Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ништо, Белиндево како што тргна и таа потоп ќе јади од Ли. :cenzura:

Не знам што ве чуди, ко да игра против Шарапова, па чуден е резултатот.

Ли е баш добро спремена за овој АО. Очекувам да оди далеку.

Aко не се лажам со Серена и иди полуфинале да се падни. До таму Кербер, Лисицки, Макарова како појаки противнички и доаѓаат.

Aко не се лажам со Серена и иди полуфинале да се падни. До таму Кербер, Лисицки, Макарова како појаки противнички и доаѓаат.

Све ќе ги потепа. Со Серена ќе биде гадно, ама има Ли шанси на овој бетон против Серена, особено ако игра вака.
Фотос, нема везе што игра против многу неискусни тенисерки од неа, јас ја гледам по начинот на игра, не греши, доста е сигурна од основната линија, нешто што не беше случај претходните сезони. Играта на Ли се базираше на 40 винери и исто толку неизнудени...

Како да не те чуди резултатот,кога Бенчиќ стварно добро игра,не дека се предаде или греши нешто многу..

Пак ќе повторам,нема тенисерка што греши повеќе од Бартел.Си има талент,ама нејзе не и се живи или не и се игра како што гледам.

Штом не го среди лицето,првото точно ќе да е.:unsure:

Пак ќе повторам,нема тенисерка што греши повеќе од Бартел.Си има талент,ама нејзе не и се живи или не и се игра како што гледам.

Штом не го среди лицето,првото точно ќе да е.:unsure:

LaChupacabra, мислам беше .. најинтересен ми беше кога ќе ја нарекуваше Freddy Krueger. :pos:

Еве линкови од мечевите.

tennis3.gif
Australian Open - Rod Laver Arena
tennis3.gif
Australian Open - Hisense Arena
tennis3.gif
Australian Open - Margaret Court Arena
tennis3.gif
Australian Open - Show Court 2
tennis3.gif
Australian Open - Show Court 3
tennis3.gif
Australian Open - Court 6
tennis3.gif
Australian Open - Court 8

Ништо Давиденко имаше шанса да го освои првиот сет против Жаске ама не издржа.

denes Nadal bash pozitivno me iznenadi ,za razlika od Doha , forhendot imashe i sila i dlabochina , isto taka i servisot mu bese ok , za eden set kolku shto mozev da vidam de. E ama seushte mu stoi stariot i najgolem problem , na posilni udari na behend stranata epten e ranliv , so toj slajsot epten se otvara , da e na zemja e ok , ama na ovaa podloga teshko , toa e pola izguben poen . So Monfils ne veruvam deka ke kiksne , mozebi eden set , ama so Delpo ili Marej ( auu , denes beshe mashina , dali protivnikot beshe slab , ama beshe istiot od lani) ne sum bash ubeden , posebno so Delpo , mislam deka Delpo e favorit .
Strit , Istomin -Tursunov nema shansi da e dosaden mech , ke frchat vineri non-stop , greshka si.Pishav i porano , Istomin e igrach za top 10 , samo lejkata mu e prazna
Novak ke ima denes problemi , na vakvi temeraturi i golema vlaznost astmatichar ne funkcionira kako shto treba , go ebe dishenjeto , ke se vleche po base line. Sreka ovoj Mayer e prosek inaku ke imashe oro.

Ама ја измалесира Лисицки.. :icon_mrgr: И ја со лајкчето.

Браво за Бенчиќ,супер отпор.Ли вториот сет го играше сосема нормално,тоа во првиот сет беше нешто ненормално.

Да се пензионира Вилиамс,и после стапува на сцена Бенчиќ дефинитивно.:P

Rolex signed Bencic two weeks ago, one of 11 sponsors. Which other player had 11 sponsors aged 16?

Џумхур од нигде никаде 3 коло фана. Браво за момакот ако продожи вака полу финале не му бега :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom