Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џумхур од нигде никаде 3 коло фана. Браво за момакот ако продожи вака полу финале не му бега :D

Му предаде Додиг иначе ќе фатеше патот накај Сараево. :)
Следно коло со Бердих, метење теренот во 3 сета. :)

Колку незаинтересирано делува Јанович, то чудо нешто. :facepalm:

Еден поен ќе изигра феноменално, после тоа наредните два прави аматерски грешки како да му е сеедно дали ќе го добие поенот или не. Ако не промени нешто - ќе ги пакува куферите и тој.

Колку незаинтересирано делува Јанович, то чудо нешто. :facepalm:

Еден поен ќе изигра феноменално, после тоа наредните два прави аматерски грешки како да му е сеедно дали ќе го добие поенот или не. Ако не промени нешто - ќе ги пакува куферите и тој.

Има мамурлак 100%

Jуре у некои поени не може теренот да го погоди... воопшто.
Среќа па и овој Андухар сега за сега, не игра нешто поприбрано, иначе Јуре 2-0 down во сетови ке беше.

come on !
1545727_534999176597250_1813640708_n.jpg

Денес релативно мирен тениски ден, без некои преголеми изненадувања. Кај мажите како мини изненадувања може да се сметаат поразите на Гулбис и Јужњи иако за мене поразот на Јужњи не е изненадување. Кај жените изненадување е поразот на Лисицки, али познавајќи ја каква психа има воопшто не ме чуди ова.

Бушар гази сега за сега, 5-1 води во првиот сет, пу пу да не ја урочам идната моја жена. Чекам да почне дуелот Вавринка-Фаља, ми се гледа Вавринка како игра.

Eugenie se vrati od 1-4* i na 5-4 ne iskoristi 3 mp, sega mi stojt deka ke pobedit Razano na iskustvo :tapp:

Бехендот на Вавринка:love: а сега имаше интервју На Виландер со јанович па го праша дали се гледа себеси како број 1, и лежерно си кажа човекот дека тоа не му е во план. Како да бил две години број 1 па не му е во план, ако тоа не ти е во план во твоја кариера, што ти е во план? Или како и секој источно европеец и фолирант да собереш некоја паричка па друго што ми е гајле. Не можам да го поднесам.

Бирај меѓу следниве мечеви: Квери-Гулбис, Андухар-Јанович, Шарди-Долгополов или Турсунов-Истомин. :)

go gledav prvo davidenko so gaske, janovic set i pol i se prefrliv na dolgodpolov so chardy super mec ama na plus 43 se umirase :))
Se prefrliv na margaret court arena pod senka i gi gledav gulbis so amerot, i na kraj wawrinka so kolumbija.
Super soveti za mecevi, super atmosfera, prejako iskustvo
...ama vremeto neopislivo :P

Ќе навивале и за Додиг да не заиграше за Хрватска.Па и за Чилиќ и Љубичиќ.Тоа е,неписмена федерација па сите им избегаа.

Инаку јас се чудам како и стигна до трето коло Јановиц.Тој има повреда на некој прст од стапалото.Следен му е Мајер,тука ќе ги собира парталите.

Инаку нормално дека не е више мотивиран толку колку што беше,Домачовска си ја фати и си ужива сега.:cool:

Па против Томпсон после вториот сет тражеше медикал тајмаут...стапалато му го подесуваше докторот,игра со големи болки...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom