Australian Open 2015 I 19 Јануари - 1 Февруари I

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои АО 2015?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Sudijava premnogu ja tolerira Sharapova..Po 40 sekundi odzema koga servira.Sudijava e katastrofalen,ne i dade ni opomena a i Bouchard ne se buni.Bouchard mnogu loso udira,nisto ne pravi vaka.

Murray sekako pobeduva,golema razlika pomegu niv.Jak defanziven igrac protiv Kyrgios koj me potseka na Janowicz i samo lupa od kaj stigne.Realno dobar igrac e i poseduva talent,no Murray ke go izmesti so returnite definitivno,100% sum siguren vo toa.Ako ne pocne od pocetok so dobar servis,ke nema ni minimalni sansi.So Seppi se spasi,ova e krajot.

Последно уредено:
Ај нека завршува да глеаме Надал, не можам да ја глеам Бушар уплашена со миљон грешки

Хаххахха жени бе одвај се погледнаа на мрежа :D

Последно уредено:
Кажите ако погреши случајно Шарапова.:noze:Ваков натпревар еднаш на 10 години.[DOUBLEPOST=1422328201][/DOUBLEPOST]63% освени ретрн гејмови имала Бушар до сега,а денес 0%.Премногу лош натпревар,Шарапова премногу добар перформанс.Скоро и без грешки,освен некоја дупла грешка.

Тактички си заврши супер работа со долгите сервиси,се припремаше психички и баш фино сервираше,освои многу лесни поени.Додека ја толерира судијата и не и смета на Бушар што има везе.На неколку пати го пушташе топчето да види што како со Бушар.Браво,браво.:LOL:

Со ваква игра Шарапова и до титула може.Откако се спаси,се препороди Маричето.:love::angel:

Бушар со Халеп како испосрани играа,далеку од очекувањата.Дали и Бердих ќе се упрпа прашањето е сега..:cautious:

Последно уредено:
Treba meltdown od Epski razmeri da se desi pa Nadal ova da go dobie...

Не најискрено, ако по некое осмо светско чудо се деси ова да го добие Надал, Бердих одма може у пензија да иде и да не фати никогаш рекет во рака.

Бердих стварно ја има пуштено раката у пм, го гледам мечов од 6-2 6-0 1-0, оттогаш Надал се држи реално, при моменталниов резултат 5-5 (40 30), има Рафа се уште шанси, ако го добие третиов сет можеби и 50-50 според мене.

Штета, оди Рафа дома. После оние 2 меч топки спасени на 6-5 со одлични сервиси, потоа и се врати од 5-1 во тај брејк до 5-4 и два сервиси... ефтино изгубен поен на втор сервис, мек сервис, повторно следеа меч топки за Бердих. Првата спасена на свој сервис, но онаа при резултат 6-5 за Бердих, сепак имаше храброст да ризикува на втор сервис Чехот и тоа е тоа....
Не е ова вистинскиот Рафа и се плашам дали некогаш повторно ќе заигра како што умееше порано. Не се знае што ќе прави и на Ролан Гарос.... ако не искористи Новак годинава... не знам кога.

Тоа е тоа, заслужена победа за Бердих. Малку фалеше Рафа да го украде третиот сет, е после тоа можеше свашта да се десат.

neodamna Mekinro ili nekoj drug od starite legendi izjavi deka Fed koga igra kako da tancuva a Nadal kako da se bori.Ovaa izjava skoro se kazuva.Nadal so prosecen servis i prosecen bekhend napravi rekordni brojki vo tenisot, potochno zemjaniot tenis.Napravi zatoa shto ima ludacki forhend, top spin i ludacka defanziva koja gi frustrira protivnicite. Toj nacin na igra bara mnogu vamos-tamos , mnogu izvlekuvanje na forhend, mnogu trcanje vo rikverc odnosno motorot da raboti na 5000 obrtaji i jache.Toj rezim na rabota mu go krati vekot na motorot , za zal. Moze da se proba so aditivi vo motorot i dodatoci vo gorivoto ( moe mislenje , ne me tepajte odma) i povremeni remonti no efektite se kratkotrajni i predizvikuvaat drugi defekti na mashinata.
Neodamna kazav deka Nadal teshko da osvoi ushte nekoj slem , mozebi na RG ima nekoja shansa i se povekje samiot Nadal go dokazuva toa . Glavniot problem mu e dvizenjeto vo rikverc , odnosno nemanjeto na istoto pa se pocesto mora da igra behend mesto da se izvlekuva kako porano i protivnicite toa go koristat. Edinstveno care mu e da go podobri drastichno behendot , da ne mu e ahilova peta i da pochne da mava pocesto ramni udari , preteruva so top spinot koj shto vekje ne mu e tabu tema. Novak ne sluchajno se pomalku go koristi defanzivniot stil . Kaj Nadal me odushevuva pristapot kon igrata, na 0-2 vo setovi i na dve brejk topki toj ima pristap kon igrata nebare servira za mec topka. Novak I Fed na negovo mesto ke bea predadeni i ke improviziraa. Ima prostor za Nadalovci da vikaat deka ja tempira formata za RG , deka ima problem so pankreas , prostata , hemoroidi ili koj bilo drug del od teloto ama vistinata e pogore , da ne se zalazuvame. Daleku od toa deka nema da lapa ushte mastersi vo karierata , deka ke nema golemi dueli i pobedi nad Novak , Fed ili dr. ama ke e se poteshko i poretko. Stravot , psiholoshkiot pritisok ,uplavot shto go imaa poslabo rangiranite teniseri koga izleguvaa na megdan so nego go nema vekje , igraat porelaksirano i so poopushteni race i ne se odnapred predadeni.Tolku za Nadal . Stef , abe jas stvarno ocekuvav pobeda na Nadal , ama Berdych odigra epten ludacki , toa mu beshe najdobriot mech vo karierata,tvrdam. Andy ke go skroti lesno , Berdych maksimum eden set da dobie.

Не глеав ич, капнат бев не можев да станам сеа ќе барам хајлајтс, првите два сета ваљда биле млатење па после Надал се подразбудил али касно... Како и да е, како и последните години, најверојатно Надал ќе ја истемпира формата за Ролан Гарос, каде ќе игра минимум финале.

Не дека нема да игра финале на РГ, ама да не си ги барам постовите мои од пред година дена, каде што тврдев дека Надал, посебно на Грен Слем, ако не е РГ, скоро и да нема шанси да го освои (освен ептен ако му се отвори патот, нормално). Не овој, "тој" Рафа, како да ја загуби експлозивноста, самодовербата....се плашам дека никогаш нема да се врати на голема врата (се слагам со андер дека мастерси ќе зема).

Инаку Енди, доста стабилно без многу осцилации, и како што очекував убедливо го победи Ник. Е сега против Бердих нема да е така лесно, мада мислам дека ќе игра финале. Е таму со Новак малку потешко. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom