Australlian Open 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како што претходно реков Роже почна да меле и машината ќе престане да работи по победата во недела. Секоја чест за неговата стабилност и константност на Гренд Слем турнирите. Тоа е она што му фали на Џоковиќ за да стане број 1.
Инаку како најава на финалето добра беше изјавата на Федерер дека Мареј има притисок да стане првиот Британец кој ќе освои Гренд Слем турнир по пауза од 150 000 години:).

Во женското финале типувам на Серена. Иако би бил среќен да загуби според моментната форма е во предност. Веќе освои една титула во двојки со Венус и сега ќе атакува и на втората.

Во колку играт жените? Многу ќе ми направи кеиф ако победи вечер Henin уште од мал сум фан на типката :)
Во 9.30 сабајле :) ке биде убав дуел морам да станам сабајле,ја сум за Henin:toe:

мене ич не ми се станува, ќе има ваљда реприза :toe:
инаку коефициентите се изедначени=1.80-1.80.

2010+Australian+Open+Day+12+buX_iKaeoWrl.jpg

2010+Australian+Open+Day+12+AUDvY6sHgNGl.jpg

2010+Australian+Open+Day+12+Z2ds8hgX7sUl.jpg

2010+Australian+Open+Day+12+jHJAI5-bDJ_l.jpg

2010+Australian+Open+Day+12+FjYR8oXKMZVl.jpg

Тешко ќе му биде на Мареј да дојде до својата прва грен слем титула.

Нема среќа Henin а и првиот сервис и е тапа!

Катастрофален тенис, абнормално многу грешки на двете страни, не личи на финале.
Чекам мажи финале!

неможам да ја гледам свињава...ако не си го погоди првиот сервис...го губи поенот 100 % неможе да мрдна...да ја нема таа сила во неа..нема да е ни топ 150 а не топ 1....

S.Wiliams е новиот шампион во Австралија.Сосема залужена победа над Хенин со 2:1(6:4,3:6,6:2).Сигурно ќе избија на првата АТП позизција и последниве години оди далеку на Гренд Слемиве.Постигнува успеси кои ја прават една од најдобрите во историјата.

Значи ич неможам да гледам женски тенис. После првиот сет се откажав. Дали многу ги гледам мажите како играат или правам некој споредби, али ептен досадно и на многу ниско ниво играат. Честитки за Серена во секој случај.

На крајот заслужена победа на Серена,во релативно слаб меч,со многу грешки и на двете страни и поединечни блесоци.Пресуди слабата концентрација на Анин во последниот сет,и брејкот на Вилијамс кога сервираше белгијката,која патем речено имаше катастрофален прв сервис.Сепак по долгата пауза која ја имаше,камбекот на тениските терени пред само еден месец,овоа е успех за неа.
Мора да се напомене и тоа,оти дебилната одлука на линискиот судија во првиот сет,односно извикувањето аут,па потоа смена на одлуката ,а со тоа и одземањето на гем на Анин,битно влијаеше на понатамошниот тек на првиот сет,што можеби беше и клучно за таа да го изгуби.

Како и да е честито за Серена, утре сигурно финалето ќе биде поинтересно, Федерер го добива. :)

Хенин немаше никакви шанси...Честитики за Серена.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom