Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Вавринкааааа :vozbud: Браво бравоооо

Денеска ни прикажа одличен тенис, целосно ја контролираше играта , лево-десно , ладнокрвно ... силни удари.

Сервисот го служеше одлично , освен во моменти кога правеше дупли грешки.

Ми падна жал за изгубениот 4 сет, и покрај тоа што водеше со 40-0 ... но и џоковиќ имаше среќа во овој сет , особено со вратениот силен сервис кој падна на линија на самиот агол, Вавринка мислеше дека ќе излезе надвор.

Најзаслужно ќе беше да победи 3-1 ... но вака испадна послатко.

Ве молам речете што сакате , дека тениската мафија е виновна , дождот од 3 минути .... но сепак Вавринка победи со сопствена добра игра.

=

Честитки и за младата Бушар , која на свои 19 години стигна во полуфинале, не видов како победи пошто не издржав, но ете ми се исполнија и двете желби, ја имам фатено златната риба :) Уште една желба имам , кажете кој сакате да победи :р

Дали само мене ми е страв? :confused: Тоа што Ноле изгубил (и покрај тоа што ги зголемува шансите на Надал) мене ништо не ми значи. Додека не го видам како го гризе пехарот ќе си седам во ќош и ќе си ќутам. :noze:

Па и најдобро е така, лошо е кога се радуваш на туѓ неуспех. :) (ова општо зборам, не за тебе конкретно)
Мене лично многу повеќе ме импресионираше победата на Вавринка отколку поразот на Ноле. Стан покажа дека може да ги победи најдобрите играчи и дека има ментална снага да го стори тоа. Јас 100% бев убеден дека ќе изгуби кога поведе со 2-1 во сетови али убав демант ми даде дечкото.

Федекс го неам гледано како го игра турниров, до душа грешка сум, само со Цонга го глеав и таму изгази против за него увек незгодниот нигер, нејсе, во ситуација Ноле кога го нема, за Федекс ќе навивам до крај.
У секој случај очекувам епик негов дуел и со Мареј и со Надал и супер тенис за око, кога веќе Новак тоа не го изнуди оваа година на АО.

Па и најдобро е така, лошо е кога се радуваш на туѓ неуспех. :) (ова општо зборам, не за тебе конкретно)
Мене лично многу повеќе ме импресионираше победата на Вавринка отколку поразот на Ноле. Стан покажа дека може да ги победи најдобрите играчи и дека има ментална снага да го стори тоа. Јас 100% бев убеден дека ќе изгуби кога поведе со 2-1 во сетови али убав демант ми даде дечкото.
Никогаш не сум се радувала на туѓ пораз, затоа што како љубител на спорт и еве на Надал конкретно, знам колку болело и колку сум се нервирала кога ќе изгуби, така што никогаш не ми било било затоа што некој изгубил, туку сум се радувала на победите на тие за кои навивам и никогаш не ми била јасна опсесивната радост кога ќе изгуби Надал, Ноле, Федерер и кој и да било друг. Ниту е спортски, ниту е човечно. Смешно ми е едноставно. Ај разбирам деца од 10-15 години, магариња од 25-30 години кога ќе ги видам така... страшно. :facepalm:

За Вавринка искрено сум збунета.:pos: Не очекував дека ќе успее да го изведе ова, ама ете “чуда“ се случуваат. Чуда намерно се ставени во наводници, бидејќи Вавринка е добар тенисер, но мислев дека на психички план многу варира и дека заради тоа нема да успее да го победи Ноле, но од друга страна и Ноле е познат по чести психички падови (и тука Вавринка тоа го искористи(л) очигледно). Прав Балканец е во таа смисла. Туку речи “од готово, вересија“ многу често знае да направи.

Новаковци каде сте бре, прокоментирајте нешто за мечот. Епски беше мајку му стара, језда изгуби Ноле али јебеш га, дешава се. Само Син искоментира...

Море Дарданија оргазми доживува со поразите на Ноле и Ана .

Вавринка ако не влезе у финале ќе го ебам во газот. Неможам тој Бердихот да го поднесам.

Од другата страна сум за Григорчо. :D Супер игра турниров и мислам редно е да ги потврди очекувањата. :P

R6qrD.gif

Добар Ноле, ногу добар. Ипак Стен Д Мен ! :vozbud:

Еве ајде онда да искоментираме нешто.
Очаен 2. и 3. сет, непрепознатлив Новак. Во последните два сета стварно гледавме одличен тенис. Ама прилично беше подобар нивниот дуел лани.
Некои неискористени шанси во 5.сет, освен тоа прилично изедначено беше тогаш, ама браво и за Стен. А последните 2 поена без коментар.. Искрено овој пораз е многу незгоден, имаш 3 титули по ред овде и губиш уште во четртфинале - ќе изгуби многу поени и уште подалеку е од број 1 на АТП ранкинг.

Ми испаднаа моиве некако и кај мажи и кај жени. Сега еве нека тепаат Ли и Федерер/Григорчо. Се надевам дека добро ќе го испотат Надал.

Крајно оф-топик ама од цел под-форум темава е нај активна па се надевам дека ќе ми одговори некој. Што кур од спорт е она што го даваа прееска на Еуроспот со фрлање на топчиња ? Карлинг на суво ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom