Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мене Јанович ми е моментално најантипатичниот тенисер. Не можам да го гледам.

Ау вчера се молев метeор да го мавни. Како незаинтересирано играше тоа чудo. Повреден бил како не...
Туку Кнап што тенисерка е си ја гледал? Може да и прави проблеми на Шарапова или ќе тепа Маша лесно?

Ау вчера се молев метeор да го мавни. Како незаинтересирано играше тоа чудo. Повреден бил како не...
Туку Кнап што тенисерка е си ја гледал? Може да и прави проблеми на Шарапова или ќе тепа Маша лесно?

Кнап е многу солидна тенисерка, но нема никаква шанса против Шарапова. Игра многу равно, механички. Такви тенисерки не можат да и направат никакви проблеми на Марија.

Тепа Марија 2-0, убаво рече Ставре дека ваквите и лежат на Марија. Туку вчера испаднаа и Кејс и Гергес и Флипкенс :facepalm: Најкриво ми е за Гергес, таман мислев се враќа во одлична форма она одма флопна после еден добар меч... Вечер нема некоја предобра понуда али секако има интересни мечеви, ме занима што ќе направи Кокинакис против Рафа, не е воопшто наивен младичов. Мислам секако ќе изгуби али ме занима отпорот што ќе го пружи и начинот на кој ќе изигра против Рафа, дали ќе ги соблече гаќите уште од соблекувална или ќе биде дрзок.

И се молам Киргиос да го тепа ментишот Паире, греота е еден млад и надежен тенисер ко Киргиос да не отиде понатаму на сметка на кретенот Паире.

Ваа Лепченко мора да се дрогира не е можно како мава топчево не се гледа :D

Ваа Лепченко мора да се дрогира не е можно како мава топчево не се гледа :D

Цел ден му се гледав на тој пар. дале 1.10 на Халеп како да е Серена Вилиајамс, ама не собрав храброст да изиграм контра. Лепченко е одлична тенисерка, сервисот и е врвен, плус левак.

Како игра досега, секоја чест. 2 - 3 грешки дали имаше цел сет, одличен прв сервис и висок процент има на поени освоени на прв сервис.

Ако продолжи вака, маки ќе си има Халеп.

tennis3.gif
Australian Open - Rod Laver Arena
tennis3.gif
Australian Open - Hisense Arena
tennis3.gif
Australian Open - Margaret Court Arena
tennis3.gif
Australian Open - Show Court 2
tennis3.gif
Australian Open - Show Court 3
tennis3.gif
Australian Open - Court 6
tennis3.gif
Australian Open - Court 8

Леле Зарина Дијас каков ќотек и тргна на Еракович...

:)

Штета што не е тој терен покриен со камери, баш сакав да видам што тенисерка е таа Дијас. Во квалификациите изигра одлично, а еве и тука продолжува.

Штета што не е тој терен покриен со камери, баш сакав да видам што тенисерка е таа Дијас. Во квалификациите изигра одлично, а еве и тука продолжува.

Јас еднаш ја имам гледано, против Јанкович, мислам дека беше во Москва, и ако добро се сеќавам, ја доби Јанкович. Мало, црно, многу подвижно, потсеќа во стилот на игра на Јапонките, на Нара или Морита.

Јас еднаш ја имам гледано, против Јанкович, мислам дека беше во Москва, и ако добро се сеќавам, ја доби Јанкович. Мало, црно, многу подвижно, потсеќа во стилот на игра на Јапонките, на Нара или Морита.

А уште и ако играта и се базира на малку неизнудени грешки, што претпоставувам дека е случај, ондак е како нарачана за некои дрвосечачки налик Кејс, Гергес... :D Нишикори глава му дупна на Лајовиќ, се надевам нема да го урочам. :D

А уште и ако играта и се базира на малку неизнудени грешки, што претпоставувам дека е случај, ондак е како нарачана за некои дрвосечачки налик Кејс, Гергес... :D Нишикори глава му дупна на Лајовиќ, се надевам нема да го урочам. :D

Не можеш дури ни ти да го урочиш Нишикори против Лајович. Само инвазија на марсовци може да го спречи Нишкори да го добие овој меч...

:icon_lol:

Туку речи кој да излезе по студот и да вози до бензиска по чипси и сникерс...

Ќе испоцркаат сите на горештиниве :eek:
Лепченко е готова , изгледа ќе предаде.

Замина Халеп на 5-0 и Лепченко почнаа со мразови да ја ладат. :pos:

Не можеш дури ни ти да го урочиш Нишикори против Лајович. Само инвазија на марсовци може да го спречи Нишкори да го добие овој меч...

:icon_lol:

Туку речи кој да излезе по студот и да вози до бензиска по чипси и сникерс...

Сигурен си?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom