ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Навистина имаше голема борба и тоа беше најдолгото финале во историјата на Квинс. А за Гришо сметам дека има психа, инаку не би освоил последните седум тајбрејкови во трети сет и четири од пет финалета на ниво АТП. Претпоставувам не ја следиш во близина неговата игра во текот на последните две три години, но тоа што му недостасаше беше физика, а не психа. Еве во последното интервју Р.Рашид вели дека кога е почнал работа с Гришо тој е имал физика на младеж, често имал крампи во третите сетове и т.н. Сега ако не си гледал целиот меч и видиш дека Гришо допушти пробив во првиот гејм на третиот сед од 40-0 ќе речеш дека имал проблеми со психата. Може и така да се рече, но се виде дека потоа игра концентрирано и успеа да врати брејкот и ако не се лажам тоа беше првиот пак кога Лопез бе пробит во турниров. Инаку секи тенисер може да има спад во одреден момент од мечот, но разликата мегу најдобрите и другите е во тоа дека најдобрите или немат или имат вакви спадове ретко, а кога ги имат имат и вештините да ги компензираат. Сега Гришо уште е далеку од најдобрите, но сака да биде от нив, напредува и има уште многу што да подобри во играта си, која преди да почне работа с Р.Рашид беше атрактивна, но не беше стабилна, претежно против помоќните тенисери.
Го следам многу добро Димитров и знам што беше проблемот. Во право си, и физичката спрема му беше проблем, често знаеше грчеви да добива, пример е дуелот со Надал во Монте Карло, ама доста пати знаеше да се распадне во битни моменти. Да не ти набројувам и оваа сезона какви порази има, без разлика на трите титули. Треба веќе да почне да ги добива и најдобриве за да можеме да рачунаме на него, инаку вака само ќе стагнира и ќе си остане на помаливе турнири. Не викам дека нема да почне да ги добива него дека треба да почне. Пример во Австралија годинава беше подобар од Надал, зошто не победи? Водеше 1-0 во сетови, имаше и игра и се... Али ајде, да се надеваме дека ќе се подобри во тој сегмент, впрочем овие помалите титули за тоа служат, да се дигне самодовербата на играчот и да станува се подобар и подобар. На Вимблдон многу очекувам од него, до душа зависи и од ждребот, али минимум 1/8 финале очекувам.

Томи Хас го пропушта остатокот на сезоната поради повреда на рамото.(n)Како ќе му легнеше Вимблдон..:noze:
Најави дека се враќа наредната година,нема трте мрте.:cuc:

Го следам многу добро.....
И ти си во право, но се пак се е поврзано. 2013 Гришо имаше едно големо интервју во почетокот на годината, след загубеното финале во Бресбејн, од кое се разбра дека е имал доста дилеми и сомнежи за тоа каде да тренира, како да тренира и т. н. и има разлика мегу академијата на Муратоглу и работата со шведите. Како се гледа има разлика и со РР. Засега со РР е на верниот пат, а доколку ке развие своjот потенциал само времето ке покаже. БТВ Рашид рече дека Гришо е на 25% от тоа што он сака од него.

Хас ќе се оперира во Њу Јорк, аут до крајот на сезоната. :(

Штета што ваков мајстор имаше толку проблеми со повредите во својата кариера.

Ве молам кажете ми дека не сум единствен што го гледаше Карловиќ-Шарди прееска ?

Неколку пати за време на мечот помислив дека колоноскопија би била подобра опција него ли гледање на мечот.[DOUBLEPOST=1402928319][/DOUBLEPOST]
10389543_571226476329352_4743187920322209829_n.jpg

Последно уредено:
Darcis trgna uspeshno vo kvalifikaciite za Wimby :) . Fraerot izgleda samo na treva igra , ne sum go sretnal cela godina od lanskoto Wimby, igral li toj voopshto od lani pa navaka na nekoj glaven del od nekoj turnir ne esapejki gi kvalifikaciite ?
Federer 79-ta titula :eek: , ke ima li teniser da ja stigne taa brojka ever . Mislam deka vo toj pogled i vkupnoto nedeli na prvo mesto nedostizen , bar za slednite triesetina godini

Federer 79-ta titula :eek: , ke ima li teniser da ja stigne taa brojka ever . Mislam deka vo toj pogled i vkupnoto nedeli na prvo mesto nedostizen , bar za slednite triesetina godini
Па Надал и не е толку далеку со 64 титули. :) Конорс има 109, Лендл 94, Федерер е трет на вечната листа, тешко дека ќе дојди во топ 2.

Па Надал и не е толку далеку со 64 титули. :) Конорс има 109, Лендл 94, Федерер е трет на вечната листа, тешко дека ќе дојди во топ 2.
mislev na grend slemovite , ne se doobjasniv , a smetam deka Nadal preku sila ushte eden ili dva slema da zeme

Подобро не ја гледајте на Навратилова статистиката...:unsure:

За Надал зависи од повредите. Ако го избегнат повредите ќе го престигне Федерер 100%, има во него уште 2-3 добри сезони минимум.

Ве молам кажете ми дека не сум единствен што го гледаше Карловиќ-Шарди прееска ?

Неколку пати за време на мечот помислив дека колоноскопија би била подобра опција него ли гледање на мечот.[DOUBLEPOST=1402928319][/DOUBLEPOST]
А бе не ми го лајкајте постов ради сликата кажете дека не сум единствена будала што значаен саат од живтот го потроши на будаливе...дефиниција за анти-тенис.

А бе не ми го лајкајте постов ради сликата кажете дека не сум единствена будала што значаен саат од живтот го потроши на будаливе...дефиниција за анти-тенис.

има преку 7 билиони луѓе на планетава, не знам од каде ти идејата дека си единствениот лол па што очекуваше ти од нив двајца... мене ми е интересно тоа лупање со се сила крвнички по топчето :D да играат на трева Иво и Џон секој ден со задоволство би ги гледал најсериозно...

има преку 7 билиони луѓе на планетава, не знам од каде ти идејата дека си единствениот лол па што очекуваше ти од нив двајца... мене ми е интересно тоа лупање со се сила крвнички по топчето :D да играат на трева Иво и Џон секој ден со задоволство би ги гледал најсериозно...
Види Фил... на светов од 7 билиони луѓе за време на натпреварот 2 билиона спиеле, 3 билиона работеле, 1.999.999 имале секс (бројов е непарен ради Дан Блицериан) а само јас го гледав.

мислам мене ак ме најдовте

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom