Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене Даниел еднсотавно ова си го има сватено како опуштено и забава како што и треба и му е многу лесно а човекот не дека е Македонец има најдобри гласовни можности од сите , денес ме фасцинира, БРАВО.

.
Харис Чато беше подобар во вчерашниот дуел, но од почетокот споредено со другите натпреварувачи, доста послаб од сите. Некако ми е жал што излезе баш вчера но со таков детски глас немаше потреба понатаму да се натпреварува со сите веќе зрели гласови. Лукијан ми е доста драг, но не знам зошто потфрли вчера.
За Алекса се плашев како ќе ја испее песната, но дечкото не ме разочара.

Последно уредено:
дечкото што не знае ни да пее ни да зборува, и у филм дека е рапер или што ти ја знам :D
panco-za-daniel.jpg

Следен за искачање би требало да е Лукијан или Тамара........, ама незнам зошто, се мислам дека Лукијан ќе победи :confused:

дечкото што не знае ни да пее ни да зборува, и у филм дека е рапер или што ти ја знам :D
panco-za-daniel.jpg
:pos::pos: Го утепале.
2E0JPuT.png

Така му е, он нашол да јаде трици кој треба да збори а кој не :facepalm:

Izjavata na Pancho e mnogu glupa, neka si zboruvat cojkot, nema potreba da se menuva poradi toa sto nekomu ne mu se dopagja sto zboruva. Ete takov si e i taka neka ostane. I kako sekojpat super nastap, izgledot super, eptem dobro mu stoj odelo a i so chucks-patikite bas super izgledase.

Od Lukijan usite mi zazujea, stvarno vrska nemase. Sepak odlicno sto ispadna Cato oti sekoja pesna sto ke ja ispeese, ja unistuvase. Kaj mu ja dadoa Duso moja od Kemal, stvarno ja osakati pesnata. :place:

.
Харис Чато беше подобар во вчерашниот дуел, но од почетокот споредено со другите натпреварувачи, доста послаб од сите. Некако ми е жал што излезе баш вчера но со таков детски глас немаше потреба понатаму да се натпреварува со сите веќе зрели гласови. Лукијан ми е доста драг, но не знам зошто потфрли вчера.
За Алекса се плашев како ќе ја испее песната, но дечкото не ме разочара.

Лукијан потфрли вчера заради Емина. Сама си е крива и во нејзе треба да си ја бара кривицата. Човече, како можеше да му ја најде таа песна. Од сите можни песни на планетава и на Оливер, таа му ја даде една од полошите песни на Оливер (иако се ретки таквите) која и во изведба на Оливер е тапа.

Харис е малечок и не му е местото тука, а Лукијан не заслужи да излезе заради тоа што Емина не знае да му избере песна.

Па Емина бира само некои екс ју песни кои очигледно нејзе и се свиѓаат. Не дека не треба да има такви песни на ова шоу, ама нека им даде нешто од англиско говорно подрачје, а не само српско и шпанско. Песната која ја пееше Лукијан не знам од каде ја нашла. Да не беше досадна, можеби немаше да се примети толку фалшот.

Па за мене пеач е оној кој ќе се снајде во сите жанрови. Да, сите имаат омилен и што им лежи, но треба да се снајдеш на сите. И тоа зборам за ЖАНР, а не "погодена" песна. Ако си пеач, не треба воопшто да фалшираш во било кој жанр, како што направи вчера Лукијан. Најслаб настап, а ни другите не му биле како што треба. Ги погодува некако тоновите со мака, тоа се познава па напнатата фаца кога пее нешто високо, што не треба да се случи кај пеач.

Па за мене пеач е оној кој ќе се снајде во сите жанрови. Да, сите имаат омилен и што им лежи, но треба да се снајдеш на сите. И тоа зборам за ЖАНР, а не "погодена" песна. Ако си пеач, не треба воопшто да фалшираш во било кој жанр, како што направи вчера Лукијан. Најслаб настап, а ни другите не му биле како што треба. Ги погодува некако тоновите со мака, тоа се познава па напнатата фаца кога пее нешто високо, што не треба да се случи кај пеач.

Мислам дека не постои пеач што може да испее песна од секој жанр. Како и да е, сепак се ова аматери, кои тек треба да станат професионалци и тоа да го бараш од нив, не е можно од две причини. Првата, зошто сигурен сум дека никој не може да испее повеќе жанрови музика и втора, никој не би сакал очаен перформанс по цена на испаѓање. Друг ќе беше муабетот да се собираа гласови од сите лајва, па да се дојде до победникот. Тука веќе би можело да се компензира, мада и тоа е под знак прашалник.

Па Емина бира само некои екс ју песни кои очигледно нејзе и се свиѓаат. Не дека не треба да има такви песни на ова шоу, ама нека им даде нешто од англиско говорно подрачје, а не само српско и шпанско. Песната која ја пееше Лукијан не знам од каде ја нашла. Да не беше досадна, можеби немаше да се примети толку фалшот.
А бе нека бидат екс-ју, ако им лежат, нека ги пејат, регионално шоу е, навистина не ми пречи тоа.
На пример, песната што Алекса ја пееше е прекрасна песна.
Има прекрасни екс-ју песни, а веќе кога решила да му даде од Оливер песна, можела да му даде една од легендарните неговите песни. Па ако има некој пејач на Балканов кој има безвременски и прекрасни балади кои ги знаат луѓе од 9 до 99, тоа е Оливер. И таа реши да му даде најлоша на свет.
Лукијан се мачеше со песната, бидејќи самата песна беше таква - никаква. Јас немам чуено таа песна Оливер никаде да ја пее, што доволно кажува.

Мислам дека не постои пеач што може да испее песна од секој жанр. Како и да е, сепак се ова аматери, кои тек треба да станат професионалци и тоа да го бараш од нив, не е можно од две причини. Првата, зошто сигурен сум дека никој не може да испее повеќе жанрови музика и втора, никој не би сакал очаен перформанс по цена на испаѓање. Друг ќе беше муабетот да се собираа гласови од сите лајва, па да се дојде до победникот. Тука веќе би можело да се компензира, мада и тоа е под знак прашалник.

Пеач треба да биде способен да ги испее жанровите, нормално ќе има некои што му лежат и некои што може да ги пее, но со мака и безволно. Не се професионалци, но некој од натпреварувачите би можеле да го пеат секој жанр. Плус, ако збориме за Лукијан, му го погодиле жанрот, но не му ја погодиле песната. Па ако неможеш да испееш песна од жанрот кој ти лежи, незнам што да кажам.

Пеач треба да биде способен да ги испее жанровите, нормално ќе има некои што му лежат и некои што може да ги пее, но со мака и безволно. Не се професионалци, но некој од натпреварувачите би можеле да го пеат секој жанр. Плус, ако збориме за Лукијан, му го погодиле жанрот, но не му ја погодиле песната. Па ако неможеш да испееш песна од жанрот кој ти лежи, незнам што да кажам.
Брат, не збориме само за актуелни жанрови како поп и рок, нели? :)
Не зборам конкретно за ниеден од натпреварувачиве, зошто мислам дека сеуште сите се аматери. Препевајуваат песни, веќе хитови нели. имаат цел репертоар да одберат, што им лежи и не е тоа ништо сериозно.
Мислам дека ќе видиме колкави професионалци станале, кога ќе треба да почнат сопствена професионална кариера, градена на сопствен грб, со сопствени песни. Сега, сеуште ми се само таленти :)

Lele Danielche be.....
Vrska si nemase, edna od poubavite pesni ja unisti, bukvalno kako so nos da zede da ja bode. Vrska si nemashe izvedbata iako vokalno bese dobar.
:)

Sent from my LG-E400 using Tapatalk 2

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom