Australlian Open 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Федерер - Мареј ќе биде навистина одлично финале.

Од ден во ден, Федерер е во се подобра форма, а Мареј е упорен и доста концентриран. Јес да ми е антипатичен но станува збор за огромен талент и надеж на британците.

Федерер ми е фаворит, очекувам да победи. :wink:

Ауу овој Цонга делува како со врски да влегол во полуфинале.Набрзина му ги извадија џимиринките...

Толку од Тсонга, јебига ...
Честитки за Федерер игра добро, но мислам дека ке изгуби во финалето од Мареј, дечково и те како ке биде мотивиран за финалето. :)

Многу го мразам Федерер,незнам оти ама ете го мразам,ама едноставно човекот игра феноменално,дрско и не му дозволува на противникот лесни поени.Честитки за Федерер за влезот во финале и со среќа во него.

Јас си мислев дека мечот ке биде доста подолг,али Федерер рутирано си обезбеди финале...:smir:

За во финале,нормално,очекувам Федерер да победи...::D:

Се виде оти уште на почеткот Цонга влезе нервозно,форсираше удари кои воопшто не му одеа,дроп-шот на пример,дефанзивно ориентиран во моментите кога треба да нападне,а на Федерер се му одеше од рака,ретко правеше грешки,сконцентриран поради релативно слабиот противник,така што убедливата победа беше неминовна.
И Федерер кажа после мечот,оти менталниот склоп на противникот одлучил,веројатно да влезеше Цонга во натпреварот многу поконцентриран,немаше таков тек да има дуелот.
Тоа што го прогнозирав се оствари,мислам оти ќе следиме далеку понеизвесен натпревар во недела.Мареј покажа оти нема никаков притисок во натпреварите со големи тенисери,впрочем има и многу позитивен скор со нив,па има предуслови да гледаме многу поквалитетен и порамноправен меч од денешниот.

Незнам дали е лесна Мареј игра добро на турниров ќе биде интересно,кај жените исто така но очекувам победа на Енин.

Честитки за Мареј заслужено ... утре Федерер губи! xP ке видите!

Federer zagubi :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Толку од Тсонга, јебига ...
Честитки за Федерер игра добро, но мислам дека ке изгуби во финалето од Мареј, дечково и те како ке биде мотивиран за финалето. :)

Master Federer !!! Znam deka ke bide Marej motiviran i ke bide super interesen mec, no gledajki so koj igrase Marej a so koj Federer edinstven potezok ispit za Mared t.e tezok protivnik bese Nadal, dodeka Federer morase da igra so Hewitt,Davydenko Tsonga , ali nema veza sekoj slucaj ke bide interesno finale iskreno sakav Nadal bidejki pak ke bese klasika no ajde sega ke go gledame Marej kako se brani cel mec.

Многу го мразам Федерер,незнам оти ама ете го мразам,ама едноставно човекот игра феноменално,дрско и не му дозволува на противникот лесни поени.Честитки за Федерер за влезот во финале и со среќа во него.

Nema zosto da go mrazis Federer nema nitu edna crna damka vo karierata, jasno mi e naj jakite se sekogas najomrazeni :vozbud::vozbud: inace Federer igra fenomelano i ocekuvam pobeda proti Marej

То ѕверу, кога ќе има реприза од Федерер - Цонга на еуроспорт, да не знај некој?

Во колку играт жените? Многу ќе ми направи кеиф ако победи вечер Henin уште од мал сум фан на типката :)

Добар е Мареј, ама сепак мислам дека Федерер ќе го освои гренд слемот. Во женска конкуренција, отсекогаш сум била за Жастин Енин, само што во последно време не е она што беше порано. Ќе биде интересно, Вилијамс е добра конкурентка.

Ништо Цонга... :uvo: Дури просто неверојатно е како еден емотивен и жусти тенисер како он влегува у полуфинален дуел на психички план така лагано, а у таков случај Роџер не простува !!!! Ма, не му бил денот иначе.... :icon_lol:
Тука прекинувам да следам. Кој и да освои од мажите (ми е веќе) сеедно - Фередер(дежа ву) веќе е и досаден, а овај Енглезов, шознам :raz: Важно од понеделник е втор на АТП ранкингот.... биче жустро годинава :vozbud:

Море, утре од жените Анен да тепа само и донекаде се задоволени моите апетити !!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom