ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Кај се утепал од лизгање? се утепа од лизгање со Димитров, и затоа и имаше проблеми, лесно се фрустрира кога паѓа. Со фед многу помалце паѓаше, и ниеднаш на важен поен, јас реков и мислам дека бев доволно јасен - ако Ноле се излига неколку пати на битни поени, ќе се исфрустрира и ќе изгуби. Иначе сериозен си дека Новак е добар движач на трева? :D
ako Endi Rodik kaze deka
andyroddick @andyroddick · 5h
Djoko so dialed in .... Covers so much ground. I feel like I'm watching XBox
togash logichno e da se pretpostavi deka se dvizi dobro , inaku kako bi go postignal toa, a i sigurno Rodik podobro poznava tenis od mene , za od tebe ne znam. Lizganjeto i paganjeto se dolzi mislam na nedovolno odigrani mechevi na treva pred Wimby ( nitu eden). Me prvocira i iritira filozofiranje laichko so naucheni nekolku teniski termini i sveduvanje na smeshni nerelevantni kvalifikacii ( dobar dvizach , losh dvizach, kratok zamav i sl). Eve kako analizira vrven teniser mech , a prochitajte se vie shto pishuvavte . Pak Rodik
andyroddick @andyroddick · 6h
It's unreal how easily Djoko switches directions from baseline ..... Always comfortable and in control.... Never forced
andyroddick @andyroddick · 4h
Novak not hitting two to the same spot twice in a row very often .... Makes it almost impossible for Roger to come in unless he forces it

Stef , poguglaj be malku okolu forhendot na Gulbis , ke najdesh nekoj komentar, pa Vishko od SK edno desetina pati go ima ispofaleno toj forhend. Shto si ima vrska vtoriot servis so forhendot. Gulbis ima prekrasen no smeshen za gledanje forhend. E sega problemot kaj Gulbis e shto ne e konstanten vo tekot na celiot mech ne samo so forhendot tuku so site udari, pa nema nekoj pozabelezitelen uspeh, ama za forhendot ne si vo pravo[DOUBLEPOST=1405025492][/DOUBLEPOST]eve be nekoj se potrudil i klip napravil
https://www.youtube.com/watch?v=de0_gYAQ2eI

Ти реков не ме напињај веќе, Ноле е најдобар тенисер во историјата и завршена приказна, само остај не на раат нас неколкумината да мислиме поразлично од тоа. Ако Ноле има перфектно движење на трева, тогаш за Федерер треба да се измисли нов збор, бидејќи таков не постои за да се опише неговото движење на трева. А Новак реално се движи одлично на секоја подлога, али на трева најмалце е ефективно тоа! (Годинава беше до таа мера ефективно за да земе титула)

Ти реков не ме напињај веќе, Ноле е најдобар тенисер во историјата и завршена приказна, само остај не на раат нас неколкумината да мислиме поразлично од тоа. Ако Ноле има перфектно движење на трева, тогаш за Федерер треба да се измисли нов збор, бидејќи таков не постои за да се опише неговото движење на трева. А Новак реално се движи одлично на секоја подлога, али на трева најмалце е ефективно тоа! (Годинава беше до таа мера ефективно за да земе титула)
Abe ti retard li si . Kaj prochita perfektno dvizenje , go citirav samo Rodik , jas pojma nemam . Eve i za Gulbis , poguglaj, prosharaj, jas pak nishto ne velam.Ke tropne nekoja glupost , posle spinuva i se pravi naudren

Како тоа е глупост? Ти ли си релевантен да ми кажуваш на мене дека јас тропам глупости? Еве за мене ти поима немаш од животот па што сега? Не се замарам со тебе, терај си во твојот свет и тоа е тоа. Ти кажав за Гулбис, моментално најслаб удар му е форхендот, примерот со Ролан Гарос ти го објаснив, да не набројувам понатака, излишно е. Ако сакаш симни си го мечот со Новак и изгледај го и дојди кажи ми дали тропам, дали сум ретард или сум во право.

Osnovnata linija na Wimby e zemja, dosta trolas.

P.S. Laticna rulz.

P.P.S. Koga na vremeto Fed go gazese Rodick, togas toa bese slaba era, a sega e igraciste t.e. vrven teniser? :D

Osnovnata linija na Wimby e zemja, dosta trolas.

P.S. Laticna rulz.

P.P.S. Koga na vremeto Fed go gazese Rodick, togas toa bese slaba era, a sega e igraciste t.e. vrven teniser? :D
Брат остај тоа, дали ти текнува дека Родик до пред 4-5 дена беше најомразен меѓу 99% од Новаковците? Знаеме сите зошто, безброј пати Родик го има рчкано Ноле по медиумите, увек него најмалце го сакал од првиве четворица. И сега наеднаш стана бог и батина. :icon_lol:

Брат остај тоа, дали ти текнува дека Родик до пред 4-5 дена беше најомразен меѓу 99% од Новаковците? Знаеме сите зошто, безброј пати Родик го има рчкано Ноле по медиумите, увек него најмалце го сакал од првиве четворица. И сега наеднаш стана бог и батина. :icon_lol:
Баш заради тие закачки е 100 пати порелевантен за тоа што го коментираше во текот на мечот. Или сеа почна да го хејта Федерер затоа што има 25 порази од него?

Баш заради тие закачки е 100 пати порелевантен за тоа што го коментираше во текот на мечот. Или сеа почна да го хејта Федерер затоа што има 25 порази од него?
Кај реков дека го хејтал Федерер? :confused:

amante be lugje, shampioni ste za takaakanje. Shto si ima vrska koj vo kakvi odnosi bil , shto si ima vrska muabetot so erite . Rodick go komentira mechot, i se voodushevuva kolku dobro Novak go pokriva terenot , so lesnotija , se voodushevuva na riternot i pokraj fenomenalniot servis na Fed ( isto i BBC komentatorite riternot go posochija kako glaven faktor za pobedata na Novak ) , ponatamu Rodick aludira na sharenolikosta vo igrata na Novak i jas kako posmatrach primetiv deka e totalno razlichno od palamudenjata na Psy i Stef i go potencirav toa , sepak Rodik i BBC mi se porelevantni.
Psy , ako okolu base linot e zemja na Wimby , togash toa vazi i za Fed najverojatno ili za nego ne se vazi toj komentar[DOUBLEPOST=1405033576][/DOUBLEPOST]
Како тоа е глупост? Ти ли си релевантен да ми кажуваш на мене дека јас тропам глупости? Еве за мене ти поима немаш од животот па што сега? Не се замарам со тебе, терај си во твојот свет и тоа е тоа. Ти кажав за Гулбис, моментално најслаб удар му е форхендот, примерот со Ролан Гарос ти го објаснив, да не набројувам понатака, излишно е. Ако сакаш симни си го мечот со Новак и изгледај го и дојди кажи ми дали тропам, дали сум ретард или сум во право.
ti simni si go mechot so Fed dva dena porano mislam beshe od RG pa vidi kakov forhend ima i proceni dali tropash gluposti

Последно уредено:
Кај реков дека го хејтал Федерер? :confused:
Нигде не рече тоа, туку пиша како Родик наеднаш станал бог и батина за фановите на Новак, а само ги ставија неговите твитови за време на мечот. Му доаѓа како да почнал да го хејта Фед повеќе од Новак до пред некоја година, демек темперамент како Родик не може да биде реален, па затоа искоментирал тоа. Ваљда голем шампион знае повеќе од нас обичните гледачи. Исто и ваљда Надал знае, кога коментира дека кога Новак е на ниво, нема некој што може да го запре.

Кој би можел да го запре, кога единствените 2 конкуренти на трева се надвор од форма т.е. едниот од нив е во по-одминати години. Би рекол дека во овој момент од кариерата, Ноле е без конкуренција најдобриот играч на бетон, а на земја 2 најдобар. На трева за мене Ноле не е импресивен играч, тоа што го победи Фед не го прави маестрален играч на трева, него подобар играч во дадениот меч - дуел.

Доколку се сретнат теоретски де, Ноле и Фед во периодот од 2005-2009 на Вимби - и да речеме дека би биле на иста возраст, Ноле нема да земе сет. Само гласно размислување за забава.

Нигде не рече тоа, туку пиша како Родик наеднаш станал бог и батина за фановите на Новак, а само ги ставија неговите твитови за време на мечот. Му доаѓа како да почнал да го хејта Фед повеќе од Новак до пред некоја година, демек темперамент како Родик не може да биде реален, па затоа искоментирал тоа. Ваљда голем шампион знае повеќе од нас обичните гледачи. Исто и ваљда Надал знае, кога коментира дека кога Новак е на ниво, нема некој што може да го запре.

Родик баш го почитува Фед. Баш гледав скоро една емисија и беа Родик и Фед на неа, Родик зборуваше со огромна почит кон Фед за финалето во 2009 на Вимби, и го посочи тоа што Фед не се радуваше претерано многу заради јуначкиот подвик на Родик тогаш, и после натпреварот цел стручен штаб на Фед влегол во соблекувалната на Родик, му аплаудирале и му дале поддршка. Немора да значи дека ако секогаш губел од него дека и не го почитува.

каков е овој ретардиран терен во Њупорт, имам чувство како на два терена да играат одеднаш :D

каков е овој ретардиран терен во Њупорт, имам чувство како на два терена да играат одеднаш :D

Ти пак, каде што се серверите, тие турнири само ги гледаш :D

@the_kop хипотетички зборувам, мене ме изненадија комплиментиве за играта на Новак, после Шмовак Шмоковиќ коментариве пред некоја година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom