Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Слушајки го Маид сеа, си помислив колку добро би му лежела песна од Гоце Арнаудов, има да растури

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk
Aма такви песни само на некоја аудиција за Гоце фест,Цветници или Фокл фест Валандово проаѓаат :icon_lol:

Aма такви песни само на некоја аудиција за Гоце фест,Цветници или Фокл фест Валандово проаѓаат :icon_lol:
не мислев да пее на факторот ,туку онака на некој настап ,го има тој моќен глас кој би ги испеал тие песни

Изјава од Кики.

- Gledaoci su glasali za Maida Hećimovića. Očekivanja Ilminih roditelja bila su prevelika. Želeli su prvu nagradu. Ona jeste talentovana, ali prvo mesto nije bilo realno ukoliko se pogleda njen broj glasova. Od kada publika učestvuje u glasanju, uvek je neko drugi imao više poena od nje. Nisam u kontaktu sa Ilmom. Bio sam joj mentor, a sada je prepuštena sama sebi. Ona je poslednja sa kojom bih radio. Jednostavno, nemam muziku za njen glas.

Mислам дека она кога завива Чомбе од луд, збунет, нормален. :icon_mrgr:

Мене терминот дикција не ми е јасен а истотака поима неам како да препознаам фалшови.
Дикција поточно е правилна артикулација на сите фонетски единици (гласови) во зборот. Во секој јазик постои правилен начин на изговор на гласовите, па така, македонското „Р“ не е со иста фонетска вредност како англиското „R“, иако се работи за ист глас, и тоа сите можете да го забележите. Кога некој англиското „R“ го изговара исто како македонското „Р“, тогаш значи тој има лоша дикција на гласовите во англискиот јазик.

Друг пример: презентерите на вести, особено на МТВ и тоа во периодот пред осамостојувањето на Македонија биле стриктно бирани на „кастинзи“ каде единствено што им било оценувано била дикцијата. Се сеќавам дека во една емисија некојаси водителка кажуваше дека многупати била одбиена на тие кастинзи заради лоша дикција - конкретно, проблемот бил со нејзиниот изговор на вокалот „О“: таа го изговарала затворено, како што впрочем и се изговара вокалот „О“ во скопскиот дијалект (затвореното „О“ многу се доближува до изговорот на „У“, и е всушност некој вид на алофон глас помеѓу „О“ и „У“). Ете уште еден пример за лоша дикција.

Кај пејачите мене лично најмногу ме нервира лошата дикција на експлозивните (избувните) консонанти (п, б, т, д, к, г) кога ги изговараат струјно, веројатно мислејќи дека така поубаво звучи. Така и Кајмакоски обично секогаш „Т“-то го изговара струјно (фрикативно или африкативно), па истото звучи како „Ц“. Ова ме потсетува на кафанските певаљки кои обично без исклучок го практикуваат овој лош изговор.

Појасно?

Друг пример: презентерите на вести, особено на МТВ и тоа во периодот пред осамостојувањето на Македонија биле стриктно бирани на „кастинзи“ каде единствено што им било оценувано била дикцијата. Се сеќавам дека во една емисија некојаси водителка кажуваше дека многупати била одбиена на тие кастинзи заради лоша дикција - конкретно, проблемот бил со нејзиниот изговор на вокалот „О“: таа го изговарала затворено, како што впрочем и се изговара вокалот „О“ во скопскиот дијалект

Да тоа се случувало порано во МТВ, потоа и во А1, а денес никаде дури ни во МТВ

Не знам дали сте го виделе ова, мене пред некоја недела ми го покажа еден другар... Ова е врхунац на Х-Фактор... :pos:

За оваа имаше пишано во еден медиум дека и било платено 2000 лева , околу 1000 евра за да се изглупира намерно така. Сигурно е некое магаренце во друштвото и се заебават со неа. :pos:

Тивка вода брег рони...:cool:

Пуста Илма, наместо да се труди да остави што подобар впечаток за Кики да ја земе под свое, таа успеа да се искара со пола од жирито.

Глејте што ми искочи прееска:

:pos:

Значи Емина имала претходно искуство со Македонци. :D

p.s. колку беше здрвена марија овој. :facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom