Australian Open 2014

Победник на Australian Open 2014?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 24 48,0%
  • Рафаел Надал

Гласови: 16 32,0%
  • Енди Мареј

Гласови: 4 8,0%
  • Роџер Федерер

Гласови: 4 8,0%
  • Х.М Дел Потро

Гласови: 1 2,0%
  • Станислав Вавринка

Гласови: 0 0,0%
  • Давид Ферер

• Жо Вилфред Цонга

Гласови: 1 2,0%
  • Томаш Бердих

• Вкупно гласачи
    50
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Крајно оф-топик ама од цел под-форум темава е нај активна па се надевам дека ќе ми одговори некој. Што кур од спорт е она што го даваа прееска на Еуроспот со фрлање на топчиња ? Карлинг на суво ?

Ете сам си одговори да тоа е :) таа е поентата шо е можно поблиску до жолтото топче :)

Шо да коментираме, кажано е се, уште од поразот со Мареј на 2012 УС Опен, па Надал Ролан Гарос и УС Опен, па пак Мареј Вимблдон, еве стигна и Вавринка да го добие во епски меч. Секој тесен меч успеа да го изгуби во финале. Секој меч во кој беше во налет и по секоја можна логика требаше да го заврти во своја полза, успеа да го изгуби.

УС ОПЕН 2012 од 0-2 се врати на 2-2, после пропадна. Во вториот сет се врати од 0-5 до 5-5, за да следниот гем буквално го подари и да се стави у најнезгодна можна ситуација. Мареј во 2013, му зима 2 брејка, за да ги изгуби наредните 2. Па Јанович во 1/2 не памтам да изгуби сервис 2 пати по ред со Мареј.

Со Надал во 2013, трите најбитни ги изгуби и тоа на најболен можен начин, останатото не е ни толку битно. Не викам сите да ги добиеше, али една бре, толку требаше, он мрежи допираше у клучи поени.

Комотно можеше 10 слема да има досеа и многу реално да го напаѓа Федерер, ама ќе си ја чука главата за 10 години. Со Вавринка имаше 15-0 од 2007 наваму, сеа успеа да изгуби. Ко Федерер во најдобри денови да изгуби од Ферер, а има чист пат до финале. Недозволиво, затоа наместо да се бори да биде all time greatest ќе биде 4-5-6ти, не погоре.

Заслужено за Вавринка, нема дискусија тука.

Самоубиство си направи Новак со брејкот што го направи во петтиот сет.
Се опушти мислејки дека Стан ке си падне психички.
Овој фино си направи рибрејк, кокетираше со публиката, и си ги доби зад себе.
Новак не успеа да си ја задржи играта од четвртиот сет, и му се врати по глава.

Демек Бекер ке му вовел дисциплина во играта. Денес беше премногу раВен, нема емоции, нема експлозивност, нема агресивност. Брејк топките ги играше со префрање се дур Стан не згреши.
На крај Ноле у мрежа.
Враќаше плитко во средина на терен, не читаше серви, а последните 2 поени беа врв.
3 пати не искористи ништо-30 на сервис на Вавринка, кого и среќата денес му беше наклонета неверојатно многу. Нешто слично како на Ферер против Надал во Парис.
Она што со Фоњини беше прикриен проблем, слабо искористување на брејк топки, 4/21 чинам, денес се испостави фатално за него.

Очекувам Федерер да го наплеска Мареј вечер, кој против анонимуси спасуваше сет топки, и му се враќаа во игра од 5-1.
Гришо мислам дека ке му скине некој сет на Надал, за повеќе, ке видиме.

lani koga izgubi od Has,Berdych pa i od Marej na Wimby pishav deka e podobro shto izgubil oti go mava zanes i demonstrira kurcobol , pa za da se svesti, znaev deka ako e pofokusiran lesno ke pobeduva . Denes go imashe fokusot ama muda su mu bila u dupe . So srpski zargon ,, Novak pichketina,, .Pa duri izjavuva demek go igral najdobriot tenis. Malo sutra , igrashe pacerski tenis , defanziven , ne se ni obiduvashe da igra pofajterski , chekashe greshki od Stan , kako lanskite dva mecha .Kolku samo priliki imashe da izleguva na mreza , a toj ne se ni obiduvashe E Stan ja nauchil lekcijata , a Novak ne. Denes izgubi od strav i pretpazlivost , petiot servis go igrashe vo grch,brzinata na topcheto vo relayite ne pominuvashe 70 km/h , a za poslednite dva poeni da ne praam muabet .Malce da beshe poagresiven , pak so vakva nikakva igra ke pobedeshe ama toa e . Sekoja chest za Stan,pozasluzeno zdravje , go dade maksimumot , Novak neka si ja lupa glavata i da se prashuva kaj go ima izgubeno toj balkanskiot kurnazlk , a mesto do sega da imashe desetina grend slemovi i da pretendira da bide ramo do ramo so Nadal i Federer i da podiga granici , ke bide vo grupata na Beker , Edberg i mnogu drugi second group igrachi . Kolku samo slajsovi ne mu napadna, kolku samo topkite mu pagjaa vo servis pole, kolku samo bavni topki mu prakjashe na Stan pa zgora i so light spin , za sekoj sluchaj da ne otide mnogu do base line-ot bogati . Behend paralelata skoro po sredina ja mavashe. Vi tvrdam deka Berdych ke go pobedi na Stan i toa maksimum so eden izguben set , za zal , bidejki ne go podnesuvam chehot , pa da gleda Novak i da uchi kako se igra protiv Stan , a ne da ja prifakja negovata igra i da cheka greshki od protivnikot . Se raznapishav , a se moze da se opishe so eden zbor -pichketina.

Без паника има кров тука што многу брзо се развлекува така да нема да има долга пауза.
Едит: Прекина дождот, одма ќе почнат.

Тоа ли било... јас мислев мобилниот ми снемува нет :D Шала на страна вечнава прва смена ме блокира тотално да гледам, нека заврши побрзо слемов...
Него обавестете кога ќе има реприза на Станко - Ноле, да видам колку бил добар швајцарецов :)

Тоа ли било... јас мислев мобилниот ми снемува нет :D Шала на страна вечнава прва смена ме блокира тотално да гледам, нека заврши побрзо слемов...
Него обавестете кога ќе има реприза на Станко - Ноле, да видам колку бил добар швајцарецов :)

Сега имаш реприза
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 20:37 ---

R6qrD.gif

Ме разочара сега , валда не беше озбилна ? Ајде сеуште е млада , ќе се срами и таа еден ден :)
Не и требаше ова. Ама и прашањето многу глупаво. (Таа самата е славна)

Iskreno WTF bara bre onoj debilon Beker so Novak. Tuka mu e greskata na Nole. Osven ako marketinshki ne go napravi ova za da bide fokus na vnimanie posto so igrata e dupka. Pa kreva palci kao se raduva na Nole a ustvari dva razlicna sveta i dzvaka mastika onaka beker ko fraer sto nikogas i ne bil. Kaj Roger bre se gleda energijata od Edberg ako nisto drugo pohrabar e menuva igra ova so nole maskenbal ovaj cirkus. Ajde Rafa zlato teraj i osvoj ja 14 titula prvo zatoa sto Sampras nikogas ne smee da bide pred tebe vo bilo koja smisla a i ne e a vtoro da im pokazes na site drugi koj e koj i koj ima zar za tenisot neprekinat i maksimalen kako i sekogas.
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 23:15 ---

Рано е да се оценува работата на Бекер со Џокович.

Сега имаш реприза
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 20:37 ---

Ме разочара сега , валда не беше озбилна ? Ајде сеуште е млада , ќе се срами и таа еден ден :)
Не и требаше ова. Ама и прашањето многу глупаво. (Таа самата е славна)

i mene me razocara da ti kazam.. mislev deka e nekoe pametno cupe, planirav da ja pram moma ama po moabetov i body language mi stojt ko i sekoja tinejdzerka od Amerika :(

Ајде и јас да прокоментирам.

Прва и најбитна работа, до сите фанови на Надал, не се палете на титула, човекот мора да добие уште три меча за да го стори тоа. Противниците не се ни малку наивни, затоа да одиме меч по меч.

Е сеа околу денешниов епски меч. Јас вчера кога пишав дека Новак ја има научено лекцијата и дека ова ќе бидат лесни 3-0 за него очигледно бев во заблуда. Он не само што ја немаше научено лекцијата него уште полошо играше во однос на дуелите од минатата година. Волку во подредена улога го немам видено никогаш од 2011 година па навака. Буквално како глинен гулаб беше Ноле, само стоеше позади основната линија, а
Стан решеташе од двете крила. Ова ме потсеќа на дуелот Делпо-Надал во Шангај, буквално истата прича беше... Тогаш го критикував Надал дека е пичка, а истово сега можам да го кажам и за Ноле, се надевам нема да ми се налутат неговите фанови, бидејќи неговиот пристап кон мечот беше стварно пичкарски и крајно нерезонски за тенисер кој апсолутно доминира во Мелбурн во последните 5-6 години.

Вавринка, шта речи, до сеа немам видено некој во 5 сета така да млати по топчето, најсериозно ви кажувам. Океј, имало случаеви каде некој играч буквално во текот на три сета ќе испогоди се и сешто, ама во 5 сета да погодуваш со тој интензитет... Го пробуши Новаче на секој можен начин, и со серва и со бекенд и со форхенд и најбитното од се, КОНЕЧНО ПОКАЖА ДЕКА НЕ ЗА ЏАБЕ Е КВАЛИТЕТЕН ТЕНИСЕР И ДЕКА ИМА МУДА!!!! Муда за да го доврши она што го градел во текот на целиот меч. Многу ми е мило за Вавринка, овој човек може многу повеќе од тоа што го има направено до сега во кариерата, само штета Норман го превзема на постари години.

За Бекер, јас одма кога видов дека Бекер му е тренер искоментирав во општа дискусија дека ова е лоша одлука и сеа за сеа испаѓа дека сум бил во право. Е сеа, мислам дека е прерано да се суди за тоа дали Бекер е добра одлука за Ноле или не затоа што не може од еден турнир да се заклучи тоа. Ипак, денес не играше Бекер туку Ноле, а и лани му се деси сличен крах против Вавринка па подоцна го освои АО. Многу Новаковци велеа дека на Новак му се потребни промени во стручниот штаб, ете, човекот направи промени, оставете времето да покаже дали тоа било добра или лоша одлука. Јас ќе останам на мојот став дека тоа е лоша одлука па ќе видиме дали сум бил во право или не.

Сабајле се очекува нов спектакл од 09:00 часот, Федерер-Мареј, спектакл во кој се надевам а и сакам Федерер да победи. Пред нив играат Рафа и Гришо, едноставно фантастична тениска вечер. :vozbud:

Што би рекол еден другар мој, кога ја гледам Цибулкова ми се мешаат чувствата. :love:

Сабајле се очекува нов спектакл од 09:00 часот, Федерер-Мареј, спектакл во кој се надевам а и сакам Федерер да победи. Пред нив играат Рафа и Гришо, едноставно фантастична тениска вечер. :vozbud:

Не мораше лиги да правиш за тие што не можат да гледаат! :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom