- Член од
- 14 март 2010
- Мислења
- 17.116
- Поени од реакции
- 16.774
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Многу мислиш. Да беше така немаше да игра и во Дубаи.Јас мислам дека Рафа нема да игра ништо до пред АО да дури може да не игра и АО
Многу мислиш. Да беше така немаше да игра и во Дубаи.
Така нешто.Абу Даби мислиш![]()
Samo napravite brže podloge i onda je teže braniti se. Napadački stil je važniji. Samo na ovako sporim terenima je moguće braniti se ovako kako to svi sada radimo", rekao je Federer.
![]()
(Foto: Beta AP)
Federer je pohvalio Novaka Đokovića nakon finala u Londonu, čestitao mu na pobjedi i istakao je njegovu vještinu u vraćanju mnogo udaraca i držanju lopte u igri. Sličnu osobinu imaju i druga dva pripadnika "velike četvorke" - Rafael Nadal i Endi Marej.
"To se lako popravlja. Samo napravite brže podloge i onda je teže braniti se. Napadački stil je važniji. Samo na ovako sporim terenima je moguće braniti se ovako kako to svi sada radimo", rekao je Federer.
On je kazao da sporije podloge omogućavaju dugačke poene, što publika voli, ali da bi malo varijeteta u terenima natjeralo igrače da budu agresivniji.
"Ne želite da pogodite 15 sjajnih udaraca i onda na kraju da se sve završi greškom. Mislim zato da poneka brža podloga pomaže. Mislim da bi bilo dobro da se s vremena na vrijeme prebacimo na nešto brže. To bi pomoglo i igračima raznih stilova da shvate da je izlazak na mrežu dobra stvar, a ne loša", rekao je Federer.
Што?Штета за Рафа ...![]()
Aбе секој за себе си гледа.. како што можат сите да се прилагодат на играта, може и тој.
А и мене не ми се допаѓа дефанзивниот тенис, ама ништо не може да се промени во тоа.
Или убаво му беше во Мадрид кога зема титула на земјена подлога, убрзана до даска.. ама тогаш се бунеа други тенисери.
И се така во круг.
Па не знам колку е убаво тоа да врши притисок врз АТП, ама океј како најдобар тенисер, неговиот збор можеби и влегува во ушите на тие што ги организираат турнирите, па некои работи ќе се променат.Да се прилагоди? зашто да се прилагодува на нешто што не е природен фактор? подлогите се успоруваат од страна на организаторите, и не се субјект на природна неминовна појава, сосема различно е да се збори за прилагодување на подлога заради човечки фактор т.е. временски промени, ова е нешто сосема друго. Немој да ми кажеш само дека да беше турниров како пред неколку години кога подлогата беше на место, резултатот ќе беше ист. Мадрид беше грешка на организатор, и тој турнир т.е. таа подлога веќе не постои ради таа грешка.