Australian Open 2016 (18.01 - 31.01.2016)

• Креатор на темата Креатор на темата Feisty
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
jas godina dena trubam deka Nadal ima problem so dvizenjeto , posebno negovoto karakteristichno trchanje vo rikverc za da se izvleche na forhend i nemanjeto snaga i kondicija toa da go pravi tri i povekje seta. Drugi komentiraa deka e problem samodoverbata. Sega koga Muratoglu kazal , vo red e ,site se soglasuvame :). I za drugi raboti ke izleze undercover vo pravo , vremeto ke pokaze. Kako be ne mi e jasno eden sportist vo negoviot fizicki prajm da e ruiniran a do pred dve godini trchashe ko lud za site pari . Neobjasnivo , bar za mene , osven ako ne ja upotrebime taa zabeganata teorija koja se povekje dobiva na smisla.Stef , nitu Marej a ushte pomalku Djovak ke imaat vakov pad vo karierata kako Nadal. Sega , dali potsvesno posakuvash da e taka , ama eve Djovak , vo stilot na igrata sporedbeno so Nadal e nebo i zemja , posebno poslednite dve godini. Gleda kolku shto moze da gi skratuva poenite, bar za na beton de , i celo vreme e pozicioniran na sredina . Nit trcha vo rikverc nit kruzi okolu topcheto da se mesti na forhend

За движењето мислев, не пад ко Надал, а и не дај Боже таков да имаат, на ниту еден спортист не посакувам да му се деси тоа. Пројде кроз 1000 повреди, на крај и операција на слепото црево која дефинитивно го докрајчи.

И Новак и Мареј се зависни од движењето, а со тек на време и тоа ќе стане проблем за нив. Не викам дека сезонава, него некогаш, не знам ни јас кога.

Почна говорот на Хјуит со Џим Куриер.

Рафа, Роџер, Енди, Киргјос со видео пораки за Хјуит...[emoji15] [emoji15]

Убаво ќе беше да земе бар еден сет, колку да не ја заврши кариерата со нула, но тоа е тоа. Искрено, ја немав среќата како негов фан да ги следам баш неговите најдобри моменти од кариерата. Периодот кога Лејтон бил прв тенисер во Светот, кога освоил Јуес Опен и Вилмблдон, кога освојувал Дејвис Куп, јас сум немал појма од тенис. Прв меч што го памтам од Лејтон е финалето со Сафин во Австралија. Тој период почнував да гледам тенис, ми беше мака што губи финале на домашен терен, што нема да го освои домашниот Грен-Слем и од тој момент почнав да навивам за него. :D Последните неколку години пак го утепаа повредите, ете зема неколку помали титули, стигна еднаш или два пати до 1/4 финале во Лондон, го победи Федерер во 2 финалиња во Хале и Бризбејн, ако не се лажам....но за жал неможеше да игра на највисоко ниво како пред 10-15 години. :)

Ептен ми е мило што останува во тенисот, ќе биде капитен на Дејвис Куп репрезентацијата на Австралија. Во почетокот на неговата кариера тој самиот имал неверојатни моменти во Дејвис Купот, му значи многу тоа натпреварување и верувам дека одлично ќе си ја врши работата. Има потенцијал во тимот на Австралијанците, стварно се надевам дека ќе ги подсреди малце во главата и дека ќе успеат заедно да ја освојат титулата. Би можел многу да им помогне и на индивидуален план на Кокинакис, Киргиос и посебно Томич.

Му ја посакувам се најдобро, и ветувам дека ќе ги следам натпреварите на репрезентацијата на Австралија. C'MON!

Федерер - Димитров на жешкото, Новак - Сепи во вечерниот термин :tapp::pos:
Ајде барем Киргиос- Бердих е последна, тоа ќе е добро за гледање.

Федерер - Димитров на жешкото, Новак - Сепи во вечерниот термин :tapp::pos:
Ајде барем Киргиос- Бердих е последна, тоа ќе е добро за гледање.
Ѓоковиќ на Маргарет court, битно факинг Белинда Бенчиќ ке игра со Бондаренко на централен и црнава мора вечерен термин да има, стај ја бе во 1 напладне се и ебам.

Добро, барем Хјуит нема да го поти ко Коби Брајант секој меч цела сезона, вака лабаво еднаш и готово. :)

jas godina dena trubam deka Nadal ima problem so dvizenjeto , posebno negovoto karakteristichno trchanje vo rikverc za da se izvleche na forhend i nemanjeto snaga i kondicija toa da go pravi tri i povekje seta. Drugi komentiraa deka e problem samodoverbata. Sega koga Muratoglu kazal , vo red e ,site se soglasuvame :). I za drugi raboti ke izleze undercover vo pravo , vremeto ke pokaze. Kako be ne mi e jasno eden sportist vo negoviot fizicki prajm da e ruiniran a do pred dve godini trchashe ko lud za site pari . Neobjasnivo , bar za mene , osven ako ne ja upotrebime taa zabeganata teorija koja se povekje dobiva na smisla.Stef , nitu Marej a ushte pomalku Djovak ke imaat vakov pad vo karierata kako Nadal. Sega , dali potsvesno posakuvash da e taka , ama eve Djovak , vo stilot na igrata sporedbeno so Nadal e nebo i zemja , posebno poslednite dve godini. Gleda kolku shto moze da gi skratuva poenite, bar za na beton de , i celo vreme e pozicioniran na sredina . Nit trcha vo rikverc nit kruzi okolu topcheto da se mesti na forhend
Надал точно деκа е во најдобρите години за еден споρтист но аκо земеме во пρедвид деκа почна да игρа тенис на доста вρвно ниво уште на 18 години тогаш може да заκлучиме деκа Надал многу побρзо го доживеа пρајмот и веќе е во поодминати години во тенисκа смисла иаκо има 27-8,за ρазлиκа од Ноле и Енди κои постепено низ годините се ρазвиваа а паκ Федеρеρ е посебен случај и неговиот стил на игρа му го овозможува тоа

Се мислам кој е поголем choker во машкиот тенис Андерсон или Гиље Гарсиа Лопез, абеее ејјјј Гиље шупља лејко 5-4 има во гемови и сервира и наравно го изгуби сетот 7-5.

Катарина ја мачи Белинда бајаги, ама ке го скрши отпоров Белинда заигра доста подобро во втор сет...

Се мислам кој е поголем choker во машкиот тенис Андерсон или Гиље Гарсиа Лопез, абеее ејјјј Гиље шупља лејко 5-4 има во гемови и сервира и наравно го изгуби сетот 7-5.

Катарина ја мачи Белинда бајаги, ама ке го скрши отпоров Белинда заигра доста подобро во втор сет...
Не е воопшто чокер Гиље.

Гејм, сет, меч Бенчич :love: Во наредно коло најверојатно со Шарапова, ќе мора многу подобро да изигра од денес за да победи.

Не е воопшто чокер Гиље.
Некако таков впечаток имам, со Андухар од 2-1 на Вимблдон и меч топки мртвиов му ја обрна на 3-2...

На Роланд Гарос од Џонсон загуби 3-2 кој не може да се стави со земја во иста реченица...

Во Индијан Велс со Кокинакис исто вака го изгуби првиот сет...ко денес

Таков дојам ми има оставено...[emoji3]

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom