ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
@Stefan-kobe шо мислиш за Болели - Грибелис ? Колкави се шансите да победи Болели ?

@Stefan-kobe шо мислиш за Болели - Грибелис ? Колкави се шансите да победи Болели ?
Па фаворит е и треба да победи. Само кој го знае, трева е ова, тука секогаш се можни изненадувања. Григелис го немам гледано, а Болели многу го почитувам и ја обожавам неговата игра. Одличен тенисер и според мене треба да победи денес. Илхан ти е зицер од таму ако веќе ме прашуваш од кладилничарски аспект. :D

Па фаворит е и треба да победи. Само кој го знае, трева е ова, тука секогаш се можни изненадувања. Григелис го немам гледано, а Болели многу го почитувам и ја обожавам неговата игра. Одличен тенисер и според мене треба да победи денес. Илхан ти е зицер од таму ако веќе ме прашуваш од кладилничарски аспект. :D
Од тој аспект прашвам, уште Болели го чекам, па отприлика да знам шо е како е :D

@the_kop
Ја спремаш ли темата? :D Ќе завршат утре квалификациите, така да у петок глеј да биде готова, таман кога ќе биде извлечен ждребот.

Иначе Вавринка е неизвесен за Вимблдон, се разболел и не се знае дали ќе настапи.

@the_kop
Ја спремаш ли темата? :D Ќе завршат утре квалификациите, така да у петок глеј да биде готова, таман кога ќе биде извлечен ждребот.

Иначе Вавринка е неизвесен за Вимблдон, се разболел и не се знае дали ќе настапи.

Абе таман Петок кога ќе излезе ждребот, ќе ја спремам. За 1 сат ќе биде се напишано, барем ме знаеш дека сум способен за таква работа :P

По некоја случајност некоја од нашиве македонски ТВиња да не ќе дава преноси од Вимблдон ?

Еве кога не даваат Серија А, Телма ваљда имаат пари за нешто такво, башка меѓупреноси можат народна музика да пуштаат :D

Спортклуб пак ќе си пренесува, така?

Како некое педерче писка намерно Фелисита.

Баутиста Агут денеска стигна до првата титула во кариерата победувајќи го Бени Бекер со 2-1 во сетови. Браво за Агут, одличен тенисер и редно беше да ја круниса со титула одличната сезона.

Во Истбурн Лопез го победи Гаске исто така со 2-1 во сетови и ја одбрани титулата од лани. Фели е сосема друг играч на брзите подлоги, еден од ретките Шпанци кој повеќе ги сака брзите подлоги отколку земјата.

Баутиста Агут денеска стигна до првата титула во кариерата победувајќи го Бени Бекер со 2-1 во сетови. Браво за Агут, одличен тенисер и редно беше да ја круниса со титула одличната сезона.

Во Истбурн Лопез го победи Гаске исто така со 2-1 во сетови и ја одбрани титулата од лани. Фели е сосема друг играч на брзите подлоги, еден од ретките Шпанци кој повеќе ги сака брзите подлоги отколку земјата.

Ја гледав Агут - Бекер, и стварно утакмицата беше многу квалитетна. Одлични размени, надмудрувања на мрежа....штета за Агут што вака " касно " почна да игра толку квалитетен тенис, инаку сигурно ќе беше во топ 10.

Moze nekoj da mi objasni kako ide boduvanjeto podetalno ?

Moze nekoj da mi objasni kako ide boduvanjeto podetalno ?
http://en.wikipedia.org/wiki/ATP_Rankings#Ranking_method
Ти пишува колку поени освојува во секој вид натпреварување. Е сеа ако минатата година освоил Грен Слем, а сега отпаднал во 1/4 финале, како Мареј годинава на Вимблдон, му се одземаат 2000 поени освоени лани, а му се додаваат освоените од оваа година. (2000 поени од лани- годинешниве 360), губи 1640 поени и затоа паѓа од петто на десето место.

Така Федерер лани испадна во прво коло, освои само 10 поени на Вимблдон, годинава има 1200, а ако освои 2000. Значи 1200 овогоднишени поени-10 лански освоени=1190 плус од моменталните поени. Значи ако загуби од понеделник ќе има 6135 поени и ќе го помине Вавринка на листата. Ако победи, 2000 овогодинешни- 10 лански=1990. Би имал 6935 поени ако го победи Ѓоковиќ утре.

Ѓоковиќ лани беше финалист и ако изгуби утре останува на истиот број поени, пошо ги одбранил ланските поени. А ако победи ќе освои +800 и ќе се врати на прво место(2000 за титулата-1200 ланските освоени). Ако победи ќе има 13 130, ако изгуби ќе остане на 12 330.
Надал исто испадна лани во прво коло, освои само 10 поени. Годинава стигна до четврто коло (180 за овогодинешните поени-10 ланските освоени), значи +170 од Вимблдон.
Од понеделник ќе има 12 670.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom