Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нормално.Има некој овде што мисли дека ако беа Федерер или Надал на местото на Џокович ќе заработеа директна дисквалификација? Ама искрен одговор.
п.с. Ја мислам дека одлуката е исправна, да не отиде дискусијата у друг правец
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Ова се покажува како добра алтернатива на линиските судии.
Кога ќе помине корона ситуацијата и еден ден ќе се вратат работите на старо, треба да ги исфрлат од употреба линиските судии кои често правеа грешки, и тоа некои грешки беа круцијални од пресудно значење, грешки кои во одредени тениски натпревари го менуваа текот на играта и резултатот.
Многу подобро ова функционира со технологијата отколку со линиските судии. Ова го кажа и Небојша Висковиќ коментаторот во преносот.
kakva nesreka majko mila, sve pocna od onaa linija na 0-40 edvaj, i posle ova, koja e verojatnosta bas taka da ja pogodi hahaha
Тоа дека не е намерно и супервизорот го сфати не е тоа клучниот момент туку дали жртвата ќе се пожали или ќе рече ок е, камерманот рече it's ok а судијкава неколку минути земаше здив падната на земја и на една снимка се гледа каде супервизорот му кажува на Новак дека ако судијката била добро можда би било поинаку но во овој случај нема друг избор.Сам себеси ќе си реплицирам.
Од несреќната ситуација со Џоковиќ се гледа дека линиските судии се непотребни.
Впрочем сите грендслем турнири и мастерс турнири имаат огромни финансиски буџети и можат да си дозволат компјутерска технологија да има, и секогаш кога ќе има аут или некој играч кога сервира а ја згазнал линијата можат компјутерите со звук да се јават.
Така беше на мастерс турнирот Синсинати кој се играше во Њујорк. Таму немаше линиски судии, и секогаш кога ќе имаше аут или играч при сервирање да ја згазне аут линијата се огласуваше компјутерскиот систем.
Автоматски споено мислење:
Впрочем, оној Аљош Бедене пред неколку денови на УС опен погоди со топчето камерман но не беше дисквалификуван од турнирот, беше само опоменат.
![]()
Bedene threatened with disqualification after hitting cameraman with tennis ball
Aljaz Bedene was threatened with disqualification after he accidentally hit a cameraman with a tennis ball during his 6-3, 6-3 straight sets defeat to Daniil...www.youtube.com
А таа ситуација беше кога Бедене беше очо во очи свртен кон камерманот, а Џокович беше скоро со цел грб завртен од судијата, и немаше преглед кон судијата.
Апсолутно, зашто на Роџер и на Рафа ова им се има десено неколкупати и никогаш не биле казнети.
Има некој овде што мисли дека ако беа Федерер или Надал на местото на Џокович ќе заработеа директна дисквалификација? Ама искрен одговор.
п.с. Ја мислам дека одлуката е исправна, да не отиде дискусијата у друг правец
Ситуација која милион пати, играчи кога им останува топче во панталони и пред да одат на 2 минути пауза за одмор, топчето од панталони го вадат и махинално го фрлаат било каде низ теренот за да го соберат децата кои собираат топчиња.
Од несреќната ситуација со Џоковиќ се гледа дека линиските судии се непотребни.
Впрочем сите грендслем турнири и мастерс турнири имаат огромни финансиски буџети и можат да си дозволат компјутерска технологија да има, и секогаш кога ќе има аут или некој играч кога сервира а ја згазнал линијата можат компјутерите со звук да се јават.
Така беше на мастерс турнирот Синсинати кој се играше во Њујорк. Таму немаше линиски судии, и секогаш кога ќе имаше аут или играч при сервирање да ја згазне аут линијата се огласуваше компјутерскиот систем.
Автоматски споено мислење:
Многу слична ситуација како на Џокович, по завршување на поенот Остапенко го фрли рекетот кон еден од собирачите на топки, немаше дисквалификација
![]()
Ostapenko throws her racket at a ballboy
Explanation of the drama: http://thetennisisland.com/2016/01/06/i-know-what-you-did-this-summer-broady-ostapenko-light-up-auckland/Full match: https://youtu....youtu.be
Сарказам беше.Не е точно тоа. Никогаш им се нема десено на Надал или Федерер нешто во ваква форма. Еве дај барем едно видео слично на ова со Новак.
Аман од тој дефетистички став и комплекс на нижа вредност од типот на - Да беше Федерер или Надал дали ќе беше истото. 150 гренд слема освои, го кочеле горните сили, страшна работа.
Море како не ја здрви појако па да има за што да плачете.
Дисквалификацијата си е на место ама како падна театрално женана, па и онаа сликана каде што го гледа Новак со страв во очите мислиш ќе ја масакрира![]()
Знам дека прилично силно ја погоди и плус на лошо место, само смешно ми падна како театрално падна со раката држејќи се за ѕидот, мислиш срце ја стегна. Џонтра даде добар пример со Надал и девојчето што попи топка трипати посилна од судијкана.Тука најдобро се гледа.
https://mobile.twitter.com/Enigmahimovic/status/1302705275942641665
Сериозно јако ја здрви. Посебно вака да си заглеан у страна и одеднаш те лупа нешто у глава, плус жена на тие години.
Не е дека ништо страшно било.
Еве пробав, сега изгледа ќе треба да јадам некои зрна за витамини и железо.Пробај мавни си чврга во грклан, па врати се на темава.
Многу е гадно не можеш да дишиш....осетливо место, мислам дека таму ја погоди, затоа кога изгуби воздух испаничи жената.Брате/сестро или шо и да си @Anon , иди бејтај по политичкине теми и не ме замарај.
Знам дека прилично силно ја погоди и плус на лошо место, само смешно ми падна како театрално падна со раката држејќи се за ѕидот, мислиш срце ја стегна. Џонтра даде добар пример со Надал и девојчето што попи топка трипати посилна од судијкана.
Еве пробав, сега изгледа ќе треба да јадам некои зрна за витамини и железо.
--------------
Бтњ Борна го тепа НА Зверев после, идете ол-ин![]()
Nah сине, јас не бејтам во никои теми, едноставно иам сензор за глупоќа/необјективност/препотентност па мора да реагирам кај ваквите случаи.Брате/сестро или шо и да си @Anon , иди бејтај по политичкине теми и не ме замарај.
Тогаш муабетот ќе биде дека во инает на цел свет успеал да се избори со злото и да стане најдобар икада и ќе го напраат како уште поголем подвиг него што би бил. Неверојатно е каква проста раја живее на Балканов, особено во Србија.Ако успее да заврши со најмногу освоени слемови, што сум убеден дека ќе се случи, ќе биде најголемиот тенисер во историјата, во сите мерливи категории.