Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Баш се прашуем браќава наши са исти матерни, ал ќе викна некој македонски пејач/ка да настапи на сцена или ќе проодолжа по свое.

Ја цело време до сега сакав да излезе Бркиќ ама вечерва пред да почне шоуво некако ме фати жал за неа и викам ај вечерва нека ја прескоча неа, Чато е на ред да излезе и мајка ми ми се изнасмеа, ми вика Чато ако излезе ќе почне да плаче и стварно се изнаплака. Све на све, не му бега следна емисија.

тоа детиштето што плаче на се и сешто да не речам плачипи*ката ме напна ептен прееска! ради неговото цмиздрење ги избркаа овие од 4you КРЕТЕН!

тоа детиштето што плаче на се и сешто да не речам плачипи*ката ме напна ептен прееска! ради неговото цмиздрење ги избркаа овие од 4you КРЕТЕН!

Не баш ради него, ја сум сигурна дека Емина "паметната" платила некој да праќа пораки за нејзините, а особено за најомилениот нејзин Чато.

Емина е најодвратната личност на шоуво, стварно ме иритира со нејзината некомпетентност и надуеност.

Оваа Емина е невероватно тупа и проста,кога ја гледам го имам истото чуство како да го гледам Драган Вучич.(n)

Не го потценувај Вучиќ, ако прави идиотски емисии. Човекот има неверојатен сенс за бизнис и талент, би бил 100 пати подобро жири отколку оваа со цицките. Колку и да тоа неверојатно звучи...

Повеќе од пола да не речам цел.

Инаку Жељко го сака Чато поради севдалинките. Обожава кога пеат на матерни јазик
ne poradi sevdalinkite tuku deka saka da ja nervira Kovac koja ustvari ispadna edinstvenata kompetentna obrazovana licnost za profesionalni kritiki.Drugite se cirkus. A zuto pile ako na narednava nedela togas drugata ke leta.Ne dobiva dovolni glasovi duri i od negovata si maticna zemja
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 04:51 ---
Не генерализирај, зависи од човекот. Таа водителката со Снеже што е глуми дека не разбира, исто и Илма денес. За разлика од нив го имам забележано Маид секогаш разговара со Снеже и се си разбира.
neka ne te cudi ako nekoj razbira mnogu Makedonski nekoj pomalku a nekoj skoro icc. Zeljko na primer ne bi trebalo da ima problemi.Zivee so Makedonci,pee vo Makedonija dokolu Emina na primer nema nikakvi kontakti so nas.Isto i za decata.Maid i peese na Makedonski so Kaliopi,povozrasen poiskusen i celo vreme se so Daniel dokolu na primer Ilma e dete koja sto uste od osnovno uciliste ne e izlezena ili bukvalno kazano od svojata si rodna kukja.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 04:54 ---
Не генерализирај, зависи од човекот. Таа водителката со Снеже што е глуми дека не разбира, исто и Илма денес. За разлика од нив го имам забележано Маид секогаш разговара со Снеже и се си разбира.

neka ne ve cudi ako nekoj razbira mnogu Makedonski nekoj pomalku a nekoj skoro icc. Zeljko na primer ne bi trebalo da ima problemi.Zivee so Makedonci,pee vo Makedonija dokolu Emina na primer nema nikakvi kontakti so nas.Isto i za decata.Maid i peese na Makedonski so Kaliopi,povozrasen poiskusen i celo vreme se so Daniel dokolu na primer Ilma e dete koja sto uste od osnovno uciliste ne e izlezena ili bukvalno kazano od svojata si rodna kukja.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 04:58 ---
Само мене ми стана Емина одвратна, од љигавењето и пристрасноста кон нејзините кандидати а посебно према Чато? Или има и некој друг...

A so tolku ja napagjate Emina pa sekoj bi si gi zastitel svoite ucenici.Zeljko e toj so zaeba rabota.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 05:16 ---
И тоа, драги мои, беше Даниел Брковиќ :)
Искрено, почна млитав да ми станува некако у последно време.

Crveni pantaloncinja,mesanje so kukovi. Jas pocnav da se somnevam vo momcevo nase a celo vreme macho ikona e na shouvo :)
I nekako nemozam da go povrzam so Danielco od audicijava.Premnogu se ima opusteno.I da,posle shouvo da si zeme PR obavezno.Skromen e,ponizen e pa moze duri i site tajni da si gi kaze.Treba pokratki poduhoviti odgovori i cao

ne poradi sevdalinkite tuku deka saka da ja nervira Kovac koja ustvari ispadna edinstvenata kompetentna obrazovana licnost za profesionalni kritiki.Drugite se cirkus. A zuto pile ako na narednava nedela togas drugata ke leta.Ne dobiva dovolni glasovi duri i od negovata si maticna zemja
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 04:51 ---

neka ne te cudi ako nekoj razbira mnogu Makedonski nekoj pomalku a nekoj skoro icc. Zeljko na primer ne bi trebalo da ima problemi.Zivee so Makedonci,pee vo Makedonija dokolu Emina na primer nema nikakvi kontakti so nas.Isto i za decata.Maid i peese na Makedonski so Kaliopi,povozrasen poiskusen i celo vreme se so Daniel dokolu na primer Ilma e dete koja sto uste od osnovno uciliste ne e izlezena ili bukvalno kazano od svojata si rodna kukja.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 04:54 ---

neka ne ve cudi ako nekoj razbira mnogu Makedonski nekoj pomalku a nekoj skoro icc. Zeljko na primer ne bi trebalo da ima problemi.Zivee so Makedonci,pee vo Makedonija dokolu Emina na primer nema nikakvi kontakti so nas.Isto i za decata.Maid i peese na Makedonski so Kaliopi,povozrasen poiskusen i celo vreme se so Daniel dokolu na primer Ilma e dete koja sto uste od osnovno uciliste ne e izlezena ili bukvalno kazano od svojata si rodna kukja.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 04:58 ---

A so tolku ja napagjate Emina pa sekoj bi si gi zastitel svoite ucenici.Zeljko e toj so zaeba rabota.
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 05:16 ---

Crveni pantaloncinja,mesanje so kukovi. Jas pocnav da se somnevam vo momcevo nase a celo vreme macho ikona e na shouvo :)
I nekako nemozam da go povrzam so Danielco od audicijava.Premnogu se ima opusteno.I da,posle shouvo da si zeme PR obavezno.Skromen e,ponizen e pa moze duri i site tajni da si gi kaze.Treba pokratki poduhoviti odgovori i cao

ЛОЛ, па не ги одбрал он панталончињата. Или тоа да меша со кукови. :)
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 05:23 ---
Инаку мене ми се сфиѓа што е понизен и скромен, ама исто така ми се сфиѓа што кога треба застанува во своја одбрана и кажува што има. Како примерот со песните на Тоше, кога застана и ја прекина водителката за да си го каже својот став, што патем не се поклопуваше со поголемиот дел од македонската јавност(според кои, не треба да се пеат песни од Тоше, нели :facepalm:), прилично храбро.

Цар е Даниел навистина. Мене лично не ми се допаѓа тоа што некако се умилкува за гласови и од емисија во емисија се повеќе ја губи скромноста. Факт е дека на Балканот публиката цени скромни и едноставни луѓе, најдобро би било ако му успее да остане на земја.
Toa me plasi i mene. Ne da se umilkuva.Toj ustvari ima mila dusa i takov mu e karakterot no nekako ko da ja gubi skromnosta od show do show i premnogu se opusta.Svesen e deka prasina se kreva okolu nego i si pridava pregolema sloboda na nastapive ili pred i posle nastapive.Toj ustvari so negovata skromnost i ja osvoi publlikata od prviot den.Se nadevam analizite mi se gresni
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 05:37 ---
ЛОЛ, па не ги одбрал он панталончињата. Или тоа да меша со кукови. :)
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 05:23 ---
Инаку мене ми се сфиѓа што е понизен и скромен, ама исто така ми се сфиѓа што кога треба застанува во своја одбрана и кажува што има. Како примерот со песните на Тоше, кога застана и ја прекина водителката за да си го каже својот став, што патем не се поклопуваше со поголемиот дел од македонската јавност(според кои, не треба да се пеат песни од Тоше, нели :facepalm:), прилично храбро.
tocno e deka produkcija odreduva stajling ama zasto pak bas nego takov stajling :) so znam,a mesanjeto so kukovite mu bese gejasto na toa mislev a ne deka moral da mesa.Neka se brani,i mene toa mi se svigjase koa kaza deka nikoj nemoze da go zameni tose a niti pak da mu zabrani nekoj da gi pee pesnive negoi ama moze site oddgovori da bidat pokratki i poduhoviti "bem bem tenjku mem"a on koa ke pocne da ja vrti duri i Zelko morase da go prekine nekoklu pati na scena.A znaeme deka toa se mu proizleguva od skromnosta,poniznosta...

Гледаат да е погоден стајлингот со песните, пожива песна и сценски настап, посветли бои итн. Мене на пример на 90 посто од машките не ми се сфиѓа облеката, се некои хипстерски маички, фармерки, елечиња, шеширчиња и што ли уште не. :facepalm:
Ама, тоа е. :)

Лукијан пееше фалш, но замислете ситуација дека оној што ја напишал и ја испеал песната е пред вас и ве гледа в очи..Јас не би можел глас да пуштам искрено. Храбро од негова страна.. Харис не ми се допадна, Алекса не сакам ни да го коментирам..Гледајќи го така ја разбирам онаа мисла на Фројд дека најголемата мистерија на светот е жената...Даниел мислам дека достојно се претстави, му лежеше песната секоја чест. Единствено ме иритира она со Џим Кери на крајот, па дури и се соживеа некако со улогата хахах :pos: Кај мене како да се губи жарот за ова шоу не знам зошто...

Jim Carrey gestot ne mu trebase.Premnogu sloboda,ko kaj brat na svadba da bese.ZArot za shouvo haha.Pa edinstvena pricina so go sledime e Danielco. Produkcija krsh,neiskusna.Zirito cirkus.Prestavnicite ili deca ili smekeri koj idat na scena i se smeskat a falshiraat u isto vreme big time.Edinstveno nasiov i folkerot Maid i doktorive so se trudat.Drugovo se e za doma
--- надополнето: 5 февруари 2014 во 05:51 ---
Гледаат да е погоден стајлингот со песните, пожива песна и сценски настап, посветли бои итн. Мене на пример на 90 посто од машките не ми се сфиѓа облеката, се некои хипстерски маички, фармерки, елечиња, шеширчиња и што ли уште не. :facepalm:
Ама, тоа е. :)
na prviot nastap stajlingot mu bese odlicen duri i na vtoriot. Ovoj nekako me razocara.Nasiov e slab,ima tanok struk :) ne treba takvi slim pantaloncinja da nosi.Epten e tinejgerski so znam.Sto na primer drugive ne gi natokmia vo slim pantaloncinja nikad?
I ke ja zapee li "price tag" ?

Не можам да сфатам како можи да се разочарувате, озбилно, најозбилно :)
Зарем мислите дека најдобриот ќе победи? Зарем мислите дека овие што пејат во живо пред публика се најдобрите од сите претходни, отпаднати? Нај нај?

Не бе народе, ова е бизнис пред се, насочен кон широките маси, по веќе воспоставени шаблони...........Ќе ги натпреваруваме децата, како кученца ќе ги силиме, публиката ау од страна ќе дозавива и на крај ќе си пукнат некое Србинче за победник, пошто се ебени националисти.

Нашево детенце кое ја има ѕвездата(за вокал е само добар вокал, но ништо од гласно wooow) aко веќе правиме муабет за вокали на светско ниво, ќе го туркаат до крај за да се полнат и од Македонија, и после ајт чику, бркај го.

Токму и поради тоа не го следам активно шоуво, чат пат кроз муабет и фејсбук ако кликнам некој препорачан линк кој побудил фасцинација кај некои и толку. Плус од инает и револт што мора да постојат вакви циркузантски манифестации за да некој ,,подуспее" и го поттурнат во кариерата. Ако музичкиот пазар се расштима и наштелова од ново на сигурни темели, кур шо че има ваква потреба за некој да се прорадува.....Туку да, со парите и бизнисот тогаш понема да одговара работата.

Плус Емина во жири ......јас поубо ги фајчам високотонциве шо секогаш се мачам со нив и се црекам ко магаре.

Не можам да сфатам како можи да се разочарувате, озбилно, најозбилно :)
Зарем мислите дека најдобриот ќе победи? Зарем мислите дека овие што пејат во живо пред публика се најдобрите од сите претходни, отпаднати? Нај нај?

Не бе народе, ова е бизнис пред се, насочен кон широките маси, по веќе воспоставени шаблони...........Ќе ги натпреваруваме децата, како кученца ќе ги силиме, публиката ау од страна ќе дозавива и на крај ќе си пукнат некое Србинче за победник, пошто се ебени националисти.

Нашево детенце кое ја има ѕвездата(за вокал е само добар вокал, но ништо од гласно wooow) aко веќе правиме муабет за вокали на светско ниво, ќе го туркаат до крај за да се полнат и од Македонија, и после ајт чику, бркај го.

Токму и поради тоа не го следам активно шоуво, чат пат кроз муабет и фејсбук ако кликнам некој препорачан линк кој побудил фасцинација кај некои и толку. Плус од инает и револт што мора да постојат вакви циркузантски манифестации за да некој ,,подуспее" и го поттурнат во кариерата. Ако музичкиот пазар се расштима и наштелова од ново на сигурни темели, кур шо че има ваква потреба за некој да се прорадува.....Туку да, со парите и бизнисот тогаш понема да одговара работата.

Ko sto puknaa na Operacija Triumf li? haha
Srede Srbija Bosanec pobeduva. Ne be,Bosancite imaat jako glasacko telo i zatoa imaat i najevtini SMS uslugi za shouvo.No sepak mislam Srbive se jako razbudeni so ovaa shou taka da ako odat do kraj so nekoj od nivnite prestavnici togas i nivnoto mnozinstvo ke si odlcui za pobednikot.A inaku i nasiov ima golem broj na fanovi i od Srbija i od den za den raste.Taka da,ne sum golem pesimist...

Луѓе детето е тапа, гласот му мутира.....а девојките се топ....ама помина времето на женски групи, тоа беше на мода во 90тите....значи и да продолжеа понатаму,прашање на време ќе беше кога ќе излезат.

Во финале ќе одат онаа малата Илма,антипатичниот босанец и нашиот. А до тогаш ако немате друга работа потресувајте се на секое испаѓање. :)

Како да не, на машките бендови не помина времето, само на женските помина? Ако моментално нема женски бенд на сцена, не значи дека не треба да има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom