Aма такви песни само на некоја аудиција за Гоце фест,Цветници или Фокл фест Валандово проаѓаатСлушајки го Маид сеа, си помислив колку добро би му лежела песна од Гоце Арнаудов, има да растури
Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aма такви песни само на некоја аудиција за Гоце фест,Цветници или Фокл фест Валандово проаѓаатСлушајки го Маид сеа, си помислив колку добро би му лежела песна од Гоце Арнаудов, има да растури
Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
не мислев да пее на факторот ,туку онака на некој настап ,го има тој моќен глас кој би ги испеал тие песниAма такви песни само на некоја аудиција за Гоце фест,Цветници или Фокл фест Валандово проаѓаат![]()
- Gledaoci su glasali za Maida Hećimovića. Očekivanja Ilminih roditelja bila su prevelika. Želeli su prvu nagradu. Ona jeste talentovana, ali prvo mesto nije bilo realno ukoliko se pogleda njen broj glasova. Od kada publika učestvuje u glasanju, uvek je neko drugi imao više poena od nje. Nisam u kontaktu sa Ilmom. Bio sam joj mentor, a sada je prepuštena sama sebi. Ona je poslednja sa kojom bih radio. Jednostavno, nemam muziku za njen glas.
Логично, Кики ќе си работи со Тамара и Александра, ќе си возат некоја поп-рок музика и чао. А Илма нека си пее севдалинки.Изјава од Кики.
Дикција поточно е правилна артикулација на сите фонетски единици (гласови) во зборот. Во секој јазик постои правилен начин на изговор на гласовите, па така, македонското „Р“ не е со иста фонетска вредност како англиското „R“, иако се работи за ист глас, и тоа сите можете да го забележите. Кога некој англиското „R“ го изговара исто како македонското „Р“, тогаш значи тој има лоша дикција на гласовите во англискиот јазик.Mислам дека она кога завива Чомбе од луд, збунет, нормален.
Мене терминот дикција не ми е јасен а истотака поима неам како да препознаам фалшови.
Друг пример: презентерите на вести, особено на МТВ и тоа во периодот пред осамостојувањето на Македонија биле стриктно бирани на „кастинзи“ каде единствено што им било оценувано била дикцијата. Се сеќавам дека во една емисија некојаси водителка кажуваше дека многупати била одбиена на тие кастинзи заради лоша дикција - конкретно, проблемот бил со нејзиниот изговор на вокалот „О“: таа го изговарала затворено, како што впрочем и се изговара вокалот „О“ во скопскиот дијалект
Не знам дали сте го виделе ова, мене пред некоја недела ми го покажа еден другар... Ова е врхунац на Х-Фактор...![]()
Исто Кики изјавил дека не би сакал да работи со Илма...