Australian Open 2015 I 19 Јануари - 1 Февруари I

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои АО 2015?

• Вкупно гласачи
    27
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Само јас мислам дека Мареј ќе го изеде од Киргиос или имам истомисленици? Ептен сакам дечково да го видам во финале ама штета ќе игра со Надал претходно :icon_mrgr: ;)

Само јас мислам дека Мареј ќе го изеде од Киргиос или имам истомисленици? Ептен сакам дечково да го видам во финале ама штета ќе игра со Надал претходно :icon_mrgr: ;)
Да го изеде не ми се верува, а дека ке биде тешка за Мареј ке биде. Дечково е страшен талент, знае да се мотивира против топ10 играчите, башка домашен терен и дејвис куп навивање. Очекувам 4 сетови сета во најмала рака :D

А иначе противниците на Вавринка во Ченаи беа светска класа, едни од најдобрите, па затоа таа титула треба многу да му се вреднува, заработена е со невидена борба против најдобрите тенисери како Алијаз Бедене.

Стан е лош во Мелбурн сезонава, лош за негови стандарди зборам. Многу осцилира, јаде брејкови кога не треба, односно кога треба рутински да го приведе сетот или мечот до крај, прави многу неизнудени. А противниците му беа кој од кој поутепан до сеа, освен ете Гарсија кој е доста паметен тенисер али кој нема никакво оружје за Вавринка, нормално кога овој е во својот моуд и кога погодува.

Novak denes epten na shkrgi , epten mlitav . Imashe sto priliki da napadne poagresivno ama udarite mu bea epten mlitavi . Dali e taktika , dali ne mu beshe denot , ne me bendisa. Ferer -Kei , shto da kazam , ovoj Ferer pa skoro 15 godini e profi , pa tolku be da ne proba malku da go poajacha servisot , so taa base line igra do nedogled prefrlanje topche ne znam kako ochekuva da zeme grand slam . Kei mizejki ke go dobiva vo sekoe vreme . E sega Kei nekoj epten go velicha , a ne e toj level seushte . Novak podobro da igra so nego otkolku so Stan, ke go smete vo tri seta. Stan e poteshkata varijanta. Vecherva epten bi bil iznenaden Berdych da go pobedi Rafa , stilot na igra na Berdych na Hijavata mu lezi I mislam deka Nadal e siguren polufinalist. Marej -Kirgios 3-0 , najmnogu 3-1 . Od dosega videnoto , po moe Marej e najspremen, skoro sum ubeden deka ke e edniot finalist. Igra kolku shto e potrebno , i nekako najkonstanten mi e vo ovie 4 kola . Kako i da e , moshne vozbudlivo ke e , ke ima golema borba vo narednite denovi. Jas seushte chekam da go vidam vistinskiot Novak , dali taktizira , dali ne e vo top forma ne znam , ama do sega osven servisot se drugo mu e polovichno , nedokazano. Ako ne podigne level , brzina , teshko da go osvoi AO. Deneshniot mech mu beshe dobra priprema za Raonich , skoro identichen igrach kako luksemburzanecot, ne bi trebalo da ima problemi so Milosh ama za ponatamu treba da vnese duplo povekje agresivnost, bashka i samiot reche deka podlogata bila pobrza od lani

Mислам дека Вавринка нема што да бара против Нишикори, Јапанецот е моментално како ПРОМУЌКАНА лименка кока кола...

Mислам дека Вавринка нема што да бара против Нишикори, Јапанецот е моментално како ПРОМУЌКАНА лименка кока кола...
Nishikori izgubi dva seta dosega od malce pojaki udarachi a so almagro ja gledav i prvite dva seta moshne lesno mozeshe i da gi izgubi da ne praveshe Almagro detski greshki. Stan ke e toj shto ke ja diktira igrata , ima silen servis , forhendot go mava so seta sila , ne kalkulira i napagja odma , odnosno Stan e se toa shto ne e Ferer , totalna sprotivnost . Jas kako fan na Novak go posakuvam Kei vo polufinaleto ama teshko ,edinstveno da ne mu e denot na Stan .

Marej ke go smete Kyrgios,epten spremen dosol na AO,a Wawrinka ako e vo mood Kei so negoviot servis ke jade brejkovi ko alva pa skoro vo sekoj gejm im davase BP na Almagro, Ferer i Dodig,samo sto Stan ke znae da go kazni toa ako odigra kako sto nekoj rece pogore na 80% od svoite moznosti

A бе Вавринка какви глупости правеше сабајлево, ги усра скоро сите битни поени, а сите противници досега му беа смешни.
Нишикори од друга страна, доста стабилно го изигра мечот, 6 брејк шанси му даде на Ферер, али само 1 не успеа да ја одбрани. Мислам дека Вавринка нема константност во игра.

Али ајде, ке видиме. Kладилнициве исто му даваат блага предност на Нишикори...

дајте предлози што да се игра вечер, освен Мареј ништо друго некако не ме влече, Шарапова треба да добие ама знае често да ги комплицира работите а Бушард игра доста офанзивно и ако и крене може да биде опасно, Макарова-Халеп, би требало Халеп да победи ама некако мал е коеф 1.30, овие двојките па се прави нагазни мини, досега многу фаворити паднаа меѓу кои и браќата Брајан синоќа

Novak denes epten na shkrgi , epten mlitav . Imashe sto priliki da napadne poagresivno ama udarite mu bea epten mlitavi . Dali e taktika , dali ne mu beshe denot , ne me bendisa. Ferer -Kei , shto da kazam , ovoj Ferer pa skoro 15 godini e profi , pa tolku be da ne proba malku da go poajacha servisot , so taa base line igra do nedogled prefrlanje topche ne znam kako ochekuva da zeme grand slam . Kei mizejki ke go dobiva vo sekoe vreme . E sega Kei nekoj epten go velicha , a ne e toj level seushte . Novak podobro da igra so nego otkolku so Stan, ke go smete vo tri seta. Stan e poteshkata varijanta. Vecherva epten bi bil iznenaden Berdych da go pobedi Rafa , stilot na igra na Berdych na Hijavata mu lezi I mislam deka Nadal e siguren polufinalist. Marej -Kirgios 3-0 , najmnogu 3-1 . Od dosega videnoto , po moe Marej e najspremen, skoro sum ubeden deka ke e edniot finalist. Igra kolku shto e potrebno , i nekako najkonstanten mi e vo ovie 4 kola . Kako i da e , moshne vozbudlivo ke e , ke ima golema borba vo narednite denovi. Jas seushte chekam da go vidam vistinskiot Novak , dali taktizira , dali ne e vo top forma ne znam , ama do sega osven servisot se drugo mu e polovichno , nedokazano. Ako ne podigne level , brzina , teshko da go osvoi AO. Deneshniot mech mu beshe dobra priprema za Raonich , skoro identichen igrach kako luksemburzanecot, ne bi trebalo da ima problemi so Milosh ama za ponatamu treba da vnese duplo povekje agresivnost, bashka i samiot reche deka podlogata bila pobrza od lani
Немаше прав противник до сега. Како да игра човекот кога Андреј Кузњецов тек во третиот сет успеа да го погоди теренот во едно рели? Добар е Новак според мене, и тоа доста добар, али стварно немаше прав противник до сега. Со Милер може беше ко млитав малце, али Милер е играч кој не ти дава ритам затоа што игра сервис волеј игра и брзо ги завршува поените.

А иначе за Вавринка и Кеи, точно е дека ударачите помалце му лежат на Кеи, али Вавринка е полесно да го скроти отколку рецимо играчи ко Иснер, Џонсон, Додиг, кои се ултра агресивни и буквално со секој нивни удар идат на винер. Убаво вика Видоок, Вавринка еден тон глупости направи до сега на турниров, против Копил требаше да изгуби сет, а имаше среќа што се усра Румунот, вчера да не зборам, место 3-0 да тепа он од 4-2 го губи сетот со 4-6, па во следниот сет да има ептен среќа во тај брејкот и да успее некако да го извлече сетот. Илхан не го коментирам, тоа не е тенисер за мене, класична педала, инаку го следам на Челенџерите доста... Е само со Ниеминен не го гледав, и ваљда тоа му бил најдобриот меч од претходните 4. :D

Ќе видиме, далеку од тоа дека Кеи 1000000% ќе тепа и дека е некој голем фаворит, ипак 1/4 финале е ова и не за џабе двајцата се дојдени тука, али ете по некое мое скромно мислење Јапончето ќе иде даље.

Ме изненади за Надал, повеќето луѓе вака што ги знам типуваат на Бердих, а и општо по странските форуми типуваат на него, а ти на Надал. :D Надал и кога бил во најјака форма имаш против него типувано, а не пак сеа. Има нешто чудно. :duel:[DOUBLEPOST=1422316041][/DOUBLEPOST]
дајте предлози што да се игра вечер, освен Мареј ништо друго некако не ме влече, Шарапова треба да добие ама знае често да ги комплицира работите а Бушард игра доста офанзивно и ако и крене може да биде опасно, Макарова-Халеп, би требало Халеп да победи ама некако мал е коеф 1.30, овие двојките па се прави нагазни мини, досега многу фаворити паднаа меѓу кои и браќата Брајан синоќа
Мислам дека Чанг и Женг ќе добијат од женскиот дубл, добар коефициент имаат, можеш да ги пробаш.

Aко добро слушнав Макарова ова за Макарова е 5та победа со 2-0 и во десет сета изгубила само 27 гема. Има сет количник 60-27. :eek:

Ај да видиме Бушар сеа дали може против Шарапова.

Само еден меч од 48 (со овој денешниот) има загубено каде го добила првиот сет.

еве зошто Халеп никогаш нема да биде во иста група со шампиони како Шарапова и Серена, не е проблем во тоа што загуби, не е проблем во тоа што вториот сет го загуби со 0, проблем е во тоа што едноставно самата не веруваше во победа овде, се предаде уште на почетокот на вториот сет, одеше само од една страна на друга со наведната глава како да е крај на светот, тоа нема да го видиш кај Вилијамс а посебно не кај Шарапова, колку пати само досега Шарапова се враќала од безизлесни ситуации, ама никогаш нема да ја видиш да се предаде, секогаш ке проба да се мотивира, да се врати во мечот, едноставно има победнички, шампионски менталитет, за Халеп имав доста високо мислење ама со ова денес покажа дек без разлика на се тешко дека ќе стигне до Гред Слем титула во скоро време

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom