалајки, а тоа би му го донело успехот. Има нешто во него мило што го забележуваат луѓето, можеби и скромноста. Он е типичен пример за тоа како може нагло да ти се промени животот, од обичен радник, до вип фејс на теве. Штета би било да не победи.

Ваљда толку се.

Нема да коментирам за србентиве кои што не разбираат Македонски. Едноставно, мора они да се во се нај. Многу одамна сфатив дека никој сосед околу нас не ни чини добро, говнари од кој до кој. Не сакам да продолжам со нив, ќе стигнам далеку.

Конклужн, скоро исто мислење како Крејзи ин лав, освен она што го симпатиша Алекса.:icon_mrgr:

Алекса беше испаднат во бут кампот така и требаше да е во групите, но на крај го заменаа со тој што ја пееше When I was your man и сега е во Докторои, најмалиот (не ми текнува како се викаше), точно е ова за размената така или се лажам??
Џек Вилшер. :D:D:D

Алекса го сменија со Армин.

Инаку не верувам дека веќе ќе гледам. Кое срање од шоу стана ова... да беше Милош место Харис ќе имаше разлика и ќе беше далеку поинтересно. Стварно ми е многу криво за него, и повеќе од јасно е дека требаше да добие шанса мести пекинезерот.

Македонски идол ми беше класа за ова. Мислам дека ова се единствените две шоуа од ваков тип што ги имам следено, како што се сеќавам и слободно можам да кажам дека ИДОЛ БЕШЕ КЛАСА за ова срање од шоу. И подобри песни, и подобри пејачи, и подобра организација. СЕ!

Ти ебам шоуто глупо... кога ќе почне Лига на Шампиони не верувам дека ќе има машко што ќе ги гледа овие. Пу

Тука Брковиќ многу подобро изгледа, новиов имиџ не е баш омилен кај пошироката маса. Можеби не е лошо да си го врати овој...

Незнам зошто Даниел го спомна со тоа со играњето.
Па нормално е да игра ако сака да биде пеач.... убаво е кога ќе се види дека пеачот и пее и игра, а не ко некои пеачи пеат енергична песна, а стојат како здрвени :)

Толку шоуа поминаа и уште се трескате од земја за нашите. Ако Даниел е еден од најдобрите таму, шо да кажеме за останатите т.е колку треба да се за нигде? Нема бе глас, реален музичар да оцени од 1 до 10, одвај 6 или преку сила 7 за гласот. Ми нема ни некоа харизма, не е нешто убав и се форсира пошо нема кој друг од кај нас, а мора некој да гласа. Ваљда немаше Фифи да го остават.

Се познава талент од авион, како кај онаа малата од Босна, на почетокот слушнав една песна и тоа е тоа, други не сум ни слушнал.

Катерина од 4u се уби од плачење кога отпадна, пред да и кажат дека е во бенд, а вчера беше ладна ко шприцер.

Уште Тамара остана од згодните девојки. Ако отпадне таа машките ќе немаат очи со што да исплакнет.

цицки ми пораснаа кога го слушав тоа малото на cry me a river ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom