Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Значи уште не ми се верува како се намести сама емина:pos::pos::pos::pos::pos:
Ја жалам сеа што ќе и се случува ,башка турчинот ко ке слушне

Шо Емина? Шо Лукијан? Шо апартман?
Да не мислеше дека Лукијан ке му речи на Чато јас је испаднам место тебе :sneaky:

Foresst Gump нис дома од коа виде дека Чато испадна:D.
oie_2613258BgMlPKRv.gif

Кој високо лета, ниско паѓа! Си заслужи Емина!
Нека се спушти малку, доста леташе во облаци.

Мислиш од Лукијан (високо) да се спушти на Чато (ниско)?

Даниел колку лесно си ги пее песниве. Досега од недела во недела се подобар и подобар. Илма исто беше одлична. Па Тамара и Маид на ниво. Настрана што Харис нервираше, ама ако се гледа по отпеаното вечерва беше далеку подобар од Лукијан. Лукијан нема настап без фалш, а веќе 6ти настап е во живо што сепак е некој индикатор за подобрување и губење на трема. Искрено иако ме нервира Харис, вечерва сакав Лукијан да го напушти шоуво.

Следна за испаѓање Тамара плис!!! Вечерва најдобри Даниел и Илма. Маид послаб од претходниот пат но сепак добар, Илма стандард а Даниел што подобар и подобар во секоја емисија. Алекса одличен вечерва исто и смејте се колку сакате ама Чато беше добар вечерва. Баш оваа вечер се виде дека се потрудил и не заслужи баш да излезе вечерва но како и да е, меѓу него и Лукијан и ја би го избрала Лукијан. Можеби вечерва не беше ништо посебно но дечкото има потенцијал и тоа голем само некако изгубен е не може да се снајде. Александра со секој настап ја губи својата харизма се повеќе и ова веќе не е истата Александра. Тамара одамна веќе станала неприметна, можеби во пеењето се подобрила ама има нешто одбивно во неа, нула харизма. Многу е антипатична и безволна, заспана некако. Докторите ми се најдосадни. Па според мене, следни за испаѓање Тамара, Александра или Докторите.

Она би се сњим само јебала....
Абе црпко, сакам кажам-не знам речам!

Ова лиглево пак почна да плаче.

Па не е она Снеже да промовира непотребен патриотизам на српско музичко шоу.
Да се разбереме, шоуто се вика Икс Фактор АДРИА и е регионално шоу, а не српско, само се организира во Белград. Зборувањето на македонски јазик не е промовирање непотребен патриотизам, туку нешто сосема нормално со оглед на тоа дека и македонска телевизија учествува во организацијата т.е пренесувањето. Кога го најавуваат шоуто велат само на ТВ ПИНК и ТВ СИТЕЛ, така што сосема е нормално Снеже да зборува на македонски, а Калиопи бидејќи е гостин може и на кинески да зборува, тоа си е веќе нејзин избор.

Еве ја мојата стандардна анализа почнувајќи од кандидатот кој испаднал.

Харис - значи конечно. Време му беше да испадне, според мене премија е што воопшто стигна до тука. Уште стојам на тоа дека требаше Милош место него да оди на живите настапи. Иако денес имаше солиден настап со Није хјтела и песната за спас, сепак гласот му е детски. Џабе ќе испее чисто и точно, кога се осеќам како да сум на Златно славејче. И Илма е тука некаде со години, па девојката растура и дефинитивно и е местото на ова натпреварување за разлика од Ќато.

Е сега одиме...

1. Тамара - песна која и одговараше на нејзиниот глас, но што знам, песната ко песна ми е онака лесно влага у уво, уште полесно излегува. Ми требаа неколку минути да се сетам што пееше, но пак ќе кажам солидно испеано, само мене песната не ми се свиѓа.
2. Даниел - Најдобриот негов настап, уште плус има што пееше една од моите омилени песни ever. Прекрасно ја испеја песната, немам дури ни коментар. Се воодушевив. Крај.
3. Лукијан - Па добро бе Емина, од сите ПРЕКРАСНИ ПЕСНИШТА на Оливер, мораше оваа да му ја даде. Безлична, монотона, песнава отпеана и од самиот Оливер е никаква, а не па од Лукијан кој е почетник. Виновникот што Лукијан се најде во оваа ситуација е Емина и само Емина. Лукијан има ѕвезда, фино и културно момче, талентирано (иако има одреден жанр кој му лежи, како и кај сите впрочем) и заслужи да остане.
4. Илма - Илма ретко греши во пеење, песната си ја испеа точно и одлично, но по мој вкус премногу викаше и не ја долови онака како што јас сметам дека таа песна треба да се изнесе. Mercy ја изведе 1000 пати поубаво.
5. Маид - Ок испеано, ама претходниот настап му беше подобар. Коректно, ама некако не ме допре.
6. Алекса - Знам дека многумина не го сакаат, но одлично си ја заврши работата. Најдобар негов настап по оној со црвената кошула. Ми се допадна како ја донесе песната. Не заслужи сега да биде номиниран.
7. Доктори - Мене ми е беа супер, ускладени, ме бендисаа. Генерално има одбивност кон нив затоа што се бој-бенд, но добро си ја завршија задачата.
8. Александра - Втор најслаб настап, после оној со Тек је 12 сати. Досадно ја испеа, некако монотоно, безживотно. Не ми се допадна ич.

Последно уредено:
^ Со заљубенава некако скоро секогаш имам исто мислење:) Даниел пее многу лесно, дури на моменти изгледа како да не се труди воопшто, оваа вечер не ме фасцинираше нешто посебно ама како и да е имаше меѓу подобрите настапи. И дефинитивно мора да си го прибере јазикот додека збори и пее, не го можам. Еве се спремам на ФБ да му пишам. И дај стварно нека не филозофира, нека земе некој курс за изразување. Некако додека збори цело време стрепам дека ќе лупне некоја глупост (и никад не ме разочарува тука) И дека си го сакам трема ме фаќа кога збори.
Илма стандардно добра, има ептен моќен глас на кои другите може да и позавидат ама некако не ми е константна низ целата песна, од што превише се умислува знае да киксне не моменти макар да траеле секунда. Исто и она подобра ми е кога не збори. Ептен ме иритира и денес посветата наместо да ме разнежни ме изнервира зашто не сакам патетики. Има одличен глас не и требаат други начини да купува поени. Нека си ќути како Тамара рецимо.
Тамара пееше балада па рецимо ок беше, ма да утре нема ни да се сеќавам на неа, ништо посебно.
Доктори ок, ми се свиѓаат аранжманите што ги прави Кристина и приметив дека овојпат пееа сите дури и оние што до сега беа како пратечи вокали. Само како Урош да изостана и мислам дека со тоа изгубија на целокупен дојам. Не дека е наш ама мислам дека најдобар вокал има. На Маид му рекле да го контролира гласот и се познаваше дека послушал, ама па затоа некако досаден беше и безличен. Сакам да го слушнам како пее некоја рок песна. До сега само за у кафана ми е. А мислам дека има огромен потенцијал. Лукијан го заборавив при крајот дека воопшто пееше, ете толку ми беше безначаен. Типував дека он, чато или Александра ќе се најдат пред испаѓање.
Чато на песната на спасот беше подобар него било кој лајв до сега. Затоа што не го гледав и си замислив дека пее девојка па дури и беше поднослив, но време му беше да си оди. Превише е млад за тука и гласот му е неразвиен. Може баш денес не заслужи ама доби аплауз кога слушнав дека оди. Среќа што заврши емисијата, иначе се гледаше дека ќе се расплаче. Како и да е нека порасне па може и ќе биде нешто од него.
Не сум фан на Алекса, и не знам како на сите им е убав мене не ми е, ама вечерва имаше најдобар настап до сега, дали дека ја сакам песната, ама убаво испеа и ми се допадна настапот. Се си мислам дека се муваат со Емина, така заводливо ја гледа. Сва среќа што не ја покажаа додека пееше, не можам фацата да и ја гледам додека свршува на нејзините.
Најголемо разочарување ми беше Александра, за девојката навивам секоја емисија и стварно мислам дека има моќен вокал. Дури научив да живеам со нејзините гримаси, ама вечерва потфрли. Ми ја упропасти една од омилените песни а навистина очекував да растури. Како и да е, драго ми е што помина.

За судиите што да кажам? Мора малце покритични да бидат, или па не слушам они што слушаат. Веќе аман од савршено, фантастично и све то. Ама срцето ми се намести што испадна некој од кај Емина кучката, што од емисија во емисија се повеќе ме живцира. Какво препотентно створење неверојатно. Ми се полнеше душата кога ја гледав како пизди кога двајца нејзини останаа на крај. И на што личеше она кога им се сврте на публиката што изреагираа на муабетот со апартманот. Па кучко една од тие шоуто постои со кое право им се понашаш. Ме изненади Кристина што гласаше Лукијан да испадне, ама може и со право, како што гледам по коментари секој лајв фалширал. Ја ете не го памтам. Нареден лајв ако не растури сигурно ќе испадне. Ако може заедно со неговата менторка молам.

Мене уште не ми е јасно Лукијан со кој памет ја бееше Recovery од Џејмс Артур! треба да си ненормален да се нафатиш да ја пееш таа песна! А и плус тоа очајно звучеше.
Еве како треба да се изведува таа песна, а вака може само Џејмс Артур и никој друг!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom