Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
У три добиени сета? :pos: Немој жити мене, после првиот сет ќе се распадне Гаел. Само прашање е дали ќе стигне до Рафа. :D

Заебанција настрана, одамна не сум го видел Монфилс да изгледа толку здраво и средено. Може да му направи проблеми на Надал.

И јас мислам дека со Монфилс ќе се играат 5 сета.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 20:45 ---
Многу позитивно ме изненади Енди денеска. Тој ако земе замав може да биде многу заебан.

Заебанција настрана, одамна не сум го видел Монфилс да изгледа толку здраво и средено. Може да му направи проблеми на Надал.

За мене тоа е невозможно. Да не испадне дека го величам Надал или нешто слично, али на Грен Слем многу тешко Рафа да загуби од Монфилс. Едноставно колку и да игра лошо Рафа 100 пати е поспремен од него и ќе го тепа на снага. Инаку за Монфилс да, игра многу од порано, а тоа можеше да се увиди уште на Ролан Гарос прошлата година.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 20:51 ---
И јас мислам дека со Монфилс ќе се играат 5 сета.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 20:45 ---
Многу позитивно ме изненади Енди денеска. Тој ако земе замав може да биде многу заебан.

Мареј се враќа после 4 месечна пауза од тенисот. Јас мислам дека е невозможно да ги победи Рафа и Ноле во три дена.

За мене тоа е невозможно. Да не испадне дека го величам Надал или нешто слично, али на Грен Слем многу тешко Рафа да загуби од Монфилс. Едноставно колку и да игра лошо Рафа 100 пати е поспремен од него и ќе го тепа на снага. Инаку за Монфилс да, игра многу од порано, а тоа можеше да се увиди уште на Ролан Гарос прошлата година.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 20:51 ---

Мареј се враќа после 4 месечна пауза од тенисот. Јас мислам дека е невозможно да ги победи Рафа и Ноле во три дена.

Nema igra Monfils protiv Rafa, simple as that- A vo tri dobiena seta naucna fantastika.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 20:55 ---
Фала. :)
Мислев да не се повредил во текот на мечот или да не предал ради истоштеност. Ајде во следното коло ќе видиме Рафа во каква форма е, иако и таму постои можност за предавање затоа што Кокинакис едвај се движеше денес во четвртиот сет поради грчеви во нозете. Инаку според хајлајтсот и коментарите што ги читав Кокинакис изиграл одличен меч, има доста надеж во ова дете. Го имам гледано на неколку Челенџери, баш школуван тенисер и не е од оние типични дрвосечачи.

Инаку видовте Симон бе? :pos:Демек повреден бил ау, он во 5-от сет 16-14 изигра со Брандс. :pos:
Чилиќ се врати од 0-2 во сетови и оди на мегдан против Симон, иако не верувам дека ќе има дуел меѓу нив двајца затоа што Симон ќе предаде.

Вечер Ноле игра во дневниот термин, на 40+ степени, можно е да зариба во еден од сетовите затоа што си има он проблеми со жештината.

Tipov saka da igra dolgi mechevi za da barem nekoj go zbori ama ni toa ne mu uspeva, ne znam ni francuzive dali seriozno go svakaat simon.

Федекс изјави дека не му е проблем жештината , дека тоа е mental issue:D

Многу тешка група на страната на Надал.
Другата половина е тренинг група, среќата му поклони финале на Џокович

Федекс изјави дека не му е проблем жештината , дека тоа е mental issue:D

Па до негде е така, ама има многу што не може да играат на 40+ степени. Пример има асматичари, алергични на јако сонце итн итн...

Тука Рафа има предност пред сите. Тој баш сака да игра на што потопло време. За него +40 е како +20 за другиве тенисери.

Досадни овие муабетите со жештината. Заработуваат милиони и не сакаат да играат на горештина. Да ги видам да го градат Скопје 2014 на плус 40 за 150 евра плата.

Манарино гејчето мислам дека може да му пружи отпор на Ферер.Има добар слајс сервис,иако нормално Ферер е ретрн машина.

Бартел-Кумкум..Ќе има винери/нефорсирани грешки колку ти душа сака.Штом падна Квитова,реално е и оваа грознава да се спакува.

Бердих предосеќам дека ќе го искине на Шипер,ама пусти страв од мечот Цонга-Воландри не ми дава да играм на голем хендикеп.:oops:

Турсунов-Истомин мислам дека нема подосаден меч..

Ајде пак да ја видиме Бенчиќ.Коњух се испостра,не дека не можеше поголем отпор да понуди.Коњух некако подефанзивно ми делуваше,кај Бенчиќ тоа не постои.
Нема да се упрпа гарантирам.:cool:

Одлична шанса за Плискова,да направи и таа некој добар резултат.

Цветчето :icon_mrgr: игра добро,нема да биде чудо ако ја победи Стосур.

Флипкенс мора да ја порази Делаква,не можам да ја поднесам.Со слајсови ќе ја кине.

Иначе Симончо е ѕвер. Може игра тапа тенис, ама кога игра испод 6 саати не му е мечот. Првите 2-3 сета комотно можеш да ги преспиеш , а после тоа следи јакото. Не се дава момакот, со срце игра до крај. Не знам во каква состојба е после тоа синоќа, ама ај ваљда ке се оправи до утре и ке го помачи Чилич.

Машала Ли погоди се.

Бартел еден тон грешки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom